PDA

View Full Version : Nowy Tatuaż ;)

LuQaZZZ
08-09-2008, 20:24
Mam pytanie a mianowicie zrobiłem tatuaż 4dni temu lecz moj problem polega na tym iz nie odczuwam zadnego swedzenia pieczenia etc.wszystko robie zgodnie z zaleceniami wiec nie wiem czy tatoo sie goi jest jedynie tak jakby troche pomarszczony i lekko wyblakniety a na dodatek mam wrazenie ze lekko sie farba rozlala pod skora lecz widac to z bliska. moje pytanie czy to normalne?? za pomoc z gory dziekuje

Pabiełek
08-09-2008, 20:57
Ja robiłem tatuaż w poniedziałek i dopiero dzisiaj zaczęło mnie swędzieć i naskórek się złuszcza. Spokojnie, cierpliwości:D

Kruk
08-09-2008, 21:38
A schodzi ci naskórek? I czy czujesz że skóra na tatuażu jest taka chropowata przed nawilżaniem? Ja w zasadzie odczuwałem pieczenie od drugiego dnia, a czwartego przeszło w swędzenie. Aczkolwiek to pewnie bardziej indywidualna sprawa aniżeli reguła.

LuQaZZZ
08-10-2008, 07:57
Niestety nie czuje tego gdyz odrastaja mi wlosy na nodze :p ale wizualnie sie zmienil jest taki pomarszczony i wyblakniety jakby nie byl wyprany w perwol black magic xD I mam jeszcze jedno pytanie tatuazysta powiedzial ze mam go samrowac przez 4 dni tak co 4-5 godzin a co dalej po tych 4 dniach?? Jak to pielegnowac??;)

Mon
08-10-2008, 09:10
Smaruj dopóki Ci sie całkowicie nie wygoi.Ok 2-3 tygodnie.

LuQaZZZ
08-10-2008, 09:17
Smaruj dopóki Ci sie całkowicie nie wygoi.Ok 2-3 tygodnie.

Ale mam smarowac tak jak do tej pory co 4-5 godzin czy np rano i wieczorem??

Pabiełek
08-10-2008, 10:31
Smaruj jak masz czas, tzn nie rzadziej niz 2, 3 razy dziennie. Ale pamiętaj: umyj letnią wodą i mydłem, wytrzyj papierowym ręcznikiem, poczekaj aż wyschnie (ok 10 -20 minut) i znowu posmaruj. Pamiętaj, by mieć przy tym czyste ręce. Higiena na pierwszym miejscu!

LuQaZZZ
08-10-2008, 10:57
Niepokoi mnie tylko to ze to tak dlugo sie goi :( i do tego ta farba chyba sie rozlala pod skora to zejdzie?? i jeszcze jedno czy od tatoo mozna dostac goraczki czy po prostu mnie choroba wziela??:D

Pabiełek
08-10-2008, 11:14
Gorączka to częsty efekt uboczny po tatuażu. Ja po pierwszym też miałem gorączke. Co do długości gojenia to kwestia indywidualna. Jednym naskórek szybciej schodzi, drugim później. Przyjdzie i czas na ciebie:) A oceniać tatuaż czy dobrze wygląda można nie wcześniej niż miesiąc po jego wykonaniu. Niekiedy kolory dopiero po miesiącu nabierają odpowiednich barw.

LuQaZZZ
08-10-2008, 11:42
A ten tatuaz trzeba tak smarowac do smierci?? :D wole sie upewnic bo macie wieksza wiedze na ten tamat:rolleyes: i w ogole po ilu sie mozna normalnie kapac tzn normalnie go moczyc:) a tak na marginesie to dzieki za pomoc :cool:

Shtojer
08-10-2008, 12:07
Kapiele itp dopiero po lenym wygojeniu. A co do swedzenia to nie jest jakas zasada ze to musi byc bo inaczej bedzie zle, jak sobie robilem lydke to zaczelo swedziec mnie odrastanie wlosow :D

Kruk
08-10-2008, 12:45
Ale mam smarowac tak jak do tej pory co 4-5 godzin czy np rano i wieczorem??

Staraj się smarować częściej, ale nie nakładaj dużej ilości maści. Chodzi głównie o to, żeby skóra była nawilżona. Ja wieczorem po całym dniu przemywam go w taki sposób jak opisał to Pabiełek, co pomaga oczyszczać rany z normalnego brudu i nawilżam ponownie świeżo umytą skórę (sama woda paradoksalnie wysusza skórę). Nie wystawiaj też świeżego tatuażu na mocne słońce, to pogarsza sprawę.