PDA

View Full Version : Nauka

NIANIA
01-16-2009, 16:03
Bardzo Chcę Nauczyć Się Tatuażu.nie Mam Nikogo Kto Mógłby Mi Pomóc W Nauce.mam Zamiar Kupić Sprzęt. Od Czego Mam Zacząć? Pozdrawiam Wszystkich.

Wojtas
01-16-2009, 16:47
Wiesz co popdejdz do salonow w swoim miescie popytaj tatuatorow udziela ci napewno jakis wskazowek zakup swinska skure maszynke caly sprzet i trenuj trenuj trenuj z czasem dojdziesz do wprawy jak cos nie bedziesz wiedziala to pytaj napewno duzo sie tu dowiesz pozdrawiam Pytanie czy jestes dobrym Rysownikiem to jest wazne????

YvonneS
01-16-2009, 17:08
Dokładnie w ten sposób.

Bardzo Chcę Nauczyć Się Tatuażu.nie Mam Nikogo Kto Mógłby Mi Pomóc W Nauce.mam Zamiar Kupić Sprzęt. Od Czego Mam Zacząć? Pozdrawiam Wszystkich.

I jeszcze jedno- pisz normalnie bo się to ciężko czyta.

Wojtas
01-17-2009, 01:20
Jezeli chodzi o pismo nie uzywam polsich znakow przepraszam nie krzycz kwestia przyzwyczajenia pozdrawiam......:)

YvonneS
01-17-2009, 10:15
Brak polskich znaków nie drażni mnie tak jak pismo dzieci neo. To się nie nadaje do czytania.

dziarus
01-17-2009, 19:01
a jak piszą dzieci neo ?Bo nie wiem czy mam innego tatusia.

YvonneS
01-17-2009, 22:22
http://www.sweetbrokacik.pl/

dziarus
01-18-2009, 08:19
TRagedia Ja TO duZego ZNAczeniA NIeprzyWIAzuje do PiSOwni aLe TAn PREgiEli ;Ten styl pisania to trawka :D.

YvonneS
01-18-2009, 11:40
A nie mówiłam. ;)

Wojtas
01-18-2009, 12:37
Teraz chyba zrozumialem o co ci chodzi bola oczy od tego no ale coz.......lecz ja tak bynajmniej nie pisze jak dzieci neo he he

YvonneS
01-18-2009, 12:54
Teraz chyba zrozumialem o co ci chodzi bola oczy od tego no ale coz.......lecz ja tak bynajmniej nie pisze jak dzieci neo he he

Mój błąd, zaraz poprawię. :p

Cube.
01-21-2009, 21:53
Witam!
Też jestem nowy, przy okazji podłącze się do tematu.
Interesują mnie tatuaże i sam chciałbym zacząć je robić, choć jeszcze jestem w szkole średniej i nie chciał bym robić komuś, a także sobie krzywdy robiąc tatuaże, wiec zastanawiam się nad tym aby na razie ćwiczyć do upadłego na sztucznej skórze. Jest jedno ALE :) nie mogę sobie teraz pozwolić na kupienie maszynki i całego osprzętu za duże pieniądze bo PO CO, jak nie mam zamiaru dziarać ludzi.. więc co sądzicie o tym abym zrobił jedną z tych domowej roboty "maszynek do tatuażu" wykonanej z silniczka od szczoteczki do zębów i strzykawki..? Czy jest to dobre rozwiązanie jak na początek, czy lepiej abym ciągle ćwiczył rysunek? :)

Aha! Jeśli chodzi o podstawowe pytanie czy potrafię dobrze rysować: ciężko mi ocenić, w sumie jestem w klasie artystycznej (czyt. Pani Profesor przeważnie nie ma i lekcje w pracowni są baaardzo często odwołane..), no ale sam w miarę możliwości czasowych coś tam nabazgram (mogę później wrzucić kilka zdjęć to powiecie co do poprawki bo zawsze po skończeniu brakuje mi tego "czegoś"). :rolleyes:

Z góry dziękuje!

dropsikk
01-21-2009, 23:47
na poczatek lepiej szkicuj do upadlego:) bo pracujac nawet na sztucznej skorze samorobka tylko sie do niej przyzwyczaisz potem bedize ci ciezko sie przestawic aha i najlepiej kup swinska skore bo te sztuczne sa do bani bo albo je orasz albo nie a i tak wychodzi tak samo:) kup najlepiej jakas tania maszynke byle jaka i kombinuj zeby ja ustawic pod swoja reke wiadomo ze nie ustawisz jej idealnie bo tatuaz liczy sie po wygojeniu:) a martwa skora sie raczej nie wygoi:)

Cube.
01-22-2009, 17:50
OK Dzięki! :)

Mógłbyś mi wysłać jaki sprzęt byłby OK na początek (maszynka itp. wszystko co niezbędne) to może bym się skusił :rolleyes: .. jeśli chodzi o sprawy czysto techniczne (chodzi o sprzęt) to jestem jeszcze zielony.

Rysuje..rysuje..

dziarus
01-22-2009, 18:20
kolega dobrze radzi rysuj ,rysuj ,rysuj.A gdy będziesz to robił to myśl o tym że gdy będziesz dziarał to ta gumka co koło ciebie leży to do niczego się nie zda.;).
Nie mówiąc już o tym że gościa do kosza nie wyrzucisz.

Cube.
01-22-2009, 22:50
A jaki sprzęt byś polecił z niższej pułki cenowej i z jakiego sklepu? Spotkałem się z opiniami, że z allegro "takich" rzeczy się nie kupuje.. a są tam maszynki nawet po 200zł - ale czy dobre? No i co kupić oprócz samej maszynki? :rolleyes:

Pisze to oczywiście z myślą o dziaraniu skóry z mięsnego :).. także sądzę, że sprzęt nie musi być najwyższej jakości ważne aby dobrze służył.

moniqa
01-22-2009, 23:02
A jaki sprzęt byś polecił z niższej pułki cenowej i z jakiego sklepu? Spotkałem się z opiniami, że z allegro "takich" rzeczy się nie kupuje.. a są tam maszynki nawet po 200zł - ale czy dobre? No i co kupić oprócz samej maszynki? :rolleyes:

Pisze to oczywiście z myślą o dziaraniu skóry z mięsnego :).. także sądzę, że sprzęt nie musi być najwyższej jakości ważne aby dobrze służył.

hmmm...w sumie też jestem zainteresowana odpowiedzią....

dropsikk
01-23-2009, 01:06
to jest wlasnie najgorsze ze z nizeszej pulki cenowej kupisz tlyko chinskie maszyny nie sa one najlepsze ale juz nie przesadzajmy sadze ze jak na poczatek dobre i to ale pozniej jest maly problem bo co zrobic z chinska maszyna jezleli chcemy kupic nowa wiec wybor juz nalezy do was jezeli chcecie tlyko maszyne na swinska skore tak zeby pocwiczyc mozna kupic ta chinszczyzne mozna tez poproowac na ludziach ale do czasu bo maszyna pozniej moze wam sprawiac wiele problemow dlatego ja np wolal bym kupic odrazu dobry sprzecik nie mowie tu o niewiadomo czym ale taki zebyscie mogli na nim dluzej popracowac tak smao na swinskiej jak i na ludzkiej skorze... ciezko doradzic w tej sprawie

dawidEf
01-31-2009, 10:28
Witam!
Ja osobiscie polecam zakup odrazu maszynek dobrej jakosci. Sam tak zrobilem i nie zlauje. Moj sprzet pochodzi z http://www.tattoosupply.pl/ jest to sklep internetowy jednego z najlepszych polskich producentow sprzetu tattoo cyber tattoo factory. Moje maszyny to te z dzialu Maszyny>Brassline> Brass Pik Machine liner i shader. Zrobilem nimi juz kilkanascie tatuazy i nie nazekam. Polecam jeszcze Workhouse i Vikinga. Na pytanie czego bedziecie potrzebowac odpowiem przejrzyj wszystkie dzialy tego sklepu. Bedziesz potrzebowac prawe wszystkiego co tam maja. Co do swinskiej skory to ja mam mieszane uczucia. Wytatuowalem kilka i powiem szczerze ze byla to dla mnie meczarnia. Nawet po posmarowaniu wazelina skora strasznie sie brudzila i za cholere nie dalo sie z niej zmyc tuszu. Pod koniec tatuowania mialem szara plame z ciemniejszymi kreseczkami. Z tego co wiem to tego typu skory sa po uboju polewane wrzatkiem i golone na "hama" wiec cala skora jest pozdzierana i w niczym nie przypomina ludzkiej. Jedyne co mi wtedy przychodzilo do glowy to dogadac sie z rzeznikiem zeby dal mi plat takiej "nie ruszanej" a ja sobie sam ogole;) ale koniec koncow presja klientow wygrala i zaczolem tatuowac ich a nie skory o ktorych juz raz na zawsze zapomnialem.
ok to ja koncze bo sweetbrokacik chEka! :P
zarcik hie hie:D

Pink Elephant
03-04-2009, 22:04
Dołączę się do tematu.

Interesuje się tatuażami, dużo rysuje (nie tylko na kartce, także na ludziach ;) ) i chciałabym się jakoś w to wszystko kręcić.
Ale problem polega na tym, że jeśli chodzi o sprzęt, to jestem naprawdę zielona i co byście mi poradzili? Może na początek jakąś lekturę? Czy może od razu do studia pójść i zapytać, czy mogłabym u nich parę razy posiedzieć żeby pogadali ze mną?
Bo sama nie wiem jak zacząć. Pomińmy już lepiej mój wiek, który też będzie pewnie przeszkodą chociażby w popatrzeniu na mnie poważnie...

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam serdecznie ;)

iskender
03-05-2009, 09:16
tak jak inni tu pisali dobrym pomysłem są odwiedziny studia jeżeli bedą chcieli ci dać porady,zawsze na żywo jest lepiej z kimś podyskutować. Olej swój wiek im wcześniej zaczniesz tym lepiej:D

k4mil3kkrk
03-18-2009, 23:53
Olej swój wiek im wcześniej zaczniesz tym lepiej:D

he no ja 16 miałem jak zaczołem... szczerze to dalej sie ucze. powiem tak.przed startem w swiat tattoo duzo czytalem. o tym jak zaczac itd. ojciec kolegi przekazal mi wiedze od strony teoretycznej. uczylem sie na sobie. wiadomo jak to ze sztuczna czy swinska skora. jak naklujesz tak bedzie.. a ludzka to co innego... za plutko? lipa, zero sladu po tuszu. za gleboko? zostaje blizna. nie powiem. bo moj pierwszy ta2 3 razy poprawialem.:p:p:p

k4mil3kkrk
03-18-2009, 23:55
aha... a co do sprzetu na start to ja kupilem maszynke za 1000 zl w krakowskim studio. maja tam wszystko co potrzebne do ta2. Rob-LTD polecam wszystkim;D