View Full Version : nadaję się na tatuażystę?
Czy mam szanse jeśli spróbuję swoich sił w tatuowaniu??
mam juz sprzet i pora zaczas cwiczyc tylko nie bardzo wiem co i jak:( jestem w tym temacie jeszcze zielony:(
moje prace w ołówku znajdziecie tutaj:) www.slawo6k.digart.pl
z gory dzieki za rady:)
marcinjaworsky
03-26-2011, 09:12
Prace są na prawdę dobre i trzymają poziom. Masz doskonały punkt wyjścia, i niewątpliwy talent. Jeżeli mógłbym Ci coś doradzić to daj sobie spokój z samodzielną nauką w zaciszu domostwa. Zejdzie Ci się długo i nie koniecznie wszystko ogarniesz. A próbując samodzielnej nauki przez internet bądź za pomocą jakiś filmów instruktażowych, cóż efekty mogą być różne. Niestety tatuowanie nie jest taki proste na jakie mogłoby wyglądać.
Osobiście na Twoim miejscu wysłałbym swoje portfolio do kilku salonów tattoo bądź artystów ze sceny tattoo. Zapytaj się czy przygarną Cie pod swoje skrzydła , często bywa tak że "świeżak" z talentem w łapach to ciekawa inwestycja , i może się zwrócić.
dzieki wielkie za odpowiedź:) dało mi troszeczkę do myślenia:)
Jako że jestem z Rybnika pialem niedawno maila do Prykas tattoo i jestem umówiony w maju na rozmowę mam ogromną nadzieję że to znaczy że chcą mnie przygarnąć:):P
marcinjaworsky
03-26-2011, 12:18
Prykas to facet na poziomie...zarówno jako tattoator ale i osoba prywatnie , więc dobrze trafiłeś. Na początek Twoim głównym zadaniem będzie obserwacja ...ale do cierpliwych świat należ.
Ale skoro jak piszesz jesteś z Rybnika to masz tam kilka osobowości do których możesz uderzyć z Twoim tematem.
owieczka33
03-26-2011, 15:47
Prace bardzo fajne, masz talent :)
ok fajnie jest talent, jest ręka i zapewne serce:)
teraz pytanie czy po 2-3 tatuażach nie odwidzi Ci się? czy będzie to traktowane jako hobby czy coś poważnego? i najważniejsze!! czy masz wyobraźnię, bo ja tam widzę tylko portrety.
wyobraźnia jest, tylko problem przełożyć to na kartke:(
marcinjaworsky
03-28-2011, 14:35
W samym Rybniku masz jeszcze Kose i Garego z Art LIne .
No ale klasą samą w sobie jest Tofi. tyle że on wiecznie w rozjazdach jest a jak jest na miejscu to terminy ma kosmiczne. Więc wątpię aby miał czas na tego typu rzeczy , choć jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz.
od Art line nie dostałem odpowwiedzi, zresztą wydaje mi się że Prykas ma lepsze prace do nich:) ale to tlyko moja opinia
jeśli masz szansę się gdzieś załapać to leć! nie patrz na razie na poziom, dla Ciebie teraz jest ważne obycie ze sprzętem i tym podobne:) pokręć się, popytaj. masz większe możliwości co do nauki niż ja miałem na początku, wszystkiego sam się uczyłem i latałem po salonach i festach podpatrując innych, teraz jestem na etapie składania portfolio i wypad do angli, może się coś tam uda:)
marcinjaworsky
03-29-2011, 11:31
Boro i Ty też chcesz porzucić Poland Alkoholland ???
A ja miałem nadzieję że powymieniamy się jakimiś doświadczeniami :confused:
wyobraźnia jest, tylko problem przełożyć to na kartke:(
Tatuaż to dobry pomysł by rozwijać to co i tak juz robisz. O ile nie porzucisz rysowania na własne potrzeby.:cool:
1grzesiu1
03-29-2011, 21:41
uczta sie chlopcy zrobicie grzesiowi po tatuazu na wakacje ;) oczywiscie w promocyjnej cenie;)
Edi_88_88
03-30-2011, 18:23
Cytuje(Boro)"tatuaż to głównie wyobraźnia która w połączeniu z dobrą ręką czyni prawdziwe dzieła sztuki a nie kolejne cholerne, lipne chińskie znaczki"
Bardzo dobrze powiedziane!!! dobra reke chlopak z pewnoscia ma,a jak dojdzie do tego wyobraznia i oczywiscie checi nauki,to te dziela sztuki kiedys powstana :)