PDA

View Full Version : moja druga dziarka

fajna kasia19
12-06-2009, 13:52
Wiam oto drugi tatuaż wykonany przezemnie, wiem że kontur mi nie wyszedł ale przed wygojeniem nie był taki poprzerywany ( kontur jest już po wygojeniu).
Proszę o ocene i rady kogoś doświatczonego.

Z góry dziękuje!!!
http://zapodaj.net/f290f2d3869b.jpg.html

emoerte
12-06-2009, 14:04
Niestety nic nie widać ;/

dziarus
12-06-2009, 14:04
a gdzie ona jest :rolleyes:

Pinhead
12-06-2009, 14:05
Bo ja dopiero w ultrafiolecie widac:D

fajna kasia19
12-06-2009, 14:10
oto link:
http://zapodaj.net/f290f2d3869b.jpg.html

dziarus
12-06-2009, 14:17
niech ktoś doda koloru i tło to da się jeszcze uratować wzorek .Kontury tragedia jeśli odbijasz i jedziesz knury to nierób tego po całości miejsca gdzie cień będzie jaśniejszy zostaw bez konturów zawsze można je dodać ,pogubiłaś się troszeczkę z cieniami cięzko określić czy to kwiat czy liście.

YvonneS
12-06-2009, 14:20
Dziarka zupełnie niefajnie zrobiona.

pitrek681
12-06-2009, 15:12
iwonko dziewczyna zapewne czeka na krytyke ale takze rady od doświadczonych uzytkownikow tego forum wiem ze dziarus juz dodal swoje 5 gr ale także byś mogla rozwinąć swa wypowiedz i koleżankę jakimiś radami technicznymi wsparła ja tez jestem nowy rad lepiej bym nie udzielał ale z uwaga czytam nowe posty ;)

dziarus
12-06-2009, 15:48
to dodam jeszcze 5 gr pokaż jak rysujesz jeśli to robisz lepiej niż dziażysz to wszystko przed tobą a jeśli rysunki są na poziomie wzorku a raczej tak jest bo masz problem z cieniem to podszkol się w rysunku

YvonneS
12-06-2009, 16:25
iwonko dziewczyna zapewne czeka na krytyke ale takze rady od doświadczonych uzytkownikow tego forum wiem ze dziarus juz dodal swoje 5 gr ale także byś mogla rozwinąć swa wypowiedz i koleżankę jakimiś radami technicznymi wsparła ja tez jestem nowy rad lepiej bym nie udzielał ale z uwaga czytam nowe posty ;)

Ach, no co ty nie powiesz...buehehehe pozwól że sama podejmę decyzje co mam pisac i w jakim temacie. Swoją drogą też nie udzieliłeś odpowiedzi koleżance tak więc odpowiedź brzmi...?

dziarus
12-06-2009, 17:19
piterek nie prowokuj ivony bo burda będzie :D.

suchyeu
12-06-2009, 17:56
hmm z mojej strony to tak, za mocny i za gruby kontur, 7rl bylo?
dalej to tak jak ci dziarus pisal ze tam gdzie ci cien wchodzi to nie konturuj bo psuje to caly efekt powiem ci tak ze do tego wzorku ja bym uzyl przynajmniej dwoch konturow zeby nadac trojwymiaru pracy, w tym przypadku moglas cienie ciagnac juz od konturu zeby wszystko wydawalo sie pelne, a nie dop od srodka tego liscia czy cokolwiek to jest, wracajac do konturu sprawdz ustawienia maszyny bo kontur jest poszarpany i strasznie nie rowny jesli masz jeszcze problem z prosta kreska na skorze to rob je krotsze ale za to stanowczym ruchem bo widac ze starasz sie je zrobic prosto i rowno ale robisz to za wolno do tego reka ci drga i widac jak to wyglada jak narazie to tyle

poczekaj na zgnilka i uldora cos ich nie widac dzis ale jak sie wyswietla to tez ci cos skrobna

uldor
12-06-2009, 19:00
duzo nauki przed Toba. kwiatek wymaga powaznej poprawki niestety. cien jest zle polozony technicznie i nawet perspektywa jest nienajlepsza. tak jak Suchy pisal nie wszystkie linie w kwiatku musza byc skonturowane (co do konturu to Twoja maszyna jest chyba kiepsko ustawiona) . czesc z nich mozesz zaznaczyc samymi cieniami. brakuje tu jakiejkolwiek glebi, cienie maja ten sam odcien. musisz wyobrazac sobie co tatuujesz i zorientowac sie gdzie swiatlocien jest jasniejszy a gdzie ciemniejszy. musisz popracowac takze nad starannoscia, bo wyglada to jak zbyt szybko ''machniete''.

uldor
12-06-2009, 19:08
wrzucam tu link do jednej z moich prac (nie mam zbyt wielu zdjec kwiatow na stronie ale chodzi mi o kombinowanie cieniami i to ze trojwymiar jest od nich zalezny ) jak bede robil jakas lilie, to postaram sie wrzucic

http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=439416015&albumID=264328&imageID=805078

pitrek681
12-06-2009, 19:12
Ach, no co ty nie powiesz...buehehehe pozwól że sama podejmę decyzje co mam pisac i w jakim temacie. Swoją drogą też nie udzieliłeś odpowiedzi koleżance tak więc odpowiedź brzmi...?

a wiec absolutnie iwonko nie mowie ci co masz pisac kolezance nie udzielilem odpowiedzi bo mam za malo techniki i zdolności z maszynkom zeby potpowiedziec co i jak a jesli chodzi o estetyke dziarki to chyba każdy widzi a czekałem na twoja wypowiedz poniewaz wydaje mi sie ze jestes osoba inteligentna i doswiadczona dlatego mialem nadzieje ze rozwiniesz swoja wypowiedz PS a przy okazji charakterek masz ostry nie powiem te bhahahaha szczegolnie mnie rozbawilo:eek: i jesli bym urazil to przepraszam:)ale prosze cie tez zeby z takim tonem nie wyskakiwac jak filip z konopi iwonko to niegrzeczne:p