View Full Version : Plecy
Jesli moglibyscie to szukam jakiegos napisu na plecy w gotyku tylko nie wiem co napisac jakies porady linki?
mnie sie podoba napis memento mori ,mam nawet pomysł na taki tatoo na plecach z tym napisem, w któryms poscie tony wyjasnił dokładnie co to znaczy:p
Ciutek jezeli masz takie podejscie do tatuazu... to prosze Cie odpusc sobie... Nie bierz tego do siebie ze Cie zniechecam ale to jest Twoja skora, Twoj tatuaz wiec to ma sie podobac tylko i wylacznie Tobie a nie patrzac na opinie innych... Jezeli masz przeciwne podejscie prosze bardzo... Napisz sobie "To nie mój tatuaż" :P
nie chodzi mi o to czy bedzie sie to komus podobac czy nie poprostu myslalem o jakims motto lub jakis napisi bo nie mam pomysl zadnego myslalem ze pare osob da cos fajnego i se cos wybiore...bo co mam napisac dupa ?
napisz coś co ma dla Ciebie znaczenie :) bo faktycznie kierowanie się opinią innych jeśli chodzi o tatuaż to nie wydaje mi się dobrym pomysłem. Ewentualnie możesz popytać twoich znajomych, którzy Cię znają i mają podobny punkt widzenia. Mnie się podoba np text: "Jeszcze będzie czas, by odpoczywać", ale osobiście nie wytatuowałabym sobie żadnego napisu. Człowiek zmienia się przez całe życie i nie wiem czy za kilka lat dana fraza będzie dla mnie miała tyle znaczenia.
dzieki oldi dalo mi to troszku do myslenia :D
witam,
Jesli chodzi o tatuaż to powinien miec on dla ciebie sczegolne znaczenie, oczywiscie niekiedy jest tak ze ludzi robia sobie tatuaże, po to aby fajniej wygladac... ja osobiscie mam jeden napis, ktory plynie z mojego serca, z tego jak sie wychowalem i w co wierze, jaki styl zycia mi odpowieda, dla innych nie ma szczegolnego znaczenia a dla mnie ma olbrzymie. wiec musisz sie zstanowac, co bys chcial miec na ciele do konca zycia.
...a "cytatow" jest tysiace kazdy bije w nasza glowe, a co jesli bedzisz musial wybrac jeden i mu oddac swoje cialo :) - jesli ktos zna ten cytat w orginale oprocz pewnie hate i kt to niech pisze oplaci sie ;)
pozdrawiam
Dzieki roten juz mam dla siebie napis ktory wybralem od siebie sam ..dzieki wielkie
a możesz napisać jaki? ;) jeśli nie chcesz sie pochwalić to zrozumiem :)
Napisze se z tylu "Grać By Wygrać" napis chce zeby byl wykonany w pieknym niemieckim gotyku z okresu II Wojny Światowej.....:] mysle tez czy nie poprosic kolege ktory umie henna robic i zrobil bym sobie pierw hena zeby zobaczyc jak to wyglada bo i tak sobie w styczniu dopiero robie tatuaz...pozdro all
tony2486
12-10-2007, 07:31
Powstaje teraz porostu moda na tatuaż już bez znaczenia co on jest wart dla nas samych, co reprezentuje, co utożsamia z nami.
Obserwuje tendencje że wiele osób tatuuje się bo jest to modne a wzór wybiera taki aby podobała się innym albo żeby pasował do stroju, torebki, bądź samochodu. A to według mnie niszczy sens posiadania dziarki.
tony2486
12-10-2007, 07:36
goga
jakby miał wyglądać ten tatuaż i w jakiej części pleców miał by się znajdować. Masz już jakieś konkrety :)
na górze napis memento mori a na srodku pleców stoi smierc w takim habicie cos jak mnisi noszą z kapturem na głowie i z takimi nietoperzowymi potarganymi skrzydłami i w jednej ręce trzyma cos jak maczete a w drugiej moją odciętą głowę...............hehehe:Doczywiscie tatuaz jednokolorowy z małym wyjątkiem........tej smierci nie widac twarzy tylko spod kaptura widac czerwone oczy:eek:
tony2486
12-10-2007, 13:04
jak zawsze na maksa hardcorowe :) ale koncepcja ciekawa :D
dziare chce sobie zrobic na gornej czesci plecow w gotyku a tak apropo to z ta smiercia w habicie i zeskrzydalmi niezly pomysl :D pomysle jeszcze nad ym i zobacze ile bede mial hajsu.....:Dpzdr
hardcore to cos co lubie najbardziej:D
tony2486
12-11-2007, 07:15
goga
hmm ale we wszystkim lubisz hardcore ?? Bo to z Twoich ust brzmi bardzo kusząco:D
dobre pytanie:rolleyes:musze powiedziec ze LUBIE hardcore prawie we wszystkim:D.........ale bywam delikatna:p
tony2486
12-11-2007, 13:37
hmmm brzmi bardzo ciekawie. powiedział bym że kusząco i zarazem słodko :D
znasz piosenkę wilków Baska......tam jest taki tekst- Małgorzata jeden grzech az oniesmielała mnie:D...........to chyba było o mnie..............kurde a nas zaraz ktos okrzyczy ze zamiast o tatoo to o grzechach gadamy:D
tony2486
12-11-2007, 15:05
goga
grzeczyc rzecz ludzka. Gdyby nie można było grzeczyc to świat stracił by barwy.
Poza tym tatuaż i grzech nie daleko leżą od siebie więc po części jesteśmy w temacie
A grzech który aż onieśmiela 2 osobę to jest to. To sprawia że ludzie mają uśmiech na ustach. Czasami przechodząc ulica idzie zaobserwować ludzi uśmiechających się sami do siebie zadowolonych z życia rozpieranych energią. Właśnie ten grzech ich napędza:D
wiesz co juz mi sie podobasz;)lubie jak facet tak inteligentmie sie wypowiada:p
tony2486
12-11-2007, 19:28
goga
dziękuję za komplement ;-) i cieszę się iż przypadłem Ci do gustu. Ty jesteś również nietuzinkową osobą.
bardzo mi miło ,czyli pierwsze lody przełamane:) a więc musimy sie koniecznie poznac na żywo:)
tony2486
12-13-2007, 07:51
goga
Jak najbardziej. Sądzę że byłoby to naprawdę interesujące i zarazem miłe spotkanie.
tez tak myślę:p..........a pozwolisz ze zapytam gdzie ty mieszkasz?? bo jak gdzies nad morzem to marne szanse na poznanie sie:( a moze gdzies blisko mnie:D
tony2486
12-13-2007, 14:09
goga
Niestety mieszka w mieście o nazwie Kartuzy oddalonego 30 km o Gdańska :(
A Ty gdzie zapuściłaś korzenie ?? :confused:
troszke daleko od ciebie bo jakies 10 km od Katowic w miescie Mysłowice:(
Hej jestem tu nowa, ale nie początkująca w kwesti tatuażu, mój pierwszy zrobiłam 12 lat temu na lewej piersi w między czasie robiłam mu poprawkę i obecnie jest super !!!teraz chce robić drugi nad "pupą" ale doradźcie mi czy bedzie to ciekawy układ? otóż wiem że będzie to tribal w kształcie zawijasa niczym winorośl w góre kręgosłupa nie jak tradycyjnie wszyscy robią w sposób "poziomy " wzdłóz pośladków, dlatego myślę o wyciągnięciu go odwrotnie pionowo w górę kregosłupa...CZY WIDZIELIŚCIE PODOBNE UOŁOŻENIE I FAJNIE TO WYGLĄDA?????
Zapewne chodzi ci o tatuaż na dole pleców?
Widziałam takie tatuaże i nawet nieźle się prezentują.
pontonss
05-25-2009, 15:54
no co tu duzo gadac tatuaże na ledźwiach robią szał w gaciach facetą:)