View Full Version : moja koi fish;)
northway26
10-30-2009, 08:08
Witam wszystkich bardzo serdecznie,chwilke mnie nie bylo tutaj na forum ale niestety nie mialem za bardzo dostepu do internetu podrozy.
Jakis czas temu pytalem sie was na forum o jakis ciekawy wzor pochodzacy z azji cos charakterystycznego dla tamtego regionu.
Jedna z osob napisla ze bedac w azji powinienem sklonic sie w kierunku stylu japonskiego.Szczerze na poczatku raczej malo przekonany co do tego stylu,rozpoczolem poszukiwania w internecie najpierw studia w tailandi (nie powiem nei jest to latwe zadanie ale udalo sie znalazlem jedna z najlepszych tatuazystek w tailandi,studio o nazwie siamese 5 jest rodzina siamese na calym wiecie wielokrotnie nagrodzonych artystow;).Czyli studio ju zmialem:Dteraz wzor najpierw myslalem o smoku wrecz bylem przekonany o smoku,po spotkaniu z Tu(imie tatuazystki)pokazala mi cala galerie koi fish,zakochalem sie w tej rybie,poprosilem o przygotowanie custom project.
Cala praca zajela 28 h czystego tatuowania,spoooroo bolu i ponad miesiac moich wakacji ale nie zaluje;))ponizej zalaczam zdjecia mam nadzieje z wam sie podoba
Niech ci przyniesie szczęście.
Przepiękna ale mi o wiele bardziej podoba się lotos i fale.
northway26
10-30-2009, 08:39
dziekuje tak po czesci to twoja wina bo dalas mi duzo do myslenia kilkoma swoimi postami odnosnie tribali i smokow;))
Heheh, i chyba warto było przemyśleć?
Masz naprawdę świetny tatuaż, zupełnie inny niż te standardowe spotykane u nas i o to chodzi żeby przelamywać stereotypy a nie iść zgodnie z obowiązującymi "trendami" i robić to co robią wszyscy.
A tak jest kolorowo i optymistycznie.
northway26
10-30-2009, 09:09
przyzjane racje;))poczatkowo tez nie bylem pewien jak to wszystko bedzie wygladalo po zakonczeniu projekt mial byc mniejszy ale Tu (tatuatorka)ona uwielbia koi fish i poprostu zaczela szkicowac i szkicowac(dalem jej calkowita wolnosc w tej pracy i zaufalem w jej inwencje;))kazdy z etapow prac zaskakiwal mnie coraz bardziej;)oczywiscie pozytywnie;)
Bardzo ladny,mi ruwniez podoba sie praca w japonskim stylu :)
Powiem tak przekozacko dobra robota :D:D:D
W szczególności kręcą mnie te ekstremalne kolory:D
northway26
10-30-2009, 14:59
nio wlasnie powiem szczerze ze jakis czas temu zastrzegalem sie ze w zyciu nie zrobie kolorowego tatuazu!!gdy przygotowala mi ta rybke dowiedzialem sie ze mam 2 opcje kolor albo cieniowanie,tatuazystka doradzila mi ze warto tak duzy projekt zrobic w kolorach,jak pisalem wczesniej odalem jej calkowita swobode w tej pracy;))szczerze jestem strasznie zadowolony z tych kolorkow:D:D
Właściwie to i ja nie mam nic do stracenia i se p*******ę kolora, jakiegoś oldschoola, miał być czarny, ale niech mu będzie, cały w zieleni, błękicie i pomarańczy
Widywałam koi w szarościach ale te prawdziwe są kolorowe. Tutaj podoba mi się jeszcze to, ze kontury nie są czarne, przez to tatuaż wydaje się miękki, niczym zdjęcie pozbawione szumu.
iskender
10-31-2009, 09:28
naprawde niezły,szkoda że tak mało osób sie zgadza na tatuaze w japonskim klimacie bo naprawde super wygladaja
pontonss
10-31-2009, 09:28
Juz od dłuzszego czasu nad czymś takim mysle jak myslicie kto w Krakowie dałby rade zrobic coś na takim poziomie?
Jak krakow to polecam Kult.
pontonss
10-31-2009, 17:30
No w Kulcie masz Dawida ale on wszystko kreskówkowo robi wiesz
Zajebista masz czlowieku ta dziarke. Pokaz ja jeszcze jak sie calkiem wygoi bo najbardziej lubie ogladac juz takie.
A jezeli chodzi o Krakow i tatuowanie w tym klimacie to salon TATTOO / TATU na Grodzkiej 50 chwali sie ze specjalizuje sie w motywach japonskich wiec moze warto sie garnac do nich i zobaczyc co soba reprezentuja.
northway26
10-31-2009, 18:22
jasne ze pokarze;))mam jeszcze 2 miejsca gojace sie (pod kolanem)kilka dni i wszystko powinno byc ready;)):D a wlasnie bo przeczytalem tutaj watek z Sidem Siamese osoba ktora robila mi ta rybke to wieloletnia wspolpracownica sida jak jeszcze mieszkal w tailandi razem prowadzili studio siames1;))
pajak914
10-31-2009, 23:07
Tatuaż świetny. Gratuluję. Osobiście bardzo mi się podoba.
1grzesiu1
11-01-2009, 12:06
wykonany fajnie ale mi sie osobiscie sredni o podoba
pozdro
northway26
11-01-2009, 21:19
kwestia gustu:D
pontonss
11-02-2009, 07:13
A tak z ciekawości jak tam jest z cenami?? Ile cie wyszło to cudeńko jak można wiedzieć?
northway26
11-02-2009, 08:19
30000 tys taiskich batow czyli ok 2,8tys na polskie zlotowki nie liczac przelotow noclegow itd:D:Dmysle ze cena nienajgorsza;)
glorusek
11-02-2009, 08:31
No genialny tattoo lepiej trafic nie mogles robiac go w azji :D 2,8tys tez bym dla gdyby mial heheh
Cena raczej przeciętna, wliczony czas i rozmiar. Widać, ze ceny tatuaży na świecie aż tak bardzo się od siebie nie różnią.
glorusek
11-02-2009, 11:39
Ta nie różnią podobno w Miami/LA ink za tatuaz wielkosci dloni placi sie 3.000$ i jest tka ze jak chcesz zeby ci kat von D zrobila to zrobi ci pol tatuazu kaze ci przysjc za 3 tyg a dokonczy asystent...
A w tv tak pięknie to wygląda, prawda? Tatuaże robione od razu lub za pół godziny na które w rzeczywistości czeka się tygodniami. Magia po prostu.
Za tatuaż od kolesia z Miami Ink ( z wyjątkiem Garvera) nie dałabym nawet jednego dolara a co dopiero 3 tysiące! Ale wiecie jak to jest, najważniejsze, ze się wymysli jakąś łzawą historyjkę i opowie przed kamerą i będzie się w telewizji. To tych ludzi tam ciągnie a nie umiejętności artystów.
Gdyby u nas ktoś wpadł na pomysł wypromowania przeciętnego studia tatuażu za pomocą reality show to klienci waliliby tam drzwiami i oknami.
glorusek
11-02-2009, 12:41
E no ogólnie to w tych studiach widać tylko te 4 główne postacie tka napraqwdę pracuje tam 10 artystów...A co do tego ze projekt przygotuje w 10in to tez mnie zastanaiwlo do puki nie zoabczylem goscia ktory przez 3 odcinki bylo widac jak oglada sobie wzory :D, nastepnie aby zrobic tam tatuaz tzreba isc na casting miec dobra historie i wtedy cie moze wybiora ;D
northway26
11-02-2009, 13:43
co do cen to faktycznie w australi za 1 h pracy srednio biora 120-160$,nie pracuje dluzej niz 3,4 h dziennie(zaznaczam ze australijczycy to jeden z najbardzoej leniwych narodow swiata)za sredniej wielkosci tatoo czasem placi sie 2-3 tys dolarow:/ceny sa naprawde chore a widzialem tylko kilku naprawde godnych polecenia artystow czyli cena z najwyzszego przedzialu:/
tak dla poruwnania to w irlandii w salonie 1h roboty srednio zaczyna sie od 90e, tylko ze u nich bardziej widuje sie old school
northway26
11-09-2009, 12:22
Mam do was takie pytanko;)bo prawdopodobnie bede musial poprawic 2 miejsca(nic wielkiego przycieniowac w miejscach gdzie mialem ranki(pod kolanem))i teraz moje pytanie jest nastepujace czy powinienem dowiedziec sie jakiej marki tusz byl uzywany na mojej nodze??(czy dobry tatuarzysta zmatchuje kolor bez problemu??)i 2 pytanko gdzie na slasku(okreg sosnowiec katowice chorzow itd )moglbym to zrobic,chodzi mi o osobe ktora zna sie na rzeczy;)z gory dziekuje za odpowiedz;)lada dzien wrzuce fotki juz prawie wygojonej nogi;))
northway26
11-27-2009, 11:28
Nio to tatuazyk sie juz ladnie wygoil jak obiecalem zalaczam foteczki wygojonego karpika;)mam 2 miejsca gdzie musze poprawic male elementy i tu moja olbrzymia prosba do was,mieszkam w sosnowcu bylem w kilku studiach i jestem lekko rozczarowany wrecz podlamany:/w 1 chce mi facet cienie oprawiac bo wygladaja nierowno na calym tatuazy bo gdzieniegdzie sa mniej nasilone gdzie indziej mocniej mowie mu ze tak to ma byc on do mnie ze sie nie znam:P ok wyszlem,w drugim zapytalem sie czy dobierze mi odcien kolory identycznie z tym co mam odpowiedz nio nasz czerwony wyglada podobnie!ja nie szukam podobnie tylko chche identyczny dziekuje do widzenia:/ nio i jestem lekko zalamany bnylem w dragonie w katowicach niestety pan nawet nie byl w stanie pokazac mi portfolio:(macie jakies pomysly moze studia gdzie zrobia mi to porzadnie ;)nie po to lecialem do tailandi go robic zeby teraz mi jakis pseudo artysta go spierniczyl,dlatego tutaj moja olbrzymia prosba do was forumowicze liczy sie slask moge dojechac gdziekolwiek;)
Nio to tatuazyk sie juz ladnie wygoil jak obiecalem zalaczam foteczki wygojonego karpika;)mam 2 miejsca gdzie musze poprawic male elementy i tu moja olbrzymia prosba do was,mieszkam w sosnowcu bylem w kilku studiach i jestem lekko rozczarowany wrecz podlamany:/w 1 chce mi facet cienie oprawiac bo wygladaja nierowno na calym tatuazy bo gdzieniegdzie sa mniej nasilone gdzie indziej mocniej mowie mu ze tak to ma byc on do mnie ze sie nie znam:P ok wyszlem,w drugim zapytalem sie czy dobierze mi odcien kolory identycznie z tym co mam odpowiedz nio nasz czerwony wyglada podobnie!ja nie szukam podobnie tylko chche identyczny dziekuje do widzenia:/ nio i jestem lekko zalamany bnylem w dragonie w katowicach niestety pan nawet nie byl w stanie pokazac mi portfolio:(macie jakies pomysly moze studia gdzie zrobia mi to porzadnie ;)nie po to lecialem do tailandi go robic zeby teraz mi jakis pseudo artysta go spierniczyl,dlatego tutaj moja olbrzymia prosba do was forumowicze liczy sie slask moge dojechac gdziekolwiek;)
nie znam sie na slaskich studiach, bo jestem z lubelskiego to moge polecic slayera z lbn badz tez jesli chcesz poczekac to jest koles http://nasza-klasa.pl/profile/6196986 tutaj jest jego profil na nk bo strone ma w przebudowie.
BTW zajebista dziarka
Heheh, też mogę ci go polecić tzn Slayera, ale chyba u siebie szybciej znajdziesz kogoś kto ci to zrobi dobrze.
Heheh, też mogę ci go polecić tzn Slayera, ale chyba u siebie szybciej znajdziesz kogoś kto ci to zrobi dobrze.
po jego wypowiedzi widac ze jednak chyba nie moze znalezc
northway26
11-27-2009, 15:42
podjade moze do bielska;))jest kilka miejsc w ktorych jeszcze nie odwiedzilem;)moze sie uda:D
A podobno w Rybniku jest całkiem przyzwoity salon tatuażu? Wiesz zobacz moze na forum w tch tematach o polecanych studiach, moze coś znajdziesz?
Z dobieraniem kolorów, najwygodniej wiedzieć czym miałeś robione, bo farby różnią się diametralnie - taka mała dygresja;)
northway26
11-27-2009, 17:17
wiem ze to amerykanskie kolorki tylko stamtad zamawiaja rzadnych innych;))postaram ie skontakowac z tatuatorka powinno byc latwiej;))poczytam o polecanych studiach dzieki za pomoc;))
czemu nikt mu nie polecil Tofi'ego z Ink-Ognito z Rybnika gosc najlepszy w Polsce w kolorze wg ostatniego konkursu
northway26
12-03-2009, 10:39
oki nio to mam wszystko tusze jakich uzyto to Eternal Ink from the USA i teraz moje pytanko czy one sa popularne w naszym kraju ??:D
czemu nikt mu nie polecil Tofi'ego z Ink-Ognito z Rybnika gosc najlepszy w Polsce w kolorze wg ostatniego konkursu
W sumie masz racje z tym ze teraz chyba na maj 2011 robi terminy:D A pozatym do takiej lekkiej poprawy nie potrzeba juz chyba jakiegos wybitnego artysty wystarczy poprostu dobry:)
northway26
12-03-2009, 19:31
tifika z inkognito nie ma pojechal do berlina na wystawe tatoo;))ale rozmawialem z jego wsplnikiem prawdopodobnie jutro tam podjade;))
Kontury końcówek tych fal na pierwszym zdjęciu, ,jakby trochę poprzerywane i poszarpane ,pewnie gojenie swoje zrobiło,można by je poprawić i delikatnie podcieniować,ale to tylko moje wrażenie.Piękny wzorek.