View Full Version : Moja praca oceńcie
wujek116
11-24-2009, 20:24
Witam . nie dawno wykonałem koleżance taki tatuaż proszę o ocenę .
Wiem że są nie do ciągnięcia i w paru miejscach jest nie symetrycznie ale okażcie wyrozumiałość to mój pierwszy raz a nie jest proste zrobić tatuaż z odbiciem lustrzanym .http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa5d874e46a935fe.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa5d874e46a935fe.html
A to moja następna praca , lecz to była poprawka po kimś , tatuaż był wyblaknięty nie do końca wypełniony Tribal był bardzo krzywy . po mojej przeróbce wygląda to tak jak na zdjęciu wyprostowałem i wypełniłem co się dało .
pytanie brzmi czy można coś z tym jeszcze zrobić żeby wyglądało dobrze ?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da20dd60dfed7d3f.html
no to pierwsze to mogles zrobic symetrycznie trzeba bylo wszystko na jednej kalce zrobic, i mogles powyciagac troche linie zeby byly bardziej ostre.
Co do drugiej pracy to
1. luk jest zagiety lekko i wyglada krzywo
2. mogles wyciagnac bardziej w dol i zaokraglic
3.linie mogles wyciagnac wyzej zeby bylo symetrycznie do tej dolnej
4.tez wyciagnac w dol
5. nie widze do konca co tam jest ale tez nie wyglada najlepiej
6. za cienko troche zrobione
I jeszcze jedna uwaga wszystkie konce bardziej zaostrz, jako poczatkujacy po wypelnieniu zaloz np 3rl i powyciagaj wszystkie konce
A no i w te puste miejsca a jest ich duzo mozesz wrzucic cien
uwazam tak jak poprzednik, ze w puste miejsca cienie moga fajnie wygladac.
Jak na poczatkujacego to wydaje sie ladnie wypelnione. Ja tez jestem poczatkujacy i jeszcze jestem na etapie poszukiwan metody dobrego wepelniania. Jaka koncowka wypelniales jeslli moge spytac?
wujek116
11-25-2009, 09:21
próbowałem wieloma igłami od F poprzez M2 ale najlepiej moim zdaniem jest 7-9 RS
choć powiem że to zależy od tego jak się ustawi maszynę i oczywiście od skóry .
próbowałem wieloma igłami od F poprzez M2 ale najlepiej moim zdaniem jest 7-9 RL
choć powiem że to zależy od tego jak się ustawi maszynę i oczywiście od skóry .
to ty wypelniasz rl ??
wujek116
11-25-2009, 11:03
Nie sory pomyliłem się bo szybko pisałem ale już to poprawiłem RS .
wujek116
11-25-2009, 11:08
Jak tylko się wygoi ten smok to zrobię poprawkę tak jak mówiłeś ale też myślałem nad tym aby dodać trochę koloru np , niebieski , co o tym sadzicie . dodam że tego smoka ktoś robił sobie jakaś kiepska samoróbką i strasznie zaorał skórę przez co powstała bardzo gruba i twarda blizna . ciężko było cokolwiek z tym zrobić ale i tak teraz to wygląda o niebo lepiej niż wcześniej .
Na dodatek ta osoba prosiła żebym tylko poprawił po tym samym co już było robione
nie mogłem nic dodać od siebie bo nie pozwolił .
Jak tylko się wygoi ten smok to zrobię poprawkę tak jak mówiłeś ale też myślałem nad tym aby dodać trochę koloru np , niebieski , co o tym sadzicie . dodam że tego smoka ktoś robił sobie jakaś kiepska samoróbką i strasznie zaorał skórę przez co powstała bardzo gruba i twarda blizna . ciężko było cokolwiek z tym zrobić ale i tak teraz to wygląda o niebo lepiej niż wcześniej .
Na dodatek ta osoba prosiła żebym tylko poprawił po tym samym co już było robione
nie mogłem nic dodać od siebie bo nie pozwolił .
no zobaczymy po wygojeniu jak pigment wszedl i czy nie bedzie przeswitow. a co do koloru to bardziej chyba czerwony by pasowal, bo niebieski moze sie taki mdly wydawac
Tylko co tu oceniać to nie wiem:p
Dziwny tytuł w odniesieniu do dyskusji, ale to już norma:D:D
wujek116
11-25-2009, 14:18
Na samym poczatku watku masz zdjecia dwuch prac jeśli możesz to oceń ja to wyglada twoim zdaniem
Są to w pewnym sensie tribale, więc nie bardzo mogę się do tego odnieść:)
trudno jest wywnioskować cokolwiek po tego rodzaju tatuażu. Moja opinia to tylko tyle, że kreska w miarę równa - na początek może być, poczekam na coś bardziej ambitnego;)
tak jak zgnilek napisal wczesniej, po trybalach ciezko cos wywnioskowac o tatuatorze. rowniez uwazam, ze masz calkiem stabilna kreske, jednak trudno po tym wywnioskowac o Twoim poziomie. wrzuc cos z innej beczki i zobaczymy.
poza tym uwazam ze trybal jest wykonany poprawnie, jednak zeby to ocenic musialbys wrzucic fotke po wygojeniu z dobrym zblizeniem