View Full Version : pieprzyki
Hej Wszystkim!
Mam dwa pytania. Otóż chciałabym zrobić sobie tatuaż na lędźwiach z tym ,że mam pieprzyki nie jest ich dużo aczkolwiek raczej nie da się ich ominąć.I chciałam zapytać czy to jakoś nie przeszkadza w sensie że np. na pieprzyku się nie zrobi czy coś takiego.
I druga sprawa. Chodzi o tatuaż zmywalny. Może mi ktoś powiedzieć czym to się robi i jak długo się to trzyma?
Bo przed takim na stałe chciałabym coś ponosić i zobaczyć jak mi z tym będzie;)
Czekam niecierpliwie na odp.
moje gg 2648620
Pieprzyki dyskwalifikuja Ci tatuaz :P One sa rakotworcze wiec po co ryzykowac... Jezeli chcesz chwilowy "tatuaz" to proponowal bym henne ;) 2 tygodnie wytrzyma
Tez raczej proponuje omijac pieprzyki badz wybrac inne miejsce na tattoo, skoro sie przymierzasz tez proponuje henne ale bez porownani tattoo to tattoo he he :D
Pieprzyki dyskwalifikuja Ci tatuaz :P One sa rakotworcze wiec po co ryzykowac... Jezeli chcesz chwilowy "tatuaz" to proponowal bym henne ;) 2 tygodnie wytrzyma
No jak dyskwalifikują???:( Nie ma się z zczego cieszyć..hmm henna 2 tygodnie krótko....Ale wszystkie pieprzyki dyskwalifikują, nawet takie malutkie? w sumie na upartego można by je ominąć ;-?
Jednya opcja to zostawic pieprzyk w spokoju. ale obok niego smialo mozesz śmigac iglami
No nic, to trzeba będzie manewrować:) mam jeszcze jedno pytanie, dlaczego niektóre tatuaże po pewnym czasie robią się takie jakby w zieleń wpadające, zamiast czarne. trzeba iść na jakąś poprawkę tego czy coś w tym rodzaju? od czego to zależy?
Jest juz o tym temat. Powodow moze byc wiele ;) Ale najczestszym powodem to jest brak jakiej kolwiek wiedzy poczatkujacego krzywdziciela :P :D
Krzywdziciela... niezbyt to zachęcające...Ale jak ktoś bez pojęcia zrobi dziarkę to później dramat...i to już nie jest śmieszne. No nic, dzięki za info, bede działaćw nadziei że nie trafię na nieopierzonego Krzywdziciela.:cool:
Hej Wszystkim!
Mam dwa pytania. Otóż chciałabym zrobić sobie tatuaż na lędźwiach z tym ,że mam pieprzyki nie jest ich dużo aczkolwiek raczej nie da się ich ominąć.I chciałam zapytać czy to jakoś nie przeszkadza w sensie że np. na pieprzyku się nie zrobi czy coś takiego.
Wiesz co , też miałam podobnie- pieprzyki. Jakoś dało radę je wkomponować w tatuaż, a uwierz ja oprócz tego jestem piegowata jak na rudzielca przystało. tak więc pieprzyki, piegi:eek:
Hehe dzięki za wsparcie;-) lepsze już piegi niż te beznadziejne pieprzyki.
Witam Panowie! To mój pierwszy temat na tym forum. Mam już kilka drobnych tatuaży ale wkońcu zdecydowałem się na zrobięnie rękawka na lewej ręce. Mam wobec tego pytnie-jak wygląda sytuacja z pieprzykami? Mówię tutaj o płaskich plamkach,większośc praktycznie niewyczuwalnych na dotyk,jeden czy dwa wystają może na max 1 mm. Zastanawiam się jak to wygląda podczas robienie tatuażu hmmm ogólnie patrząc to tysiące osób ma wytatuowane duże partie ciała i nie chce mi się wierzyć iż w tych miejscach nie mieli żadnej plamki albo jakiegoś płaskiego pieprzyka. Bardzo proszę o poradę jak siędo tego ustasunkować.
Z góry pozdrawiam za porady!!!
poszukaj sobie bylo juz o tym
owieczka33
06-30-2011, 09:33
Prosta sprawa- piperzyki sie omija.:)
pajak914
06-30-2011, 16:20
Ja też mam kilka pieprzyków i problemu z nimi nie było. Dziarmistrz tak skomponował tatuaż, ze są one częścią tatuażu i wcale ich nie widać. Nawet ja mam problem ze wskazaniem gdzie one są. Pzdr
1grzesiu1
06-30-2011, 18:27
http://www.tatuaze.biz/forum/search.php?searchid=179284 tematy o pieprzykach tutaj
Dzięki chłopaki, tatuaz robię u zappy w Sopocie i powiem szczerze ze konsultujac temat projektu wogole nie myślałem o pieprzykach ale zappa dosyć dokładnie obejrzał moje przedramie i myśle ze gdyby coś mu przeszkadzało czyt. Pieprzyki to chyba od razu coś by powiedział prawda :) wkoncu ten gość to już marka sama w sobie przynajmniej w moich oczach ;)
1grzesiu1
06-30-2011, 20:30
[QUOTE=mrpawlo;29800] zappa dosyć dokładnie obejrzał moje przedramie iQUOTE]
trzeba bylo sciagnac majtki i mu pokazac reszte :)
Każdy jest sobą. W mojej gestii było przygotowanie projektu na przedramię. Widzę że niektórzy nawet korzystając z tak lipnej sytuacji "zdejmuja majtki" przed innymi facetami no ale takie życie,orientacji się nie wybiera z tym poprostu człowiek się rodzi,także nie naśmiwam się! Niech kazdy robi w życiu to co sprawia mu największą przyjemnośc :) pozdrawiam Twoich kolegów :)
Czym konkretnie grozi przejechanie po takim pieprzyku? Zdarzyło się komuś? Czy każdy jest "niedziaralny"?
Aha: kiedy klikam na link wyskakuje "Niestety, nie znaleziono wyników dla podanych kryteriów." Coś pan zjebał panie admin.
Nie powinno się dziarać po wystających "typowo' pieprzykach natomiast jeżeli chodzi o czarne plamki często mylone z pieprzykami a tak naprawdę jest to typowo nagromadzenie barwnika w jedym miejscu to z tymi" plamkami nie ma najmniejszego problemu,bynajmniej to usłyszałem od dermatologa :) pozdrawiam
przeniesione nastepnym razem uzywac wyszukiwarki dziewczeta :)