PDA

View Full Version : Moje bazgroły

pomor2112
03-09-2010, 19:20
Będe tu wstawiał swoje bohomazy.To cos co widzićie poniżej rysowałem chyba z dwie godziny poprawiałem poprawiałem aż w końcu zjebałem tło i kilka innych rzeczy :D

Pinhead
03-09-2010, 19:32
Temat swietny. Mi pasuje pomijajac te troszke zespute elementy jak reka, nos, lewe oko. Po za tym malo realistycznie to wyglada. Brak realizmu wlasnie najbardziej rzuca mi sie w oczy.

pomor2112
03-09-2010, 19:42
No właśnie było przez moment dobrze z tymi szczegółami to kurwa napaćkałem bo chciałem lepiej :mad: Do tematu wrócę z innym podejściem bo właśnie ja nie zdecydowany byłem z tym realizmem co mocno widac i to takie nie wiadomo co.Na codzień rysuje bardzo komiksową kreską chce się odrobinkę przestawić

dawidEf
03-09-2010, 19:48
co do szczegolow to sie nie zgodze ze wszystko musi byc cacy, bo czasem pewne elementy sie rozmywa zeby wyostrzyc to co chcemy pokazac. co do rysunku to chyba zdeformowala ci sie delikatnie mordka, mam wrazenie ze nieco sa poprzestawiane elementy wzgledem siebie, ale drobnostka. rys fajny pozdro

boro
03-09-2010, 23:12
szczegóły i ostrość powinny wyznaczać pierwszy plan, bądź element który ma być wyeksponowany, "niedopracowane" tło daje efekt głębi i miękkości, tak jak w fotografii

a co do pracy, to klient ma chyba trzy palce i ręka mu się łamie w połowie przedramienia:p
patrząc pod kontem bark wydaje się strasznie wysunięty, buźka jakaś bezosobowa brak oczodołów, broda też jakoś ucieka. ogólne spoko, jak mam Ci dać małą radę staraj się zauważyć że pod skóra są kości-czaszka pozwoli Ci to lepiej budować realistyczne formy, aaaa i nie rozmazuj ołówka bo nie widać Twojej kreski:cool:

ANDREW LOOMIS (http://images.google.pl/images?q=Andrew%20Loomis&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi) mam nadzieje że się przyda!:)

pomor2112
03-10-2010, 10:47
Boro wielkie dzięki za linka nie wiem czy już gdzieś go wpisałeś ale jeśli nie to jak ktoś zajrzy też bardzo polecam skorzystać.

pitrek681
03-10-2010, 11:24
nie sadze abym nie byl sadzony;) ale mym skromnym zdaniem za malo tam przejzyste wszo jednolite ale przynajmniej wiesz o co chodzi.Mi przydatny jest ten link http://video.google.com/videosearch?hl=pl&lr=&resnum=0&q=drawingtutorialsonline.com&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv#hl=pl&lr=&resnum=0&q=drawingtutorialsonline.com&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv&view=3&start=0&qvid=drawingtutorialsonline.com&vid=-1848259389328206919

boro
03-10-2010, 13:06
sporo tego jest na necie tylko potrzeba chwilki czasu:P

btw. nie wolno się tylko na tym wzorować bo można własny styl zatracić:P