PDA

View Full Version : pierwszy tatuaz

kula20
09-27-2008, 21:52
witam. Moze zaczne od tego ze mam 20 lat i chce zrobic sobie tatuaz po raz pierwszy. Czytalem troche na necie o tym co powinno sie robic po zrobieniu tatuazu i kurcze jakby odeszla mi ochota na robienie tego tatuazu. Wczesniej bylem strasznie napalony na to. Chcialbym zrobic sobie tatauz na przedramieniu lewej i prawej reki, beda to dwa wyrazy (15 liter razem). Jak juz wspomnialem to czytalem troche na temat tego co trzeba robic po zrobieniu tatuazu. Ze przemywac, kremowac itp. Szczerze mowiac to troche sie boje pewnej rzeczy... pracuje na budowie i nie wiem czy to bedzie jakis problem bo z tego co czytalem to nie mozna dotykac tatuazu swierzego brudnymi rekoma a ja w pracy jestem co chwile brudny od gipsu, kurzu itp. Wiec nie wiem... z tego wniosek chyba ze bede musial w bluzie pracowac? no ale tez czytalem o tym ze nie mozna sie pocic zbytnio bo w czyms to tam przeszkadza a pracujac w bluzie to poprostu jest mi cieplo. Mam strasznie duzo pytan odnosnie tego tatuaza. Czy moja praca bedzie mi w tym przeszkadzac? aa i dodam ze chce zrezygnowac z silki na te 2 tyg az tatuaz sie zagoi.

1grzesiu1
09-28-2008, 10:21
elo stary nie martw sie niczym ja tez pracuje na budowie poprostu wez se wolne na drugi dzien po tatoo a puzniej przemyj se 1-2 w pracy napewno bedziesz mial taka mozliwosc zmien koszulke na swieza i nie martw sie nie umrzesz od tego nie czytaj za duzo bo duzo ludzi pisze straszne brednie :) pozdro

kula20
09-28-2008, 11:04
znaczy fajnie by bylo jak bym zrobil w piatek tatoo to bym mial przez caly weekend spokoj od pracy. a swoja droga to co ma koszulka do tego? tatuaz robie na przedramieniu a koszulke nosze w rekawkami do łokci mniej wiecej. chyba o bluze Ci chodzilo co?

1grzesiu1
09-28-2008, 13:02
spoko pojebalo mi sie ja robilem plecy niedawno i zmienialem oprostu koszulki na swieze w pracy ale tylko z 3 dni i dobrze sie zagoilo pozdro

kula20
09-28-2008, 13:12
a masz mi cos do poradzenia? jak mam to zrobic zeby wszystko bylo ok? chodzi mi o konkrety