View Full Version : moj pierwszy tatuaz
witam wszystkich
no wiec w ostatni czwartek zrobilem sobie pierwszy tatuaz.http://www.tatuaze.biz/album/stab/164423.jpg.html do dzisiaj (czyli do niedzieli wieczor) prawie cala skora mie sie juz ladnie zluszczyla i ...
no wlasnie jest problem. zauwazylem ze kilka literek nie jest calkiem wypelnionych, widac cos jakby kreski zrobione bardzo blisko siebie.czy to zle swiadczy o moim tatuazyscie? bo zaraz po zrobieniu wgladal idealnie, zauwazylem to dopiero po zluszczeniu sie naskurka. tatuazysta powiedzial ze moja skora bardzo dobrze wchlania tusz i musial uzyc wiecej tuszu (prawda to czy bajer?). i pytanie: ile czasu musze odczekac zeby zrobic poprawdki?
pozdrawiam
witam,
Tatuator cie kreci, albo zrobil to za gleboko albo poprostu odwalil lipe zrob zdjecie tych literek w przyblizeniu po calkowitym wygojeniu, ogolnie tattoo prezetuje sie z daleka fajnie. ale daj fote z bliska
pozdro
hatecore
08-20-2007, 12:37
moze tak to wygladać zaraz po złuszczeniu jak rajki na zaoranym polu czyli kreski od igieł jedna przy drugiej , ale powinno sie to po jakim czasie łądnie rozejsc pod skórą i powinno być jednolite czarne wypełnienie , jasniejsze polaq moga byc od bardziej lub mniej pogniecionego naskórka , musisz poczekać az całkowicie twja skóra w tym miejscu odzyska dawną strukture wtedy bedzie mozna ocenic czy jest oki czy do poprawy
zdjęcie nie jest najlepszej jakości (robione kamrką internetową) ale widac dokładnie o co mi chodzi http://www.tatuaze.biz/album/stab/145448.JPG.html?g2_imageViewsIndex=1 i ponawiam pytanie, ile czasu musze oddczekac zeby zrobic poprawki?
@hatecore mozliwe ze masz racje, akpisalem tatuaz zrobilem w czwartek (16.08) i to moj pierwszy tatuaz, wiec nie mam kompletnego pojecia jak to powinno wygladac i ile czasu musi uplynac. dzisiaj jest 5ty dzien po zrobieniu i nie wyglada to (jak na moje oko najlepiej). moge jeszcze powiedziec ze caty tatuaz byl robiony okolo 2 godzin. to duzo czy malo jak na taka wielkosc? i jeszcze jedno, po jakim czasie powinno to wygladac ok?
witam,
2 godziny to duzo i malo zalezy kto robi tatuaz, jaka ma technike lutowania igiel do wypelnienia - jest duzo czynnikow wiec nie ma sie co tym sugerowac. mysle ze to nie ma zbytniej roznicy. co do tatuazu to bedzie widac po pelnym wygojeniu co i jak.
pozdro
czyli po jakim czasie mozna stwierdzic czy jest w pozadku czy nie?
hatecore
08-21-2007, 11:36
Na Tym Zdjeciu Za Duzo Nie Widac , Musisz Poczeka Az Tatuaz Całkowicie Się Złuszczy I Skóra Odzyska Dawna Strukturę Wtedy Bedzie Widać Wszystkie Niedociagniecia , Teraz Ciezko Powiedzieć Czy Te Jasniejsze Miejsca To Są Przeswity Czy Gojacy Się Naskórek Zdjecie Jest Słąbej Jakosci, Do Miesiąca Od Zrobienia Powinna Byc Juz Wszystko Ze Skórą Oki I Wtedy Zobaczymy, Pozdro
arttattoo
08-22-2007, 00:17
Po pierwsze Twój kolega "tatuażysta" odbijał wzór na kalce i zeszło mu trochę przez to ze jesteś szczupły i masz wystające łopatki, kalka sie zawinęła według lini pleców lecz zgubiła sie lina napisu.. Po drugie strasznie pokrzywiony, poszarpany kontur, wbity na różną głębokość tak jak i wypełnienie niedbale zrobione. Całośc z prześwitami źle zatatuowanej skóry, zaokrąglone końce ogromny błąd, nic nie mówiąc o tym ze mu się lekko wyjechało po za "kontur"... generalnie brak jakiej kolwiek estetyki, błędy plastyczne jak i techniczne...wszystko źle!!!! temat wyczerpany ;) Pozdrawiam
hatecore
08-22-2007, 11:17
no widzę kolego zę nie owijałeś w bawełnę i napisałeś wszytko co jest z tym tatuazem nie tak ,ja staram się być delikatniejszy jako admin , ale ciesze się ze jest tu kolejna osoba dziarajaca która bedzie mogła podziellic się swoją wiedzą i pomóc ludziom chcacym się tatuowac , pozdro
ps bardzo podoba mi się twój styl dziarania zwłaszcza prace cieniowane , dobra robota!
arttattoo
08-22-2007, 12:01
:D zawsze pisze prosto z mostu nie owijam w bawełne, widze błedy to o nich pisze :) co ma chłopak chodzić w nieświadomości ze ma spaprane plecy ze ktoś sie na nim uczył , o sterylizacje nawet nie pytam bo jeszcze bardziej bym sie załamał , braterstwo krwi z pięćdziesięcoma wcześniej drapanymi bo tatuowaniem tego nie mozna nazwac ... pozdrawiam :o
Witam, kolejnego artyste, jestem pod wrazeniem twoich prac, nie widzialem za duzo kolorowych twoich prac, ale cien masz opanowany piekna robota, dosc slodzenia :D, Nie wiem jak ty sie uczyles i na kim, ale to co widzialem to ludzie ktorzy teraz maja dobry poziom tatuowali znajowmych za free i informowlai ich o tym, ze sie ucza , ale zawsze sterylnosc jest na pierwszym miejscu u czlowieka ktory zdaje sobie sprawe czym sie zajmuje.
Zal patrzec na to co ludzie sobie robia na wlasne zyczenie chcac zaoszczedziec pare groszy, okaleczaja sobie cialo jak i narazaja sie na roznego rodzaju grozne chorobska.
Mam nadzieje ze nasze forum troche otworzy ludziom oczy, jak powinien wygladac tatuaż i dobry, odpowiedzialny tatuator czy studio. Sam mam kilka burakow z wczesniejszych lat, ale poziom tatuazu w polsce 14 lat temu nie byl za wysoki wiec sie tego nie wstydze i moge poprawic zawsze to cos :D
Masz badz macie fajne studio, poziom i styl, prosze jak chcesz napisz cos o sobie badz o studiu w przywitaj sie, chyba nie musze tlumaczyc co dzieki temu zyskujesz, my bedziemy jak najbardziej promowac tego typu studia.
To tyle i jesli chodzi o Poznan to dla nie zdecydowanych juz wiecie, Gdzie mozna zrobic piekny Profesionalnie wykonany tatuaż. ART LINE TATTOO POZNAN
co do sterylnosci to nie mam co narzekac bo wszystko bylo sterylne. igla wyjeta przy mnie, odkazanie itd. (zwracam na to uwage). co do techniki wykonaniato zeczwiscie bylo to robione z kalki (czy to tak zle? nie wiem dlatego pytam). pozatym widzialem inne tatuaze tego kolesia i wygladaly conajmniej dobrze, wiec albo ja mam pecha. ale bylem u niego pierwszy i ostatni raz. dzieki za slowa otuchy ;)
czy da sie to jeszcze poprawic (chodzi mi przede wszystkim o kolor, wypelnirnie i kontury)? zakrywac innym nie mam zamiaru, narazie..
ps. moze znacie jakies sprawszone salony we ... wiedniu?
hatecore
08-22-2007, 22:32
ze da się to poprawic konturm i wypełnienie co do wyprostowania całosci to już gorzej ehheheh, załamałem się jaka jest wiedza przecietnego klienta , co to miało znaczyc wszystko oki, odkazanie było przy mnie ?
dobre studio w wiedniu ?
shockin city z VALDIM I OSA
www.osatattoo.at.gs
za niewiedze niestety sie placi. a co do tego studia we wiedniu, to jest to "polskie" czy "austryjackie"? moj niemiecki nie jest jeszcze na tyle dobry zeby bez problemu sie dogadac...
pozdrawiam
arttattoo
08-23-2007, 13:58
Polskie ,, gośc ze sporym zapleczem tatuatorskim,, dobry technicznie lecz ma swój styl.. rzecz gustu ...
zdziczala
09-01-2007, 11:59
ja mam pare pytanek tydzien temu zrobilam sobie pierwsza dziare. Na poczatku wszystko wygladalo ok teraz wlasnie schodzi mi strupek no i da sie zauwazyc ze w niektorych miejscach przeswity. A takze w jednym miejscu krawedz jest ciensza. Czy w zwiazku z tym mam prawa udac sie do tego tatuazysty aby wykonal mi poprawki?? I czy musze za to placic??
hatecore
09-03-2007, 09:42
płacić xa poprawki jezeli faktycznie sią jakieś niedociagniecia techniczne to kazdy tatuator poprawi tobie to bez zadnej dopłaty , przecież to swiadczy o nim samym, chyba ze brakuje mu profesjonalizmu i wbija w to co ludzie noszą na sobie i w to ze jego prace swiadczą o jego umiejetnosciach i poziomie
arttattoo
09-03-2007, 11:12
ja mam pare pytanek tydzien temu zrobilam sobie pierwsza dziare. Na poczatku wszystko wygladalo ok teraz wlasnie schodzi mi strupek no i da sie zauwazyc ze w niektorych miejscach przeswity. A takze w jednym miejscu krawedz jest ciensza. Czy w zwiazku z tym mam prawa udac sie do tego tatuazysty aby wykonal mi poprawki?? I czy musze za to placic??
wstaw do galerii zdjęcie tego tatuażu a wszystko Ci o nim powiem co i jak :))
Pozdrawiam
no wiec pol roku po nieudanej probie zrobienia tatuazu :) wreszczie moge sie pochwalic "prawdziwym" tatuazem
http://img152.imageshack.us/img152/4793/piotr31id5.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=piotr31id5.jpg)
http://img152.imageshack.us/img152/4426/piotr41bv4.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=piotr41bv4.jpg)
http://img152.imageshack.us/img152/6900/piotr51ha9.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=piotr51ha9.jpg)