PDA

View Full Version : Pierwsza dziara i kilka pytań.

Khae
06-20-2009, 16:25
9 czerwca zrobiłam sobie tatuaż na stopie. Obecnie wygląda tak http://i43.tinypic.com/335cx8n.jpg
Chyba jest okej, ale minął ponad tydzień a ja nie czuję żadnego swędzenia, nic. Wydaje mi się też, że strupki schodziły mi trochę później (tydzień po zrobieniu go jeszcze nie schodziły). Czy to może być spowodowane tym, że większość dnia chodziłam w folii? Od razu usprawiedliwiam się, że chodziłam do szkoły i folia była koniecznością. Obmywałam go co trzy godziny i tak sobie jest teraz. Skórki zeszły, jeszcze tylko trochę zostało z brzegów.
Chciałabym jeszcze zwrócić uwagę na jego wygląd. Kiedy się przyjrzeć, widać czarne kropki w cieniu. Maleńkie czarne kropeczki. Czy one znikną, czy tak zostanie? Wydawało mi się, że ten cień będzie jednolity, a tu takie coś. Oprócz tego, będę chciała go poprawić, bo brzegi cienia są nierówne (on sam - cień w niekórych miejscach jest mocniejszy, w innych słabszy) i środek nuty jest zbyt jasny (miał być ciemniejszy z lekkim prześwitem). I jeszcze dopiero teraz, na zdjęciu, zauważyłam, że kontur jest nierówny w jednym miejscu. Ogólnie, chyba lepiej wyglądał zaraz po zrobieniu...
Na koniec chcę jeszcze spytać, kiedy mam skończyć natłuszczać a zacząć nawilżać?
Kiedy mogę porzucić folię i chodzić w skarpetce, bucie bez niej?
Na poprawkę idę po całkowitym zagojeniu, kiedy znikną brzegi po łuszczeniu i nie będzie się świecić?
Płacę za poprawkę? Wydaje mi się, że nie..
Miłego dnia, Khae.

Pytając czy kropki znikną, miałam na myśli, czy się jakoś rozpłyną, albo coś..

gangbang
06-20-2009, 17:22
lojesooo masakra ile masz do powiedzienia na temat ta2u wielkosci mrowki heheh.kropki zostana bo widac ze spec rozciagal cienie od nozki nutki na boki i za szybko to robil i nie dbale z tad kropki.....nie znikna moze za jakis dluzszy czas sie rozmyje.ale tak na dobra sprawe to zrobilas zdiecie prawie jak z pod mikroskopu hehe i napewno jak normmalnie na niego patrzysz to jest ok.:cool:

wyso
06-20-2009, 17:45
No przy tak małym tatuażu to tatmajster mógł by się lepiej przyłożyć, te kropki zdarzają się ale przy większych pracach i znikają przy twoim mógł położyć odrazu mgiełkę. Myślę ze już możesz normalnie nawilżać, a za poprawkę to mnie powinnaś płacić tylko się zastanów tatuaż jest dość mały i kolejne grzebanie w nim może go pogorszyć, ja bym już nic nie robił tak dobrze wygląda

Khae
06-20-2009, 18:38
Hehe, rzeczywiście, nie widać tego tak bardzo jak się patrzy normalnie, ale kiedy się przyjrzeć dokładniej, widać i to mnie drażni, bo będę na niego patrzeć przez całe życie.. Więc się zastanawiam.
Ale mam jeszcze chwilę zanim się zagoi, więc pomyślę.
Co z tą folią? Ile jeszcze nosić pod skarpetę?

Co robić z tym cieniem? Chciałam, żeby był cień, a nie kółko w okół tej nuty..

Mam zbyt wysokie wymagania? xd

pontonss
06-20-2009, 20:02
Chłopie ta dziara woła Breathe!

gangbang
06-20-2009, 20:52
przyjzalem sie lepiej i teraz wiem o co kaman.zauwaz ze masz na skurze linie papilarne czy tam jak one sie nazywaja i chyba faktycznie ta2uator chcial zrobic mgielke ale zrobil ja tak jakos delikatnie chyba ze pokryl tylko grzbiety tych linii.gratuluje aparatu i zblizenia heheh to dlatego to odkrylem.:cool:

Khae
06-21-2009, 11:41
No to dupa. Da się coś z tym zrobić? Chyba lepiej już tego nie ruszać..
I jeszcze coś mi się przypomniało - kiedy mogę się normalnie wykąpać? xdd

gangbang
06-21-2009, 12:15
no ta2 jest za maly na poprawki bedzie dobrze.jak ci sie juz zagoji calkiem to mozesz sie kapac.i nie nos juz folji.:cool:

Khae
06-21-2009, 13:02
Dobra, dzięki Wam wszystkim za pomoc. We wtorek idę do studia i umówię się na dokolorowanie środka. I nic więcej. Jeśli coś mi się przypomni, to odgrzeję temat. ^^^

Khae
06-22-2009, 12:07
Czy to źle, że widać te linie papilarne (czy co to tam jest)?

YvonneS
06-22-2009, 12:21
Wiele hałasu o nic.