PDA

View Full Version : nowa pracka

pitrek681
11-28-2009, 01:41
nie chcialem juz zasmiecac znanego nam tematu wiec zapodolem nowy mam nadzieje ze potraktujecie mnie lagodnie :p
http://www.tatuaze.biz/album/pitrek681/DSC00207.jpg.html

Kolczyk_20
11-28-2009, 03:54
Jest git,tylko na moje oko pocieniuj w paru miejscach mocniej twarz,bo jest taka bez wyrazu:)

zgniłek
11-28-2009, 09:24
O matko jaka ona kudłata:D
Pitrek, odnoszę wrażenie, że boisz się czerni, daj jej więcej, tam gdzie ma laska żuchwę daj lekki kontur, a szyję przyciemnij. Zwróć uwagę jak i skąd pada światło, podbródek zlał ci się z szyją, bo zabrakło linii (chyba że tak miało być). Widzę, że dużo pracy w to wkładasz. Jak ojciec dyrektor zwykł mawiać - alleluja i do przodu:D:D
Używając ołówka, masz ten komfort, że nawet jeśli dasz za dużo cienia, będziesz w stanie prackę doświetlić gumką do wycierania. Coraz lepiej

pitrek681
11-28-2009, 09:35
szczerze pracka jest nie gotowa i w olowku ale racja "boje sie"gdzieniegdze cienia podkreslic cos w tym jest postaram sie cala pracke na jutro wrzucic juz gotowa chcialem zobaczyc poprostu odzew niektorych osob na moj rysunek mimo iz nie jest skonczona ale jak same twierdza nie musza widziec pracki skonczonej zeby cos ocenic wlasnie o takie rady zgnilku mi chodzi bo wierz mi na slowo buraczkow to na skorze nie chcemy robic robic ;P

zgniłek
11-28-2009, 10:30
No, może nie tyle nie chcemy, tylko nikt ich nie chce nosić:D:D:D
Jestem ciekaw efektu końcowego

dziarus
11-28-2009, 10:50
biust na szóstkę z plusem:D
całość ok tylko ręka trochę za bardzo męska i pedicure bym jej zrobił lepszy ale o można cieniem zgubić to co zgniłek pisał
Z rękami i włosami to zawsze najwięcej problemu.

pitrek681
11-29-2009, 12:50
http://www.tatuaze.biz/album/pitrek681/29112009582.jpg.html
i wiecej katowac tej pracy nie bede:P

YvonneS
11-29-2009, 13:05
Jest git,tylko na moje oko pocieniuj w paru miejscach mocniej twarz,bo jest taka bez wyrazu:)

Gdyby nie cycki to pomyślałabym, ze to facet a nie laska. Twarz ma zupełnie niekobiecą.

pitrek681
11-29-2009, 14:20
jak juz dziarus zauważył dłonie i twarze z daleka to moja szczególna pieta achillesowa :( ale mam juz pare zlecen na jakies portrety i karykature:p:eek::D

boro
11-29-2009, 14:35
ja sądzę że, fajnie by było gdyby było to budowanie światło-cieniem, bo moim skromnym zdaniem za bardzo się skupiasz na takich detalach i budujesz to konturem, spróbuj pobawić się samym cieniem, ustal sobie skąd pada światło i zobacz co z tego wyjdzie:)

dziarus
11-29-2009, 16:16
ja jak uczyłem się rysować dłonie to rysowałem własne ręce w rożnych pozycjach 1:1 fajna zabawa i oko się wprawia.przez jedną lekcję to zawsze jakąś rączkę strzeliłem dużo tego było bo wszystkie zeszyty miałem do rysunku:D

zgniłek
11-30-2009, 09:21
A moim skromnym zdaniem - kwestia proporcji, zbyt szeroka żuchwa i nos, zbyt łagodne przejście podbródka w szyję i dlatego tak wyszło. Odbij kalką kontur i spróbuj pocieniować po raz kolejny, będzie ci łatwiej popracować nad światłocieniem mając goły obrys. To tak jak z kolorowankami, niby śmieszne ale pomocne jak diabli;):)