PDA

View Full Version : Nowa stara maszynka

pomor2112
02-04-2010, 15:06
Witam na wstępie napiszę ze dopiero przygotowuję się do tatuowania skompletowałem sprawdzony dobrej klasy sprzęt (dla początkujących bynajmniej) w większości z workhouse...itp itd. Dziś odezwał się do mnie znajomy i powiedział że ma używaną 3 letnią maszynę za i chce za nią stówkę.Koleś nie bardzo zna się na sprzęcie i zapał do tatuowania skończył mu się po mniej więcej roku.Twierdzi że maszynka jest 12 zwojowa i zapłacił za nią około 400 zł. Maszynka nie wygląda zbyt estetycznie kiedy chwyciłem ją w dłoń moje wrażenia zmieniły się na lepsze.Jest masywna cieżka ale mimo to dobrze wyważona na miejscu nie było możliwości sprawdzenia jej.Wróciłem do domu podłączyłem pod zasilacz nie ma przebić przy większym napięciu chodzi niesamowicie szybko na mniejszych podłożyłem palec pod kotwicę jest bardzo płynnie miękko ale zdecydowanie.
Być może kupiłem bubel ale to tylko 100 zł Zupełnie nie znam pochodzenia tej maszyny może ktoś gdzieś widział coś takiego ?

uldor
02-04-2010, 20:23
to podrobka Micky Sharpz - .Hybrid. nie wiem jak ten egzemplarz sie sprawuje ale napewno daleko mu do oryginalu

wujek116
02-05-2010, 07:51
Może i oryginałem nie jest ale widzę że jest masywna będzie dobrze chodzić , oczywiście zalecam wymianę śruby kontaktowej na srebrną, widzę że sprężyny są dość grube jeśli nie są przepalone to mogą zostać, ciekawe jaki kondensator kryje się pod tą koszulką termokurczliwą ?. . na początek weź rozbierz całą maszynę i wyczyść jakimiś specyfikami do sterylizacji (nie wiadomo z czym miała kontakt) widać na niej ślady zużycia . najlepiej jak będziesz robił dziary zakładaj na nią folię.
Na koniec jestem takiego zdania ze lepsza taka maszyna niż chinol z allegro za 80 zł :D

pomor2112
02-05-2010, 10:33
No ja nie wiem jak na skórze ale z całej wiedzy teoretycznej jaką posiadam to mnie zaskoczyła chodzi szybko i płynnie nie jak jakiś traktor.iJest wyregulowana pod kontur przy mniejszym napięciu może ładnie cieniować a co ciekawe ten koleś nawet śrubki nie przekręcał od kiedy ją ma.wyczyścić trzeba ją konkretnie jest zanieczyszczona zakurzona itp.Sprężyny to 16 eikon tylna z przodu nie wiem.W sumie wczoraj poczytałem sobie troszkę na temat składania maszynki i pomyślałem że nawet jak nie bedzie za dobrze to odnowię tą ramę (jest kurewsko masywna ) i może cewki są coś warte.A mam też nową maszynę z workhous i choć nie śpieszę się do malowania na skórze to za pierwszym razem na pewno nie skorzystam z tej starej