View Full Version : Off top- ceny Warszawskie, a reszty świata ;-p
To się tylko tak wydaje, że w Wawce to się zarabia i zarabia....
Druga strona medalu wygląda tak, że lokale są 3-4 droższe niż w innej częsci Polski, żarcie jest droższe, rachunki za mieszkanie płacisz wyższe, wszystko praktycznie jest droższe... Zatem- więcej zarabiasz- więcej wydajesz.
Niemniej- 6 stów za napis- za drogo.
przesadzasz z tymi wydatkami.
co do ceny to chyba rzeczywiscie duzo za duzo. dziwie sie ze takie studia zniechecaja do siebie takim zdzieraniem z klijenta. a druga sprawa to efekt. mysle ze dobry tatuazysta doradzilby ze taki maly napis lipa wyglada na cale plecy.
owieczka33
06-07-2011, 12:36
Wiesz..... mam pewne doświadczenie- prowadzę własny biznes w Warszawie i mieszkam tu od urodzenia. Co nie co wiem, jak w stolicy się płaci i za co. ;)
to nie miejsce na tego typu dyskusje. Z cena lokali sie zgodze z reszta nie zupelnie. A mieszkales gdzies poza Warszawa ze wiesz jak sie placi i za co gdzies indziej ? Czy jedziesz na opini z internetu?
marcinjaworsky
06-08-2011, 08:13
To albo się zgadzasz .....albo " zgadzasz niezupełnie"
owieczka33
06-08-2011, 13:10
Jak dla mnie zbędny off top. Jeżeli sobie tego życzysz ttomku mogę wydzielić część tej dyskusji przenieśc do Hyde Parku, a tam sobie porównamy ceny w różnych miastach Polski.
Dla mnie jest to bez sensowne, widze ile wydaję na przeciętne zakupy w Wawie, a ile np w Koszalinie za takie same. Analogicznie- czynsz za mieszkanie, usługi, leki (o zgrozo- majtki mi opadły, jak sie dowiedziałam ile przepłacam za głupie tabsy!!!) i cała reszta.......:)
Niemniej- nie sądze aby to był temat tego wątku, ani w ogole aby ten temat był zgodny z tematyką forum.:cool:
pajak914
06-08-2011, 18:26
widze ile wydaję na przeciętne zakupy w Wawie, a ile np w Koszalinie
No to porównaj ile zarobisz w stolicy a ile w Koszalinie:rolleyes:. Zarabiasz mniej i mniej wydajesz na utrzymanie. Więcej zarabiasz to więcej wydajesz. Ważna jest wartość pieniądza.
BTW: W Koszalinie mieszkałem jakiś czas. Nie polecam:D
dobra dajmy na luz z tym tematem.
owieczka33
06-09-2011, 11:46
No to porównaj ile zarobisz w stolicy a ile w Koszalinie:rolleyes:. Zarabiasz mniej i mniej wydajesz na utrzymanie. Więcej zarabiasz to więcej wydajesz. Ważna jest wartość pieniądza.
BTW: W Koszalinie mieszkałem jakiś czas. Nie polecam:D
Zgadzam sie w 100%. Właśnie o to chodzi! Tylko, że dośc często spotykam się z opinia "A ten to sobie w Warszawce pozyje, bo taaaaka kuuupe hajsu zarabia", nie biorąc pod uwage, że z owej kupy po zapłaceniu rachunków i zrobieiu zakupów zostaje.... tyle samo, lub mniej, jak w kazdym innym Polskim miescie.
Dlatego nie mozna porównywac radośnie cen Warszawskich z cenami w innych miastach, bo traci się orientacje. ;)
A Koszalin, jest fajny (przynajmniej dla mnie jako przyjezdnej- nie znam waruków życia codziennego ;) ) moje ulubione miejsce - Górka Chełmska. A okolica.... mmmm.. te jeziorka, te lasy..... ach.....
owieczka33
06-09-2011, 11:47
Kurna. zaraz poćwivczę wydzielanie wątków.....
Może mi sie uda
Albo nie uda, bo zawsze są dwa uda.:D
owieczka33
06-09-2011, 11:50
Udało sie przenieśc to na fali szkolenia umiejętności- zamykam- jakby któryś mod poczułpotrzebę otworzenia go- wolna reka :D