PDA

View Full Version : Nawilżanie skóry

crashhhh
06-20-2009, 14:36
Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post więc chciałbym sie przywitać :)

Mam pytanie odnoście produktu do nawilżania skóry po 2 tyg. po zabiegu. Tatuaż zagoił sie, w 99,9% nie ma strupków. Poszedłem do apkteki po jakiś produkt i kobiety poleciły mi:

Z ukotki:

Żel Arnikowy - na rozszerzone naczynka, sińce, potłuczenia, obrzmienia.
W skład żelu wchodzą m.in.:
Wyciąg z arniki górskiej - wzmacnia ściany naczynek włosowatych, zmniejsza ich kruchość/
Prowitamina B5(zawartość 1%) - nadaje skórze gładkość, miękkość i elastyczność. Działa aktywizująco na podział komórek naskórka. Łagodzi podrażnienia.

Delikatny, dobrze wchłaniający się żel przeznaczony do pielęgnacji skóry skłonnej do zaczerwienienia i puchnięcia, z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi. Stosowany na ciało oobkurcza naczynka, zmniejsza ich widoczność. Delikatnie chłodzi, działa kojąco i łagodząco. Przyśpiesza wchłanianie siniaków.

http://solidna-apteka.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1195
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jestem laikiem w temacie zapewne jak tamte babcie z apteki, więc proszę was o pomoc. Testować czy odrzucić to coś i zakupić zwykly nawilżacz. A jak tak to jaki ??

Dziekuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

gore88
06-20-2009, 15:56
wystarczy zwykly balsam do ciala nawilzajacy, wieczorem, po kapieli smaruj i wystarczy.
/ ja mam J&J

wyso
06-20-2009, 17:52
Zwykły balsam albo kremik i będzie gicio.

gore88
06-21-2009, 14:51
nie kazdy krem, bo wiekszosc nie nawilza tylko zatrzymuje wode...

YvonneS
06-22-2009, 11:25
Polecam kremy dla dzieci, nie uczulają, dobrze nawilżają i natłuszczają skórę.