View Full Version : Pijemy
Wódkę, piwo, napoje bezalkoholowe itp.
Jak kto lubi lub jaki ma nastroj.
To dzisiaj toaścik wódeczką, z reguły nie piję ale dzisiaj zrobię wyjątek.
Na kawe też sie dam zaprosić. ;)
iskender
12-17-2009, 04:33
vodka vodka
a dzisiaj bym się szczególnie uchlał bo mnie ząb napie...
więc Yvonnes zapraszam:D
1grzesiu1
12-17-2009, 08:26
ja pije od wczoraj bo mam urlop:D i tez mnie zab napierdala
jak chcesz to zapraszam do czestochowy
xxbastianxx
12-17-2009, 09:03
kuwa... mnie też ząb napierdziela :D
ni ma to jak porządne znieczulenie, ale obiecałem sobie, do sylwestra nie piję! 31-ego wypije z 4 piwka i humor jak po 0,5 :D
pitrek681
12-17-2009, 09:56
:Dto zniose toasta tez gdyz tego i rozanca nigdy nie odmawiam co prawda nic mnie nie boli ale kazdy powod dobry wiec Wasze zdrowie bo mojego szkoda:D:D
jak już pić to na poważnie a lampkę wina to na randce można.
Stawiam bimberek sąsiada całe 80% wchodzi jak w masełko i kaca niema.
Jednak fajkę pokoju w dobrym towarzystwie stawiam ponad wszystko ;)
xxbastianxx
12-17-2009, 11:32
sziszka teeeeeeż może być z alko :D:D
Hmm, herbatkę piję bo nieco przesadziłam i dzisiaj głowa boli. ;)
pitrek681
12-17-2009, 14:38
ktos kiedys modry powiedzial czym sie strules tym sie lecz :p
Dokladnie. Ja mam tak zawsze. Najlepsze afterpary jest na drugi dzien jak mam kaca. Przemuc sie jest trudno ale pozniej juz leci:)
1grzesiu1
12-17-2009, 17:38
ja mialem wczoraj zakonczenie sezonu tak sie nastukalem film mi sie urwal ok 19 godziny:) niepamietam jak do domu wrucilem dzisiaj sie kiepsko czuje zawsze jak popije to glupie rzeczy robie i tym razem sie nie obylo:D
To co dzisiaj pijemy? Soczek pomidorowy czy kefirek?
A ja kawkę espresso własnie popijam ;)
pitrek681
12-18-2009, 15:32
ja to proszę kefirek koniecznie z biedronki:D o zgrozo weekend nadszedł me imię milion bo za miliony cierpię:p
northway26
12-18-2009, 17:34
odkad wrocilem do pl pije codzienie:P jest tak zimno ze trzeba sie jakos rozgrzewac:D:Dale przewaznie pifko alko kamikaze ale z tyym drugim jest problem po 5 kolejce nigdy nic wiecej nei pamietam z imprezy:D:D
1grzesiu1
12-18-2009, 17:38
przychodzi facet do studia tatuażu:
- Chciałbym wytatuować sobie Ferrari na penisie.
Tatuażysta uśmiecha się pod nosem:
- Dla dziewczyny?
- Nie, dla chłopaka - odpowiada klient.
- Hmm... to w takim wypadku dorzucę panu gratis dwa traktory na jądrach...
- A po cholerę mi tatuaż z traktorami na jajach? - pyta zdziwiony klient.
- Na wypadek gdyby Ferrari utknęło w błocie...
:D ja pije dopiero jutro bo sobota
mad-clown
12-21-2009, 10:59
No czas na herbatę, ktoś chętny? :>
Patriota
12-21-2009, 11:08
Cichi! Kaca mam:(
mad-clown
12-21-2009, 11:29
Kazał kto pić?! :D
1grzesiu1
12-21-2009, 11:44
ja bylem pierwszy dzien w nowej pracy :D skonczyl sie na sniadaniu cala ekipa sie tak opila wlacznie ze mna ze jestem juz wdomu tak sie pije w polsce:D
W piatek mialem impreze w firmie przed swietami. Dzisiaj sie dowiaduje co sie dzialo:) Taaaaak sie pije w Polsce!
pitrek681
12-21-2009, 13:29
polak pije polak kocha jak nie pijesz to wynocha na kon na kon na kon !!!
mikaja887
12-21-2009, 16:53
z racji nadchodzących świat, dzisiaj w pracy robilismy sobie 'wigile'.... te ilości szampana które wypiłam (miało byc skromnie) zabiły mnie, a trzeba wziąć pod uwage ze mialam bardzo "meczacy" weekend :D
oj, bedzie glowka bolala,....
To samo mialem tyle ze do szampana juz chyba nie dotrwalem i nawet nie sprobowalem.:)
pitrek681
12-21-2009, 17:35
ja to walczę non top to tego odwiedzić to tamtego i wszędzie czym chata bogata pocieszam się ze mnie kac jeszcze nie dopadł
Z racji porządkowania barku znalazłam niedokończoną butelkę martini wytrawnego i małą buteleczkę wytrawnego wina, wypiłam obie ale oddzielnie. Co jak co ale wytrawne martini to ja lubię. :D
Takie pytanie mam: Ile spozywacie alkoholu w ciagu dajmy na to tygodnia?
Niewiele, tzn. rzadko piję alkohol z racji tego, że prowadzę aktywny tryb życia a to raczej szkodzi niż pomaga ale też nie odmawiam sobie od czasu do czasu jakiegoś wytrawnego wina a czasami piwa oby było ciemne. :)
1grzesiu1
12-22-2009, 12:02
w tygodniu to zalezy jaki tydzien:) jak dobrze idzie to nawet codziennie sie pije ale wiadomo jak to jest jak sie robi w budownictwie, czy jakims zakladzie z alkocholikami:D
Od codziennego piwka czy drinka tez można się uzaleznić.
Za dużo alkoholu szkodzi, sama się przekonałam i chyba już na dłuższy czas mi wystarczy. Soczki, woda, zielona herbata to mi teraz odpowiada. :D
pitrek681
01-04-2010, 07:52
Od codziennego piwka czy drinka tez można się uzaleznić.
Za dużo alkoholu szkodzi, sama się przekonałam i chyba już na dłuższy czas mi wystarczy. Soczki, woda, zielona herbata to mi teraz odpowiada. :D
Iwonko ale woda mocna woda młyny obraca ale tak na poważnie co za dużo to niezdrowo przekonałem się po świętach:rolleyes:
i nawet faje rzuciłem :D
To ja wypiję toast za to aby na forum było mniej histerii a więcej konkretów.
1grzesiu1
02-27-2010, 21:54
007 zglos soe klimat w huj :) impreza na chacie momentem pisze pozdro dziewczetaa:)I(
pitrek681
02-27-2010, 23:43
hiuston mamy podobny problem pozdro dla ziomali z tg tsa :p
1grzesiu1
02-28-2010, 09:25
jezu chryste ledwo zyje :D ale dupa chociaz zostala na noc jakies plusy sa :)
1grzesiu1
03-13-2010, 17:34
kto tam dzisiaj pije dziewczeta ?????
ja znowu domowka delikatna :D
Ja tam nie piję, ostatnio kosztowało mnie to 500zł i 10 punktów. A najśmieszniejsze jest to, ze nie ja prowadziłam tylko całkowicie trzeźwy tż a on ma pecha do panów mundurowych. Mnie tam jakoś nie zatrzymują.
pajak914
03-14-2010, 11:56
Ja tam nie piję, ostatnio kosztowało mnie to 500zł i 10 punktów. A najśmieszniejsze jest to, ze nie ja prowadziłam
To w końcu jak to było?
pitrek681
03-14-2010, 13:36
pewnie dyzodorantem se psikna po piwku albo zgirowany kompocik wypil :p
Aj bo wy nie wiecie o co chodzi, otóż, mój tż nie pije albo okazjonalnie bo to sportowiec i takie tam, dlatego jak czasami ma ochotę na drinka to nie może nawet pomyśleć o wsiadaniu do auta. Za każdym razem kiedy coś wypił i wsiadł nawet jako pasażer to mieli kontrolę. Taki pech po prostu. Wtedy też mówił mi że miał ochotę spróbować i tylko pomyślał a panowie jak spod ziemi wyrośli. A ten mandat to za prędkość.
pitrek681
03-14-2010, 23:36
oj 10 pkt i 500 zyli mandatu to prawie jak za spowodowanie wypadku ile on tam nieszczęśnik pocisl tym autkiem???
A ile można "pocisnąć" czterolitrowym v8 tdi? Dużo za dużo na terenie zabudowanym.
pitrek681
03-15-2010, 06:59
znajomemu prawko za take cos zabrali na holandii to dopiero byl dylemat
U nas przecież za to nie zabierają ale jak ktoś nazbiera punktów to wiadomo a egzamin ciężko zdać.
Taki jeden znajomy stracił prawko za jazdę pod wpływem i już osiem razy zdawał i nic. Tutaj akurat jestem za tym aby pijanych kierowców karać bardziej dotkliwie lub w ogóle zabierać pijakowi prawko dożywotnio.
pitrek681
03-15-2010, 11:01
tak zgadzam się, ale co ty na to ze w terenie zabudowanym tam gdzie można 5 km/h jechać(domki letniskowe) a on na cwaniaczka 60 na blacie popierdziela i to w miejscu gdzie jest plac zabaw, las nigdy nie wiadomo co ci pod maskę wskoczy i za którego drzewa, takiemu tez od razu prawko zabrać co do nietrzeźwych kierowców to jestem tego zdania ze konsekwencje swoich czynów poczuli na własnej skórze tylko dlaczego nie raz płaci za to niewinna osoba?
Wiesz, ja byłam świadkiem sytuacji gdzie panowie z drogówki jechali na terenie zabudowanym w dzień pewnie tak z 90, w każdym razie szybko, wyprzedzając wszystkie auta jadące zgodnie z przepisami. Jechałam tą trasą i jakoś nie zauważyłam żeby panowie kogoś gonili czy zatrzymali, po prostu im się spieszyło. I jak tu jeździć poprawnie skoro nawet policja nie daje dobrego przykładu?
pitrek681
03-15-2010, 14:25
powiedz to glosno a panowie z drogowki ci zyc nie dadza:rolleyes:tak powroc ze komuno sa rowni i rowniejsi co ty o tym nie wiesz?
Wiem, wiem.
Przecież sami sobie mandatu nie wlepią a innych łapać trzeba.
Tak czy inaczej to zły przykład dla kierowców i tak być nie powinno.
pajak914
03-15-2010, 19:52
Kierowcy jadący "dużo za dużo" sami sobie dają przykład. Pół biedy jak taki osioł jeden z drugim sam sobie krzywdę zrobi, ale na ogół niewinne osoby cierpią wtedy najbardziej. Bo się spieszy frajer, będzie szybciej w domu/pracy o 3 minuty narażając po drodze dziesiątki osób... Żenada.
Byłoby pięknie gdyby wszyscy jeździli zgodnie z przepisami i przestrzegali ograniczeń nawet w miejscach gdzie ich ustawienie jest absurdalne. Jednak przykład trzeba zaczynać dawać od siebie a teren zabudowany to czasami również wieś a nie tylko miasto.
pitrek681
03-16-2010, 10:44
zwlaszcza ze mamy tak piekne i wspaniale drogi ktore pozwalaja nam konfortowo i bezpiecznie dojechac do celu w kazdym zakamarku naszek kochanej sprawiedliwej i bezinteresownej matki polki:D
zwlaszcza ze mamy tak piekne i wspaniale drogi ktore pozwalaja nam konfortowo i bezpiecznie dojechac do celu w kazdym zakamarku naszek kochanej sprawiedliwej i bezinteresownej matki polki:D
Wiesz, po co stawiać ograniczenia skoro można nie łatać tych dziur a kierowcy sami zwolnią. Zawieszenie mojego auta dobrze dostało po tej zimie nie powiem a teraz też dostaje bo drogi są podziurawione a drogowcy czekają na lepszą pogodę.
U nas się tylko lepi a nie robi porządnie.Np droga którą remontowano latem ub roku już miejscami się sypie i czyja to wina? Kasa poszła, ktoś zarobił i ma w dupie ile nawierzchnia wytrzyma. Tu nigdy nie będzie dobrze dopóki ktoś mądry się za to nie weźmie.