View Full Version : od ilu....?
mam 17 lat chce zrobić sobie tatuaż:).tylko pytanie czy moge?:confused:
Witam,
Oczywiście że mozesz, o ile wiem to tatuatorzy robią jak im przyniesiesz zgode rodziców, chciaż spotkalem takich ze 17latka robil bez problemu :) nie wiem czy to jest zgodne z prawem
ps
twoje cialo twoj wybor
dzięki:D teraz pozostaje mi tylko wybór wzoru i salonu:)
Siema,
Jak juz zrobisz tattoo to sie pochwal zamiesc zdjecie w serwisie ;>
ja zrobilem tatuaz jak mialem 17 lat, tatuator oczywiscie dostal kartke od rodzicow ;)
pozdro
Tylko wybierz sobie dobry wzór żeby Ci się nieznudził na drugi dzień.
Też mam 17 lat i za jakiś tydzień lub dwa będę robił już swój drugi tatuaż. Ja miałem problem z przekonaniem rodziców...
Ja mam jeszcze pytanie co do tatuowania się w młodym wieku, czy z powodu tatuażu/y można zostać nie przyjętym na studia?
a co ma piernik do wiatraka?
dostanie sie na studia o ile pamietam decyduje matura i egzamin.
jesli juz masz tatuaz pochwal sie i wrzuc na stronke
pozdro
Rodzina mi robiła pranie mózgu ,że wyglądam jak kryminał , nigdzie mnie nie przyjmą i będę to musiał później usuwać... W policji niby nie można mieć tatuaży, nie wiem jak jest z wojskiem a ja chce zdawać do WAT-u a to w sumie jest jak wojsko.
Witam,
Kiedys zwracali na to uwage, tatuaz byl kojazony z kryminalem, ale ten stereotyp juz jest coraz mniejszy tak samo jak krotkie wlosy (fryzura hiphopowcow) bylo kiedys kojazone z poprawczakiem ;) albo ze ktos ma wszy...
Teraz do policji przyjmuja nawet osoby karane ;> a z tatuazami juz dawno przyjmowali, w wojsku tak samo zalezy czy przejdziesz badania czy nie, oczywiscie nie zalezna sa od tatuaz tylko od twojej glowy ;)
heh ja mam 17 lat i w Szczecinie nie wystarczy zgoda rodzicow tylko trzeba z nimi przyjechac zeby podpisali osobiscie , mi i kolesiowi sprawdzali dokumenty :)
w moim przypadku wystarczyło pisemne pozwolenie od rodzica i jeszcze dzwonili do domu i pytali czy wyrażają zgodę itd. dokumenty mi też sprawdzili.
A co do reszty to dzięki za wytłumaczenie.