PDA

View Full Version : nautical star, moj ta2, wykonanie?

sheisfine
03-14-2009, 19:24
witam,
chcialam spytac sie o opinie na temat wykonania mojego tatuazu,
jest to moj pierwszy tatuaz:

http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/58/l_c61106683147434ea3e1f5787611ee8d.jpg

YvonneS
03-14-2009, 20:21
Czemu jedna a nie dwie? ;)
Gwiazdka jak gwiazdka w tym miejscu wygląda fajnie, dużo dziewczyn sobie je robi na biodrach.

1grzesiu1
03-14-2009, 22:13
co oznacza taka gwiazdka czy jest roznica miedzy taka a nie wypelniona??

ogolnie fajna podonbaja mi sie gwiazdki:)
pozdro

Shtojer
03-14-2009, 23:14
Jesli chodzi o wkonanie to na tej focie wszystko ladnie wyglada, tylko szkoda ze fota black-white i z tak daleka :) tez mam taka gwiazde ale jeszcze z czerwienia ;)

YvonneS
03-15-2009, 09:19
No właśnie, chyba te nauticale to się robi z czerwienią. Przynajmniej ja widziałam na zdjęcach, że dziewczyny przeważnie mają czarno- czerwone.

sheisfine
03-18-2009, 16:58
narazie jedna gwiazdka, za kilka miesiecy napewno bedzie druga :}
gwiazdka jest tylko z wypelnieniem czarnym.
zastanawia mnie to, czy linie nie sa zbyt krzywe? (oczywiscie moge zrobic wiecej zdjec i z bliska) ta2 jest jeszcze nie poprawiony.
i dopiero kilka dni po wykonaniu uswiadomilam sobie, ze gwiazdke zrobilam prosto, a lepszy efekt uzyskuje kiedy jest lekko przechylona przy kosci biodrowej. rozumiem, ze tego raczej juz nie moge poprawic, poprostu nie pomyslalam wtedy, chociaz tatuator sie mnie o to pytal.. eh.
wiec druga symetrycznie rowniez bedzie prosto, moze to dawac efekt ze sa b. blisko siebie?

YvonneS
03-19-2009, 08:55
zastanawia mnie to, czy linie nie sa zbyt krzywe? (oczywiscie moge zrobic wiecej zdjec i z bliska) ta2 jest jeszcze nie poprawiony.

Krzywe to jest zdjęcie i zbyt małe żeby cokolwiek było widać. Na pierwszy rzut oka wydaje się ok.

orygami
03-31-2009, 18:00
Daj większe foto....

Shtojer
03-31-2009, 20:59
Szkoda ze dalas link do jakis amatorskich prac... wrzuc na imageshock.com

sheisfine
04-04-2009, 13:50
prosze, lepsze zdjecia:

http://img18.imageshack.us/gal.php?g=dsc00783lbw.jpg

teraz czekam na opinie. moim zdaniem tatuaz jest ******... da sie go jakos poprawic, czy moze usunac? wtedy nie myslalam o tym, hah teraz jestem madra, bo po szkodzie ;)

z tego co wyczytalam w necie, gwiazdki nautical stars oznaczaja bezpieczenstwo i dobry kierunek drogi.

usagi
04-04-2009, 15:11
no te zdjęcia są o wiele wyraźniejsze i faktycznie linie nie są zbyt proste. moim zdaniem nieciekawie to wygląda.

iskender
04-04-2009, 18:33
musze się zgodzic z przed mówcą bo nieciekawie to wygląda ale da się to poprawić

Wojtas
04-05-2009, 13:45
No jak dla mnie to padaka krzywe linie i nie za fajnie to wyglada z bliska takie jest moje zdanie....

YvonneS
04-05-2009, 13:59
Niestety, nieładnie to wygląda.
Moze da się jakoś poprawić?

orygami
04-05-2009, 16:33
Z tego co napisałaś zastanawiasz się nad drugą gwiazdką to przy okazji możesz poprawić kontur przy tej i dodać czerwone wypełnienie. ;)

sheisfine
04-05-2009, 19:23
pocieszyliscie mnie tym, ze 'da sie to naprawic' mam taka nadzieje. wlasnie chcialabym miec dwie nautical stars na podbrzuszu. jednego juz nie na prawie, to to ze beda one wytatuowane prosto ;/ ale trudno..

niechetna jestem co do czerwonego wypelnienia, ale zastanowie sie :} bardziej podobaja mi sie czarno-'czyste'

i jeszcze jedno, byc moze moge usunac ta gwiazke (nie jest duza, 4cm na 4cm) i wytatuowac nowa?

ile taki zabieg moze kosztowac, mysle ze 300zl?

czy lepiej sie oplaca poprawic, w miare jak najlepiej by to wyszlo?

YvonneS
04-05-2009, 19:31
i jeszcze jedno, byc moze moge usunac ta gwiazke (nie jest duza, 4cm na 4cm) i wytatuowac nowa?

ile taki zabieg moze kosztowac, mysle ze 300zl?

czy lepiej sie oplaca poprawic, w miare jak najlepiej by to wyszlo?

Moze nawet i więcej.

Na twoim miejscu najpierw spróbowałabym poprawić a jeżeli w dalszym ciagu nie będzie to ładnie wyglądało dopiero myślałabym o usuwaniu.

orygami
04-05-2009, 19:57
Myślę że z poprawieniem tatuażysta nie będzie miał problemu natomiast z kolorem to już zależy od Ciebie to twoja gwiazdka i ciałko więc możesz nawet mieć złotą.. heh Fakt że standardowo są czerwono czarne ale olać to :)
Jednak usunięcie:( to nie zbyt dobry pomysł moim zdaniem raz że nie jest to takie łatwe dwa jest kosztowne trzy będziesz znów robić tatuaż....... hmmmm daj sobie spokój na prawde wystarczy że poprawisz i będzie spoko:)

YvonneS
04-05-2009, 20:15
Jednak usunięcie:( to nie zbyt dobry pomysł moim zdaniem raz że nie jest to takie łatwe dwa jest kosztowne trzy będziesz znów robić tatuaż....... hmmmm daj sobie spokój na prawde wystarczy że poprawisz i będzie spoko:)

Dlaczego?
Przy dzisiejszym poziomie techniki usuwanie nie jest aż tak skomplikowane, zwłaszcza małe tatuaże usuwa się praktycznie w całosci i bez problemu. Jedyny minus to cena, przewyższająca koszt wykonania.
Po co ma dziewczyna chodzić z czymś co jej się nie podoba, skoro może usunąć i zrobić sobie ponownie ale bardziej przemyślaną gwiazdkę?

sheisfine
04-05-2009, 20:59
napisalabym to w ten sposob, gwiazdka mi sie podoba, marzylam o dwoch nauticalach na podbrzuszu.

jedyne co mnie przerazilo i to niestety juz po fakcie, ze tatuaz jest wykonany bardzo bardzo amatorsko ;/

wada tatuazu jest to, ze zanim sie go zrobi trzeba to milion razy przemyslec. ja nie przemyslalam, nie znalazlam
sama salonu, zaprowadzil mnie tam moj byly, do tatuatora ktorego nie znalam, ale ktorego on bardzo wychwalal i wszystko mi zasponsorowal.
zaufalam mu... ten tatuator jak sie dowiedzialam pozniej, wylecial z salonu ;)

teraz staram sie jakos naprawic ten blad, nieudany tatuaz o ktorym marzylam... przyznam sie, ze po tym wszystkim
mam uraz do tatuazu i najchetniej bym go wydrapala i nigdy wiecej nie pozwolila sie tatuowac,
jednak gdzies wewnatrz mnie jest milosc do tatuazy i nie potrafie tego stlumic, chce miec ich duzo i aby byly imponujace,
na tym pierwszym sie jednym slowem 'przejechalam' ;/ ale raczej sobie nie odpuszcze :}

mam do was jeszcze prosbe, wiekszosc tych symetrycznych gwiazdek na podbrzuszu robi sie prosto czy na ukos?
proste daja wrazenie chyba ze tatuaze sa blisko, ukosne, ze dalej?
moze macie jakies zdjecia? w necie nie moge znalezc, wiecej niz 3 fotki ;/

orygami
04-05-2009, 21:09
Dlaczego?
Przy dzisiejszym poziomie techniki usuwanie nie jest aż tak skomplikowane, zwłaszcza małe tatuaże usuwa się praktycznie w całosci i bez problemu. Jedyny minus to cena, przewyższająca koszt wykonania.
Po co ma dziewczyna chodzić z czymś co jej się nie podoba, skoro może usunąć i zrobić sobie ponownie ale bardziej przemyślaną gwiazdkę?

Nie miałem na myśli że nie można tego zrobić nie wiem jak inni ale patrząc na np laserowe usuwanie tattoo to po prostu mi się jakoś miękko robi wątpię czy są w Polsce salony, które zrobią to na profesjonalnym poziomie i nic nie pozostanie po takim zabiegu. Fakt że jest to malutki tatuaż ale ślad zostanie a jeśli w tym miejscu znów robić tatuaż no to nie wiem..... jaki sens ja bym pociągnął kreski minimalnie grubsze zaczynając od dolnej prawej ona jest najbardziej krzywa i resztę zrobił na tę samą grubość ale każdy swoje zdanie ma....

Jeśli się martwisz to co ma ten gość powiedzieć :) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Nautical_stars_tattoo_by_Keith_Killingsworth.JPG:D

sheisfine
04-05-2009, 21:39
tak martwie sie.. a teraz widze, ze mezczyzna na tym zdjeciu powinien martwic sie bardziej. ale jednak gwiazdki ma wytatuowane na skos, a nie prosto, hah ;D
z tatuazami tak bywa, ale trzeba sie jakos ratowac ;/

YvonneS
04-06-2009, 09:03
Nie miałem na myśli że nie można tego zrobić nie wiem jak inni ale patrząc na np laserowe usuwanie tattoo to po prostu mi się jakoś miękko robi wątpię czy są w Polsce salony, które zrobią to na profesjonalnym poziomie i nic nie pozostanie po takim zabiegu.D

I tu się mylisz, w każdym większym mieście można znaleźć jakieś centrum dermatologii estetycznej, czy chirurgii plastycznej wykonujące m.in. takie zabiegi na dość dobrym poziomie. Jedynym problemem jest cena. Czarne tatuaże najłatwiej usunąć i nie pozostaje po nich żaden ślad. Jednak jest konieczne kilkakrotne naświetlanie.

Osobiscie usunęłabym to coś i za jakiś czas zrobiła nowe. Z tego co wiem gwiazdek nie robi się prosto.

Poszukaj na wyszukiwarce tych wzorów, jest tego tyle, ze nie sposób nie znaleźć.

sheisfine
04-06-2009, 15:36
nie rozumiem, dlaczego tatuator spytal sie mnie, czy chce prosto czy na ukos. zle zrozumialam i odpowiedzialam prosto.

przerazilam sie tym, ze ogolem 'to robie sie na ukos' ;/ coz, chyba bede miec inaczej niz wszyscy.

nie wiem, czy jestem na tyle bogata aby bylo mnie stac na kilka zabiegow usuwania, po 400 zl za kazdy. raczej nie ;/

wiec usunac? zostawic? moze jakis cover da sie nalozyc?
moze ktos jeszcze sie wypowie :)

YvonneS
04-06-2009, 16:56
Aż sie prosi aby napisać - masz za swoje.
Chciałaś mieć tatuaż, zrobiłaś go w nieprzemyślany sposób, nie masz kasy na usunięcie to teraz myśl nad tym w jaki sposób pozbyć się tej brzydkiej gwiazdki. Cover jest dobrym rozwiązaniem, może jakiegoś kwiatka sobie zrób w tym miejscu albo coś innego. Linie można wyprostować ale położenia już się nie da.
Taką gwiazdkę mozesz równie dobrze zrobić w innym miejscu.

sheisfine
04-10-2009, 21:30
mysle, ze poprawie ten tatuaz i zrobie symetrycznie drugi.

dziekuje za opinie i rady :)

YvonneS
04-11-2009, 08:20
Przeważnie tego typu gwiazdki robi się symetrycznie, czy to na biodrach czy na ramionach itp, więc jeżeli zrobisz sobie drugą ale w normalnym położeniu to będzie to niezbyt ładnie wyglądać. Albo zrezygnuj z drugiej albo zrób ją sobie w innym miejscu albo jeżeli już koniecznie chcesz mieć drugą rób ją tak jak tą co masz. Nie jest najgorzej, tylko te linie psują efekt.

adi1224
04-11-2009, 15:31
Popraw linie i bedzie juz o wiele lepiej wygladac./

Maacek
04-18-2009, 10:21
Hej a jakby dorobić drugą gwiazdkę pod skosem tak aby wyglądało, że obie są do siebie właśnie skośne, tylko ta druga musiała by być niżej, ale może i fajnie by to wyglądało, że nie równo będą tylko trochę pochylone? Tak jakoś mnie naszła taka myśl nie wiem czy się komuś spodoba, pozdr ;P