View Full Version : Peace!
Hej!
Zanim zdecydowałem się zarejestrować, przeczytałem parę tematów i trochę poznałem społeczność tego forum. Nie, żebym na starcie "lizał Wam pałki" ale wyglądacie na równych ludzi. Przymierzam się do zakrycia swojego starego tatuażu i postanowiłem trochę poczytać, pomyszkować w necie i poszukać wzoru. Przeglądałem kilka stron i tak się zastanawiam: czy turbochujnią jest dość znaczne wzorowanie się na autorskich dziełach znanych lub mniej znanych tatuatorów? Jak to jest postrzegane? Nie piszę tu o dokładnym kopiowaniu...
Pozdrawiam!
Ps. jeśli admini tak wolą- założę nowy temat: "inspiracje" czy coś... Choć będąc szczerym: off'ujecie na tym forum do bólu ;P
Ps. jeśli admini tak wolą- założę nowy temat: "inspiracje" czy coś... Choć będąc szczerym: off'ujecie na tym forum do bólu ;P
idąc twym językiem , mamy wyjebane na konwenanse.
A co do wzorku skopiowanego to jeśli nie jest to wierna kopia kurą na dodatek co dziesiąta osoba nosi to jest ok.
moim zdaniem dobrze wykonany cover morze być jeszcze lepszym od oryginału
haretattoo
04-11-2011, 13:17
moim zdaniem dobrze wykonany cover morze być jeszcze lepszym od oryginału
zgadzam się w 100%
Co myślicie o tych pracach? Pytam bo jeśli dobrze pójdzie, za 2-3 tygodnie, będzie możliwość wydziarania się u tego gościa. Na pierwszy rzut oka wszystko jest OK, chociaż zdaję sobie sprawę, że mistrzostwo świata to nie jest. Ponadto nie potrafię określić czy koleś jest dobry technicznie...
Kurde, małe jakieś te fotki...
a co chcesz dziarać?
Gościu ma lekkie braki i z bardziej skomplikowanym wzorkiem morze nie dać sobie rady , przykład wzór z twarzą mu nie wyszedł nie poradził sobie z cieniami ale rybka jest ok .
Myślałem o jakiejś wariacji na temat pierwszej dziarki z tej strony: http://tattoogonzo.v.pl/galeria.php?idg=1&typ=tatuaz&page=8
może jakieś popiersie tak cieniowane/ kolorowane (biały, niebieski), żeby nadać efekt miejscami wypolerowanej, miejscami spatynowanej stali.
Tak to sobie wymyśliłem- nie wiem czy będzie dobrze wyglądało na skórze...
owieczka33
04-13-2011, 11:07
Mnie te tatuaze nie powalaja, a wzór jaki pokazałeś nie jest prostacki.....
I stąd moje obawy, czy gość podoła...
owieczka33
04-13-2011, 12:02
Jak masz obawy, to olej tego kolesia.
Masz juz jeden tattoo, który chcesz zakryc. ;)
ten konkretny gość nie da rady sobie z tym wzorkiem , słabo radzi sobie z cieniami a wzór który pokazałeś będzie dobry pod warunkiem że cienie będą dobre, tamtemu gościowi tego brakuje i nie podoła , polegnie jak nic na wzorze :D .
Obawy sa zawsze. Może masz z kim porównać?
________
Tatuaż (http://www.tattoohead.pl)
owieczko33: Chcę zakryć bo jest już stary, wyblakł i przestał mi się podobać. Obawy miałbym nawet w profesjonalnym studio, szczególnie w mojej okolicy (lubuskie)...
dziarusie: "Problem z cieniami" polega Twoim zdaniem na tym, że są hmmm "płaskie", jednowymiarowe- bez głębi (ja przynajmniej odniosłem takie wrażenie, szczególnie przy tej twarzy)? Czy ogólnie- chujowe?
Styl wzoru który wybrałem to praktycznie jedno wielkie cieniowanie...
Opcja jest taka, że puki co nie widziałem jego nowszych dziar, a te fotki są sprzed lat, możliwe, że koleś poprawił technikę... Będę musiał zobaczyć jego nowsze prace u kogoś na skórze, albo poprosić o przesłanie aktualniejszych fotografii (te mam od koleżanki kolegi szwagra jego brata)...
Najwyżej pójdę na pierwszą sesję, w razie jakby wyszła jakaś lipa- trzeba będzie ratować się, wyprawą do większego miasta. W sumie mam jeszcze czas...
Potraficie oszacować ile kosztowałby taki cower (tribal, niby-smok, dość "rzadki" 15x6-3 cm) w waszych studiach/ studiach do których chodzicie? Rzecz jasna chodzi mi o przedział, nie o dokładną wycenę...
Tatumen: Nie rozumiem pytania :P, porównać? Jego robotę z kimś innym z okolicy, niby mogę ale, żeby było śmieszniej koleś wypada całkiem nieźle na tle tatuatorów z moich najbliższych stron. Porównania z takimi gośćmi jak choćby ci z TattooGonzo- niema :)
haretattoo
05-09-2011, 15:25
Wyceny ci nie podam, nie pytaj czy koleś jest technicznie dobry. Patrz czy się tobie podoba to co robi, jeśli tak to idź do niego jeśli nie to idź gdzieś indziej, proste.
Szczęśliwie zwolnił się termin w tym studio: http://www.sortistattoo.pl/ lecę tam jutro. Zobaczymy jak skończą to co zaczął koleś z poprzednich postów.
owieczka33
05-31-2011, 18:46
Nie kulawe pracki maja :0
a do którego idziesz?
No i pochwal sie jutro fotka.
yyyyy nie wiem do którego, znaczy wiem, ale nie znam imienia, nie przedstawialiśmy się jeszcze sobie. Widziałem na żywo prace obu tych gości, więc jest mi rybka. Jeśli nie zesra mi się na ramie, tylko zrobi dobrą dziarę- dam fotkę, w przeciwnym razie spierdalam z tego forum ze spuszczoną głową i to prędziutko ;)
Byłem, zrobiłem, jest gitarowo! Fotki wrzucę jak jakieś zrobię...
owieczka33
06-09-2011, 10:53
Czekam z niecierpliwościa :)
Niestety wyniki badań są niejednoznaczne. Pierwszy obiekt chyba zbyt dobrze mnie zna, usłyszałem : "ej piotrek czy ty czasem nie przeprowadzasz jednego ze sowich pojebanych eksperymentów?". Na obiekcie 2 udało się przeprowadzić wstępne badania z happy end'em ale to dopiero dzisiaj w nocy. Eksperyment trwa...
owieczka33
10-23-2011, 21:44
Hihihi dawaja znać co dalej! :cool: