PDA

View Full Version : moj pierwszy tatuaz

stab
08-19-2007, 22:44
witam wszystkich
no wiec w ostatni czwartek zrobilem sobie pierwszy tatuaz.http://www.tatuaze.biz/album/stab/164423.jpg.html do dzisiaj (czyli do niedzieli wieczor) prawie cala skora mie sie juz ladnie zluszczyla i ...
no wlasnie jest problem. zauwazylem ze kilka literek nie jest calkiem wypelnionych, widac cos jakby kreski zrobione bardzo blisko siebie.czy to zle swiadczy o moim tatuazyscie? bo zaraz po zrobieniu wgladal idealnie, zauwazylem to dopiero po zluszczeniu sie naskurka. tatuazysta powiedzial ze moja skora bardzo dobrze wchlania tusz i musial uzyc wiecej tuszu (prawda to czy bajer?). i pytanie: ile czasu musze odczekac zeby zrobic poprawdki?

pozdrawiam

Stone
08-20-2007, 07:26
witam,

Tatuator cie kreci, albo zrobil to za gleboko albo poprostu odwalil lipe zrob zdjecie tych literek w przyblizeniu po calkowitym wygojeniu, ogolnie tattoo prezetuje sie z daleka fajnie. ale daj fote z bliska

pozdro

hatecore
08-20-2007, 12:37
moze tak to wygladać zaraz po złuszczeniu jak rajki na zaoranym polu czyli kreski od igieł jedna przy drugiej , ale powinno sie to po jakim czasie łądnie rozejsc pod skórą i powinno być jednolite czarne wypełnienie , jasniejsze polaq moga byc od bardziej lub mniej pogniecionego naskórka , musisz poczekać az całkowicie twja skóra w tym miejscu odzyska dawną strukture wtedy bedzie mozna ocenic czy jest oki czy do poprawy

stab
08-20-2007, 14:13
zdjęcie nie jest najlepszej jakości (robione kamrką internetową) ale widac dokładnie o co mi chodzi http://www.tatuaze.biz/album/stab/145448.JPG.html?g2_imageViewsIndex=1 i ponawiam pytanie, ile czasu musze oddczekac zeby zrobic poprawki?

@hatecore mozliwe ze masz racje, akpisalem tatuaz zrobilem w czwartek (16.08) i to moj pierwszy tatuaz, wiec nie mam kompletnego pojecia jak to powinno wygladac i ile czasu musi uplynac. dzisiaj jest 5ty dzien po zrobieniu i nie wyglada to (jak na moje oko najlepiej). moge jeszcze powiedziec ze caty tatuaz byl robiony okolo 2 godzin. to duzo czy malo jak na taka wielkosc? i jeszcze jedno, po jakim czasie powinno to wygladac ok?

roten
08-20-2007, 15:06
witam,

2 godziny to duzo i malo zalezy kto robi tatuaz, jaka ma technike lutowania igiel do wypelnienia - jest duzo czynnikow wiec nie ma sie co tym sugerowac. mysle ze to nie ma zbytniej roznicy. co do tatuazu to bedzie widac po pelnym wygojeniu co i jak.

pozdro

stab
08-20-2007, 16:30
czyli po jakim czasie mozna stwierdzic czy jest w pozadku czy nie?

hatecore
08-21-2007, 11:36
Na Tym Zdjeciu Za Duzo Nie Widac , Musisz Poczeka Az Tatuaz Całkowicie Się Złuszczy I Skóra Odzyska Dawna Strukturę Wtedy Bedzie Widać Wszystkie Niedociagniecia , Teraz Ciezko Powiedzieć Czy Te Jasniejsze Miejsca To Są Przeswity Czy Gojacy Się Naskórek Zdjecie Jest Słąbej Jakosci, Do Miesiąca Od Zrobienia Powinna Byc Juz Wszystko Ze Skórą Oki I Wtedy Zobaczymy, Pozdro

arttattoo
08-22-2007, 00:17
Po pierwsze Twój kolega "tatuażysta" odbijał wzór na kalce i zeszło mu trochę przez to ze jesteś szczupły i masz wystające łopatki, kalka sie zawinęła według lini pleców lecz zgubiła sie lina napisu.. Po drugie strasznie pokrzywiony, poszarpany kontur, wbity na różną głębokość tak jak i wypełnienie niedbale zrobione. Całośc z prześwitami źle zatatuowanej skóry, zaokrąglone końce ogromny błąd, nic nie mówiąc o tym ze mu się lekko wyjechało po za "kontur"... generalnie brak jakiej kolwiek estetyki, błędy plastyczne jak i techniczne...wszystko źle!!!! temat wyczerpany ;) Pozdrawiam

hatecore
08-22-2007, 11:17
no widzę kolego zę nie owijałeś w bawełnę i napisałeś wszytko co jest z tym tatuazem nie tak ,ja staram się być delikatniejszy jako admin , ale ciesze się ze jest tu kolejna osoba dziarajaca która bedzie mogła podziellic się swoją wiedzą i pomóc ludziom chcacym się tatuowac , pozdro

ps bardzo podoba mi się twój styl dziarania zwłaszcza prace cieniowane , dobra robota!

arttattoo
08-22-2007, 12:01
:D zawsze pisze prosto z mostu nie owijam w bawełne, widze błedy to o nich pisze :) co ma chłopak chodzić w nieświadomości ze ma spaprane plecy ze ktoś sie na nim uczył , o sterylizacje nawet nie pytam bo jeszcze bardziej bym sie załamał , braterstwo krwi z pięćdziesięcoma wcześniej drapanymi bo tatuowaniem tego nie mozna nazwac ... pozdrawiam :o

roten
08-22-2007, 15:31
Witam, kolejnego artyste, jestem pod wrazeniem twoich prac, nie widzialem za duzo kolorowych twoich prac, ale cien masz opanowany piekna robota, dosc slodzenia :D, Nie wiem jak ty sie uczyles i na kim, ale to co widzialem to ludzie ktorzy teraz maja dobry poziom tatuowali znajowmych za free i informowlai ich o tym, ze sie ucza , ale zawsze sterylnosc jest na pierwszym miejscu u czlowieka ktory zdaje sobie sprawe czym sie zajmuje.

Zal patrzec na to co ludzie sobie robia na wlasne zyczenie chcac zaoszczedziec pare groszy, okaleczaja sobie cialo jak i narazaja sie na roznego rodzaju grozne chorobska.

Mam nadzieje ze nasze forum troche otworzy ludziom oczy, jak powinien wygladac tatuaż i dobry, odpowiedzialny tatuator czy studio. Sam mam kilka burakow z wczesniejszych lat, ale poziom tatuazu w polsce 14 lat temu nie byl za wysoki wiec sie tego nie wstydze i moge poprawic zawsze to cos :D

Masz badz macie fajne studio, poziom i styl, prosze jak chcesz napisz cos o sobie badz o studiu w przywitaj sie, chyba nie musze tlumaczyc co dzieki temu zyskujesz, my bedziemy jak najbardziej promowac tego typu studia.

To tyle i jesli chodzi o Poznan to dla nie zdecydowanych juz wiecie, Gdzie mozna zrobic piekny Profesionalnie wykonany tatuaż. ART LINE TATTOO POZNAN

stab
08-22-2007, 16:17
co do sterylnosci to nie mam co narzekac bo wszystko bylo sterylne. igla wyjeta przy mnie, odkazanie itd. (zwracam na to uwage). co do techniki wykonaniato zeczwiscie bylo to robione z kalki (czy to tak zle? nie wiem dlatego pytam). pozatym widzialem inne tatuaze tego kolesia i wygladaly conajmniej dobrze, wiec albo ja mam pecha. ale bylem u niego pierwszy i ostatni raz. dzieki za slowa otuchy ;)

czy da sie to jeszcze poprawic (chodzi mi przede wszystkim o kolor, wypelnirnie i kontury)? zakrywac innym nie mam zamiaru, narazie..

ps. moze znacie jakies sprawszone salony we ... wiedniu?

hatecore
08-22-2007, 22:32
ze da się to poprawic konturm i wypełnienie co do wyprostowania całosci to już gorzej ehheheh, załamałem się jaka jest wiedza przecietnego klienta , co to miało znaczyc wszystko oki, odkazanie było przy mnie ?

dobre studio w wiedniu ?
shockin city z VALDIM I OSA
www.osatattoo.at.gs

stab
08-23-2007, 13:40
za niewiedze niestety sie placi. a co do tego studia we wiedniu, to jest to "polskie" czy "austryjackie"? moj niemiecki nie jest jeszcze na tyle dobry zeby bez problemu sie dogadac...

pozdrawiam

arttattoo
08-23-2007, 13:58
Polskie ,, gośc ze sporym zapleczem tatuatorskim,, dobry technicznie lecz ma swój styl.. rzecz gustu ...

zdziczala
09-01-2007, 11:59
ja mam pare pytanek tydzien temu zrobilam sobie pierwsza dziare. Na poczatku wszystko wygladalo ok teraz wlasnie schodzi mi strupek no i da sie zauwazyc ze w niektorych miejscach przeswity. A takze w jednym miejscu krawedz jest ciensza. Czy w zwiazku z tym mam prawa udac sie do tego tatuazysty aby wykonal mi poprawki?? I czy musze za to placic??

hatecore
09-03-2007, 09:42
płacić xa poprawki jezeli faktycznie sią jakieś niedociagniecia techniczne to kazdy tatuator poprawi tobie to bez zadnej dopłaty , przecież to swiadczy o nim samym, chyba ze brakuje mu profesjonalizmu i wbija w to co ludzie noszą na sobie i w to ze jego prace swiadczą o jego umiejetnosciach i poziomie

arttattoo
09-03-2007, 11:12
ja mam pare pytanek tydzien temu zrobilam sobie pierwsza dziare. Na poczatku wszystko wygladalo ok teraz wlasnie schodzi mi strupek no i da sie zauwazyc ze w niektorych miejscach przeswity. A takze w jednym miejscu krawedz jest ciensza. Czy w zwiazku z tym mam prawa udac sie do tego tatuazysty aby wykonal mi poprawki?? I czy musze za to placic??

wstaw do galerii zdjęcie tego tatuażu a wszystko Ci o nim powiem co i jak :))
Pozdrawiam

stab
02-08-2008, 15:50
no wiec pol roku po nieudanej probie zrobienia tatuazu :) wreszczie moge sie pochwalic "prawdziwym" tatuazem

http://img152.imageshack.us/img152/4793/piotr31id5.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=piotr31id5.jpg)

http://img152.imageshack.us/img152/4426/piotr41bv4.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=piotr41bv4.jpg)
http://img152.imageshack.us/img152/6900/piotr51ha9.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=piotr51ha9.jpg)

roten
02-09-2008, 12:30
witam jw.

pozdro