PDA

View Full Version : Nie wiem co??

Crrs11
11-15-2008, 07:41
Czesc mam 18 lat i chcialbym zrobic sobie tatuaz ale nie wiem konkretnie jaki i na jakiej czesci ciala. Muslalem o ramieniu, karku lub nadgarstku tam wchodzil by w gre tylko jakis napis. Napewno nie chce zadnych wzorkow i branzoletek bez sensu tylko jakis konkretny tatuaz, myslalem o orzelku z godla polski, zastanawiam sie tez nad pajakiem. Jestem raczej przecietny bardzo lubie samochody i hip hop nie lubie sie uczyc. Sciagnolem sobie sporo tatuazy z nata ale malo jest takich ktore bym sobie chcial zrobic. Prosze o pomoc w postaci jakiegos wzoru moze byc dziara.

YvonneS
11-15-2008, 11:38
No to masz problem...

Na twoim miejscu nie robiłabym sobie żadnego tatuażu, przynajmniej nie w tej chwili, chyba, ze chcesz za kilka lat usuwać lub przerabiać.
Taka decyzja nie może być dyktowana tylko i wyłącznie modą na ozdabianie ciała a czymś zupełnie innym. Chęcią przekazania czegoś lub po prostu chęcią (świadomą! bez względu na trendy) ozdobienia własnej skóry. Rzeczą podstawową jest tutaj wybór konkretnego wzoru.
Skoro jesteś patriotą rób orzełka, jednak ja bym ci proponowała poszukać czegoś bardziej wymownego, artystycznego, niech to będzie coś związane z tobą, twoimi zainteresowaniami, lub tym co cię w życiu spotkało.

A nauka wcale nie jest taka zła, uczymy się dla siebie. Wiedza to podstawa. ;)

pontonss
11-15-2008, 13:16
Prosisz o wzór tatuażu lub dziary, a czym to się różni bo nie wiem, a takim co nie wiedzą co zawsze polecam bzibzio pozdro

Crrs11
11-15-2008, 13:19
O zrobieniu sobie tatuazu myslalem juz pare lat ale nie mialem 18 lat i kazali mi z opiekunem przyjsc (jest to nie mozliwe) a po jakis melinach nie chce robic bo sie boje w gre wchodzi tylko salon, moze ma ktos jakis wzor zwiazany z samochodami (kocham auta)

evachj
11-15-2008, 16:37
hej. moze masz kogos kto umie ladnie rysowac. Sprobuj sobie kogos takiego znalezc i niech Ci zaprojektuje Twoj wzor. A poza tym zawsze mozesz isc do salonu i poprosic zeby pokazali Ci katalog ze wzorami. Jeli nadal nic nie znjadziesz to mozesz zapytac w salonie czy zrobili by Ci projekt. Dokladnie powiesz o co Ci chodzi: ze lubisz auta i czy ma byc sprtowe czy jakies inne. Mysle ze sie dogadasz. Tylko za projekt pewnie bedziesz musial zaplacic dodatkowa kase. A jesli chcialbys napis sobie wytatuowac to to juz jest powazniejsza sprawa. To powinno odzwierciedlac to co czujesz. Pozdrawiam i mam nadzieje ze uda Ci sie wybrac w koncu wzor i zrobisz tatuaz.

Shtojer
11-15-2008, 18:25
Crrs "Napewno nie chce zadnych wzorkow i branzoletek bez sensu tylko jakis konkretny tatuaz" w takim razie sam sugerujesz ze nic nie zrobisz...

Mozesz rownie dobrze podskoczyc do studia ze zdjeciem tego wymarzonego samochodu i tatumajster bez problemu powinien Ci to przeniesc na skore

Pontonss dla mnie roznica miedzy tatuazem a dziara jest taka ze tatuaz to jest wykonany profesjonalnie, bezpiecznie - a dziara montowana po piwnicach, strunowkami, bez wiekszej wiedzy o tym :D

pontonss
11-15-2008, 21:46
to tylko synonimy