PDA

View Full Version : Pierwszy tatuaż

Ariets
11-15-2011, 20:18
Hej, zaznaczam, że za tatuatora się nie uważam i nigdy takich aspiracji nie miałem (nawet własnego sprzętu nie mam) - wolę je mieć na sobie. Jednakże wczoraj zdarzyło mi się popełnić tatuaż, na skórze kumpla jego sprzętem (syf z allegro za 300zl) - dodam też, że mam wstrząśnienie mózgu od dwu dni żeby było zabawniej :D (mnie to przynajmniej śmieszy).

Nie było tego w planach, wynikło to z przypadku, kumplowi spodobał się mój rysunek i wręcz zażądał bym go wydziergał, no to hey ho lets go. Co prawda zrobiłem dopiero sam kontur, ale robienie tatuażu całkiem mi się spodobało (sprawiło satysfakcję i sam proces mi się podobał) - więc zamierzam poćwiczyć, lecz chyba na skórze świniaka o ile sobie ogarnę skądś, może nawet zakupić własny sprzęt.

Zdaję sobie sprawę, że nie wygląda to jak jakiś bajeczny full wypas tatu, no ale na żywo wygląda ok (zdjęcie tego nie oddaje, serio), w ogóle na zdjęciu wygląda trochę dziwnie. Proszę więc o ocenę, krytykę i czy jest sens w to brnąć i uczyć się.

(Na zdjęciu tego nie widać, ale te kółeczka nad zębami wyszły idealnie, z resztą na zdjęciu w ogóle wygląda tył czaszki jakoś dziwnie podłużnie).

http://i.imgur.com/M7yBn.jpg

Pozdrawiam

marcinjaworsky
11-15-2011, 20:41
Moim zdaniem skrzywdziłeś kolesia.
W dziedzinie tatuażu skok na głęboką wodę zazwyczaj tak się kończy , a potem konieczne są covery . W tym przypadku zapewne tak się skończy.
Spójrz realnie na linie które wykonałeś , wyglądają jak byś był po tygodniowym chlaniu gorzały, żaden kawałek nie jest poprawny , pewny i równy.
Radzę jednak testy i próby przeprowadzać na martwej blondynie. Operacja na żywym organiźmie nie powiodła się i "pacjent zmarł"

matys23
11-15-2011, 21:34
Masakra!
Kiedyś Steve O dał sobie robić tatuaż w pędzącym po wybojach samochodzie. Efekt był podobny.
Jeśli Ty rysowałeś projekt a Twojemu koledze się tak spodobał że kazał go sobie wydziarać, to obaj powinniście zacząć od nauki rysowania.

http://www.youtube.com/watch?v=u9AOVMD_7V8

No i nie mówcie że nie podobny.

zorkadar
11-15-2011, 21:56
o kur.... ale maskara