PDA

View Full Version : Mydło hirurgiczne i długopis

Shifty
06-15-2009, 19:54
Witam mam pytanie
Czy moge zastopic pisak przeznacozny do rysowania po skorze zwykłym dlugopisem?
Moja dziew. robila sobie tatuaz u znajomego w studiu w krk i zle mu sie wzor odbil i poprawial dlugopisem.
I pytanie co do przecierania tatuazu podczas jego robienia kozystam z zwyklej wody ale juz mnie to meczy i bede chcial kupic jakies mydlo w plynie do przemywania tatuazu tylko czy musze kupowac te typowe np z workhouse czy wystarczy wybrac sie do sklepu hirurgicznego i tam kupic takie mydlo antybakteryjne?
Bo napisalem maila do jednego sklepu medycznego i mi napisali ze to mydlo sie nie nadaje.
Wy czym przemywacie?

Madines
06-15-2009, 20:01
Pisak możesz zastąpić długopisem, mi też tatuażysta poprawiał cieńkopisem, a z mydłem, to nie wiem :(

dawidEf
06-15-2009, 20:02
ja zawsze uzywalem dlugopisu i nic sie nie dzialo.teraz zakupilem specjalne pisaki bo juz dlugopisy zaczely mnie denerwowac troche:) co do przemywania to kupilem mydlo antybakteryjne w plynie w aptece i dziala ok. mozesz w sumie uzywac jakiegokolwiek ale antybakteryjne zabezpieczy skore przed ewentualnymi bakteriami ktore moga dostac sie podczas tatuowania.

Shifty
06-15-2009, 20:32
oks juz wszystko jasne dziekuje wam bardzo za szybka odpowiedz:)

gangbang
06-16-2009, 21:41
tak tylko mydlo antybakteryjne jest dobre na cialo ale nie koniecznie dobre na "zranione"tatulowaniem cialo.ma tak czy siak od groma chemikaliow a tzw.green soap czy jak kto woli mydlo chirurgiczne jest tak zrobione zeby przy kontakcie z otwarta rana nie szkodzilo.znam paru ta2uatorow co uzywaja normalnego mydla i jakos im leci ale jak cos sie zacznie babrac nawet jak to nie bedzie wina mydla to ktos sie moze o to przyczepic i wtedy nie ma tlumaczenia.a tak jak masz mydlo jakie powinienes miec to jak cos bedzie nie tak to choc by skaly sraly to nikt nie ma ci nic do zarzucenia ze nie chigienicznie albo niewlasciwie jestes zaopatrzony.to samo tyczy sie dlugopisow...pozdrawiam:cool: