PDA

View Full Version : Poczatkujacy prosi o ocene ;)

dawidEf
09-22-2009, 10:27
Witam wszystkich.
Tatuazem interesuje sie od dawna, smigam na konwenty i czytam co sie da. Sama sztuka i rysunkiem to chyba od zawsze. Dawniej biegalem ze sprayami i malowalem gdzie sie dalo ale w pewnym okresie nastapil przelom i zaczolem tworzyc bardziej pod katem tatuazu. Pozniej zaczolem przymierzac sie do tatuowania. Czytalem wiec co sie dalo o technice sprzecie, higienie i wszystkim zwiazanym z tatuowaniem. Koniec koncow zakupilem sprzet (okolo rok temu) i zaczolem bardzo niesmialo i ostroznie tatuowac (wczesniej oczywiscie byly swinskie skorki ;P)
Zamieszczam wiec troche mojej pracy i mam nadzieje ze fachowcy powiedza mi co nieco o bledach i tym co robie zle i jakbym mogl zrobic to lepiej, ale tez co jest ok.
Z gory dzieki za wszelka krytyke i opinie bardzo duzo dla mnie znacza.
Pozdro!!!

dawidEf
09-22-2009, 10:29
i wiecej...

dawidEf
09-22-2009, 10:34
i jeszcze :P
jak znajde wiecej to dozuce. no i mam jeszcze kilka prac "in progress" wiec jak skoncze to zamieszcze foty.

Pozdro!

1grzesiu1
09-22-2009, 16:54
nie jest chyba tak zle :) nawet ladne pozdro

gore88
09-22-2009, 17:41
do wykonania brak zastrzezen, ale mysle ze nad rysunkiem musisz jeszcze popracowac... szczegolnie widac to na tym dziadku czarodzieju ;)

zgniłek
09-22-2009, 19:48
Nawet ładne ;) pozdrawiam

Wojtas
09-23-2009, 19:55
Daja rade jak dla mnie :D tylko te posladki laski z pryszczami sa oblesne troche he he ale nie odbiegajmy od tematu :D

dawidEf
09-24-2009, 12:47
no fakt czarodziej nie do konca miodzio bo w sumie go jeszcze nie skonczylem. pozatym to nieduzy tatuaz wiec ciezko dopracowac szczegoly. dzieki wszystkim za opinie. troche moich rysunkow jest w zakladce rysunek i malarstwo, tam mozecie luknac na moj warsztat art. pozdro!

CzarnyRycerz
10-12-2009, 02:21
dawidzieEf możesz zdradzić jakich używasz farb?

boro
10-12-2009, 12:49
zle nie jest ale do dobrych prac jeszcze daleko:P

haliboy
10-12-2009, 13:02
nad prosta kreska popracuj to sie zuca w oczy :)

dawidEf
11-04-2009, 07:30
dawidzieEf możesz zdradzić jakich używasz farb?

intenze, milenium colourworks, eternal, starbrite ;) w sumie kazdy producent ma rewelacyjne poszczegolne kolory a inne niezbyt. dlatego wiekszosc tatuatorow nie ogranicza sie do jednego producenta.

dawidEf
11-04-2009, 07:48
nad prosta kreska popracuj to sie zuca w oczy :)

heh no wrzucilem tez moje kompletnie pierwsze prace wiec pewnie mowisz o nich ;)

YvonneS
11-04-2009, 09:52
heh no wrzucilem tez moje kompletnie pierwsze prace wiec pewnie mowisz o nich ;)

Ja się podpisuję pod słowami Boro.
Daleko ci do dobrego tatuowania a niektóre dzieła są, nie obraź się, okropne. Oszpecisz jeszcze wiele osób zanim nauczysz się tatuować.
I jeszcze jedno. Często spotykam się z opiniami ludzi którzy brzydkie tatuaże oceniają jako super dzieła i dlatego sądzę, ze lepiej powiedzieć komuś prawdę niż słodzić myśląc zupełnie inaczej.
Ale też nikt nie jest od razu dobry, więc chyba przed tobą dobra przyszłość w tym zawodzie.

suchyeu
11-04-2009, 11:21
Daleko ci do dobrego tatuowania a niektóre dzieła są, nie obraź się, okropne...

mowisz tutaj o wykonaniu czy ogolnie o wzorze?

niektore prace nawet ciekawe szczegolnie wpadla mi w oko ta czaszka na zebrach moze dlatego ze to moje klimaty :) ale pracuj pracuj nad tym

YvonneS
11-04-2009, 12:00
mowisz tutaj o wykonaniu czy ogolnie o wzorze?

niektore prace nawet ciekawe szczegolnie wpadla mi w oko ta czaszka na zebrach moze dlatego ze to moje klimaty :) ale pracuj pracuj nad tym

O wykonaniu.

haliboy
11-04-2009, 20:37
wiadomo ze z krytyka fachowcow muszisz sie liczyc bo oni porafia wyparzyc bledy i ci doradza nad czym powinienes popracowac ale patrzac na to z drugiej strony to osoby ktore lubia sie tatuowac i nie nie znaja kapletnie na rysunku ani tatuowaniu to powiedza ze masz ten fach w malym palcu i jak na poczatkowe prace to za zajebiste i oby tak dalej pozdro :)

Pinhead
11-04-2009, 20:52
No wlasnie u mnie jest tylko jedno studio tatuazu. Babka zajmuje sie tym pewnie z 10 lat i miejscami prezentuje gorszy poziom niz ty. Ale rewelacji nie ma ale z nadzieja na przyszlosc.

zgniłek
11-05-2009, 07:10
Trening czyni mistrza, grunt to być wytrwałym i dążyć do celu

YvonneS
11-05-2009, 09:25
Bywa, że niektórzy się do tego nie nadają i nawet lata "treningu" nie zrobią z nich artystów.

dawidEf
11-05-2009, 10:02
Daleko ci do dobrego tatuowania a niektóre dzieła są, nie obraź się, okropne. Oszpecisz jeszcze wiele osób zanim nauczysz się tatuować.
I jeszcze jedno. Często spotykam się z opiniami ludzi którzy brzydkie tatuaże oceniają jako super dzieła i dlatego sądzę, ze lepiej powiedzieć komuś prawdę niż słodzić myśląc zupełnie inaczej.
Ale też nikt nie jest od razu dobry, więc chyba przed tobą dobra przyszłość w tym zawodzie.

Cenie sobie twoja krytyke YvonneS poniewaz zawsze jest mobilizujaco negatywna :p prosze jednak napisz mi ktore z tych prac sa okropne i co Cie w nich konkretnie brzydzi. Chcialbym zebys mi pokazala szczegoly, ktore sa nie tak, bo chcialbym tych bledow w przyszlosci nie powielac i analizujac je wyciagac wnioski. Jako fachowiec z pewnie niekrotkim stazem moze podpowiedziala bys mi jak ich unikac? Czy rzeczywiscie uwazasz, ze tatuaze, ktore wykonalem tak bardzo szpeca? co w takim razie powiesz o tzw burakach? i innych bliznowcach robionych maszynka z dlugopisu? Co do niskiej wiedzy ludzi o technice to masz racje, ale czasem dla niektorych forma jest mniej wazna od "tresci" tatuazu i te osoby nie chca siedziec dlugo na fotelu pozwalajac na dobre wykonanie, tylko chca miec cos machnietego na szybko - jak notatka w kalendazyku. Wiem to z wlasnego doswiadczenia.

YvonneS
11-05-2009, 10:11
Cenie sobie twoja krytyke YvonneS poniewaz zawsze jest mobilizujaco negatywna :p prosze jednak napisz mi ktore z tych prac sa okropne i co Cie w nich konkretnie brzydzi. Chcialbym zebys mi pokazala szczegoly, ktore sa nie tak, bo chcialbym tych bledow w przyszlosci nie powielac i analizujac je wyciagac wnioski. Jako fachowiec z pewnie niekrotkim stazem moze podpowiedziala bys mi jak ich unikac? Czy rzeczywiscie uwazasz, ze tatuaze, ktore wykonalem tak bardzo szpeca? co w takim razie powiesz o tzw burakach? i innych bliznowcach robionych maszynka z dlugopisu? Co do niskiej wiedzy ludzi o technice to masz racje, ale czasem dla niektorych forma jest mniej wazna od "tresci" tatuazu i te osoby nie chca siedziec dlugo na fotelu pozwalajac na dobre wykonanie, tylko chca miec cos machnietego na szybko - jak notatka w kalendazyku. Wiem to z wlasnego doswiadczenia.

Tak to jest jak się nie potrafi przyjmowac krytyki. Uważasz, ze robisz świetne tatuaże? Oooo, drogi artysto, więcej pokory by ci się przydało bo człowek uczy się i doskonali przez całe zycie. Twoje tatuaże są po prostu mało profesjonalne i to widać, nawet ktoś taki jak ja potrafi to zauważyć. Ale jeżeli wolisz aby inni głaskali cię po głowce i mówili jakim jesteś super tatuażystą to ok. Więcej w tym temacie się nie wypowiem.
Osobiscie nie zrobiłabym u ciebie tatuażu, nie w tej chwili, moze za kilka lat.

dawidEf
11-05-2009, 13:11
Tak to jest jak się nie potrafi przyjmowac krytyki. Uważasz, ze robisz świetne tatuaże? Oooo, drogi artysto, więcej pokory by ci się przydało bo człowek uczy się i doskonali przez całe zycie. Twoje tatuaże są po prostu mało profesjonalne i to widać, nawet ktoś taki jak ja potrafi to zauważyć. Ale jeżeli wolisz aby inni głaskali cię po głowce i mówili jakim jesteś super tatuażystą to ok. Więcej w tym temacie się nie wypowiem.
Osobiscie nie zrobiłabym u ciebie tatuażu, nie w tej chwili, moze za kilka lat.

heh niezupelnie. chyba mnie zle zrozumialas. ja to na powaznie mowilem:) jak juz sie krytykuje to trzeba to poprzec jakimis argumentami i wlasnie te chcialem od ciecie dostac. ja naprawde chcialbym sie dowiedziec co robie zle i jak moglbym to zrobic lepiej. gdzie tkwia bledy i jak ich uniknac. po to wlasnie prezentuje sie tutaj z moimi pracami i pytam co sadzicie. przeciez gdybym uwazal ze jestem super to bym nie zakladal takiego tematu tylko wpakowal sie na jakas konwencje i osmieszyl. wiem ze przedemna sa lata treningu, nauki i ze po roku tatuowania nie potrafie tego jeszcze na nawet zadowalajacym poziomie, ale pusta krytyka nie pomaga w postepie. i nie chce zeby nikt mie po glowce galskal... no prosze cie, co ja mam 5 lat i krecone loczki??? mam wystarczajaco malolatow z sasiedztwa co biegaja za mna i gadaja" ej ale zajebiscie dziarasz" ej ale zajebiscie rysujesz zrob mi dziare!" nie potrzeboje slyszec takich rzeczy tutaj. chyba zle mnie ocenilas...

YvonneS
11-05-2009, 13:36
heh niezupelnie. chyba mnie zle zrozumialas. ja to na powaznie mowilem:) jak juz sie krytykuje to trzeba to poprzec jakimis argumentami i wlasnie te chcialem od ciecie dostac. ja naprawde chcialbym sie dowiedziec co robie zle i jak moglbym to zrobic lepiej. gdzie tkwia bledy i jak ich uniknac. po to wlasnie prezentuje sie tutaj z moimi pracami i pytam co sadzicie. przeciez gdybym uwazal ze jestem super to bym nie zakladal takiego tematu tylko wpakowal sie na jakas konwencje i osmieszyl. wiem ze przedemna sa lata treningu, nauki i ze po roku tatuowania nie potrafie tego jeszcze na nawet zadowalajacym poziomie, ale pusta krytyka nie pomaga w postepie. i nie chce zeby nikt mie po glowce galskal... no prosze cie, co ja mam 5 lat i krecone loczki??? mam wystarczajaco malolatow z sasiedztwa co biegaja za mna i gadaja" ej ale zajebiscie dziarasz" ej ale zajebiscie rysujesz zrob mi dziare!" nie potrzeboje slyszec takich rzeczy tutaj. chyba zle mnie ocenilas...

Chyba rzeczywiscie się nie zrozumielismy. Patrząc na twoje dzieła widzę plamy, kolorowe plamy a nie tatuaże. Z kolorem też chyba masz problemy bo takie połączenia kolorów nie zawsze do siebie pasują. To właśnie rzuca się w oczy mnie jako odbiorcy.
Nie twierdzę, ze jesteś beznadziejnycm tatuażystą ale że przed tobą jeszcze lata nauki i tyle.

dawidEf
11-06-2009, 18:29
no widzisz jak chcesz to potrafisz :p aha i wygojone wygladaja lepiej:) nie wiem czemu bo z regoly jest na odwrot ale postaram sie dorwac tego czerwonego kwiatka od koleznaki bo chyba o nie go ci chodzilo z tymi plamami.