PDA

View Full Version : Nowy (pierwszy) tatuaz - pytania

roball
08-31-2007, 12:09
Witam, moj pierwszy post na forum.

Wczoraj zrobilem pierwszy tatuaz - Celtic hound na lewym ramieniu ( http://crahn.eu/cons3.jpg )

Godzine po zakonczeniu tatuowania zgodnie z zaleceniami artysty sciagnalem opatrunek i posmarowalem mascia ktora od niego dostalem ( tattoo goo - http://www.tattoogoo.com/ )

Wszystko jest fajnie, tylko ze mam watpliwosci czy cos sie czasem nie pieprzy z moim wzorem. Mianowicie kiedy "sciagam" stara warstwe masci to na chusteczce zostaja drobinki, to jest po prostu pomarszczona skora i nic zlego z dziara sie nie dzieje?

To jest moj pierwszy i zapewne ostatni tatuaz dlatego chce zeby byl idealny. Jestem z niego bardzo zadowolony ale nie chce zrobic czegos co by go wypaczylo w jakis sposob.

Z gory dzieki za odpowiedzi

Stone
08-31-2007, 12:56
Witam,

Przejzyj forum, bo bylo to juz nie raz :), co do tej masci to jestem w szoku ze ktos ci w polsce dal cos takiego :) a moze nie bylo to robione w polsce ? tak mysle.

pozdro

roball
08-31-2007, 13:02
Witam,

Przejzyj forum, bo bylo to juz nie raz :), co do tej masci to jestem w szoku ze ktos ci w polsce dal cos takiego :) a moze nie bylo to robione w polsce ? tak mysle.

pozdro

Nie bylo robione w polsce, mieszkam w UK.
www.westcoasttattoo.co.uk w tym salonie sie dziaralem.

Lece przegladac forum, sorry ;)

Stone
08-31-2007, 13:10
a wiec tak:

Wszystko jest fajnie, tylko ze mam watpliwosci czy cos sie czasem nie pieprzy z moim wzorem. Mianowicie kiedy "sciagam" stara warstwe masci to na chusteczce zostaja drobinki, to jest po prostu pomarszczona skora i nic zlego z dziara sie nie dzieje?

Wczesniej nie doczytalem:) moja rada to tak jak chcesz sciagnac masc to robisz to przez obmycie tatuazu bardzo letnia woda az masc zejdzie i nie zdjemujesz nic chusteczka !! poprostu recznikiem osuszysz tatuaz bardzo delikanie troche krwi moze sie jeszcze saczyc i smarujesz mascia nie przykrywasz tego ! i staraj sie miec to na wierzchu , czynnosc powtarzasz ta kilka razy dziennie i bedzie super zajefajny pierwszy tatuaz, i pewnie na tym nie skonczysz ;P pozdro.

ps slabiutki poziom maja w anglii taki humorek angkieski jolk ;)

dijas
08-31-2007, 13:25
jestem przeraznona ta mascia!!!jednak maja jest najlepszy!!!wszystko wytlumaczy,nic nie spieprzy!!!kochac tylko go za super robote,polecam tego kolesia

roten
09-01-2007, 06:38
Witam,

Jak juz ci sie wygoi ten tatuaż wrzuc fajna fotke na serwis. Tatuaz wyglada spoko i napewno dobrze go wygoisz.

pozdro

roball
09-01-2007, 17:45
Obiecuje ze wrzuce. :)

Ale tak szczerze mowiac, to czuje ze on juz sie zagoil? nie boli, nie piecze, jak przypadkiem sie dotkne to tez nic nie boli, zero zaczerwienienia i nieprzyjemnego bolu...

Hmm!

stefan
09-02-2007, 08:27
Witam,

tatuaż zagoi po okolo 2 tygodniach znaczy to, ze naskorek musi sie odbudowac, sama dziarka to np u mnie 4-5 dni max strupki schodzia a zostaje naruszony naskurek zazwyczaj po 2 tyg juz jest wszystko jak przed zrobiniem :)

pozdro

roball
09-03-2007, 12:02
Wlasnie zaczela mi sie luszczyc skora, powinienem na to klasc ta masc co dostalem czy nie ruszac?

arttattoo
09-03-2007, 16:04
Wlasnie zaczela mi sie luszczyc skora, powinienem na to klasc ta masc co dostalem czy nie ruszac?

delikatnie maści dwa razy dziennie do trzech .. nie za dużo bo rozmoczysz tatuaz. nie pomagaj schodzeniu strupków maja same odpaśc, jak wszystko sie zagoi , będziesz miał taka delikatna połyskującą skóre na tatuazu , najlepiej jest smarowac ją balsamem nawilzającym aby ją zregenerowac .. Jak tatuaz był dobrze wykonany , powinno być wszystko ok ;)

arttattoo
09-03-2007, 16:06
jestem przeraznona ta mascia!!!jednak maja jest najlepszy!!!wszystko wytlumaczy,nic nie spieprzy!!!kochac tylko go za super robote,polecam tego kolesia
Chciał bym zobaczyć jego prace :))

dijas
09-04-2007, 08:32
zapraszam do kolobrzegu