PDA

View Full Version : napis żebra

halas
02-19-2009, 18:04
Witam
Jakiś czas temu zrobiłem sobie dziarkę i chodzi mi po głowie zeby sobie następną zrobić :)
Chciał bym sobie napis wydziabać : Aut inveniam viam aut faciam (Albo znajdę drogę albo ją sobie stworzę ) Poszukuje jakiś ciekawych czcionek i zastanawiam się nad jakimś motywem do tego coś w stylu "ramki " ale nie dosłownie!
Dziarka miała by być na lewych żebrach przchodząca z dołu do góry lekką pochylnią lub lewy bark nad piersią.
Wszystkie sugestie i pomysły będą mile widziane.
Pozdro i licze na was :)

YvonneS
02-19-2009, 18:15
"...albo ją sobie utoruję" ;)

Kolejny napis, co jest z tymi sentencjami, że każdy chce je sobie robić?

http://www.cafepress.com/trackemdown/524392

halas
02-20-2009, 07:37
Koleżanko nie znasz nie oceniaj , pewnie twoim tatuaży też nikt nie kwestionuje ...

YvonneS
02-20-2009, 09:39
Koleżanko nie znasz nie oceniaj , pewnie twoim tatuaży też nikt nie kwestionuje ...

Ależ nikt cie nie ocenia ;)
Bez zbędnych emocji.
Po prostu wyraziłam swoje zdanie na temat napisów, teraz każdy chce je mieć i to w większosci sentencje łacińskie. Zastanawiam się czy to efekt mody czy może czegoś innego?

RoolAnd91
02-20-2009, 12:20
http://www.dafont.com/ <=== bardzo duzy wybor czcionek :D sciagasz wrzucasz w worda i sobie piszesz co chce i ile chcesz ,

a co do tej mody ? to jak dla mnie napis w wielu przypadkach wyraza wiecej niz sam motyw .

sam mam napis na nadgarstku, i nie zrobilem go pod wplywem chwili tylko od zawsze chcialem miec taki napis i go zrobilem , no i ma dla mnie jakies znaczenie :D

pozdrawiam .

dziarus
02-20-2009, 15:51
no wiesz YwonneS doda tyż ma napisik strzelony :D. Ta chodliwość napisów to kolejny etap przenikania tatuażu więziennego nie tak dawno robili je tylko oni a sentencje przytaczane na forum to pamiętam jeszcze z kryminału.
Po więźniach przejęli modę kibole-chuligani a teraz to już robią wszyscy.

wyso
02-20-2009, 16:48
A no moda taka nastała

YvonneS
02-20-2009, 17:19
Nie, chodzi mi konkretnie o "modę" na tatuowanie sobie łacińskich sentencji a nie o napisy, bo to chyba już stały element wielu tatuaży.