View Full Version : Moda na tatuaż - ale moda się zmienia...
Pabiełek
08-05-2008, 10:28
Chciałem poruszyć temat mody na tatuaże. Czy nie zauważyliście, że jest jakieś boom na coś i wszyscy to robią? Jakieś 2, 3 lata temu dziewczyny namiętnie robiły sobie tattoo na lędźwi. Teraz moda na to minęła i zastanawiam się jak te Panie z nimi się teraz czują. Wg mnie są obciachowe.
W tej chwili prawie każdy, kto decyduje się na tatuaż to robi sobie gwiazdki albo pajęczyny - kolejna moda. Ludzie to minie i za rok co innego będzie na topie! A tatuaż zostaje... i co wtedy? Nie będę się rozpisywał, że wzór i miejsce tatuażu powinno być bardzo przemyślane, bo na pewno każdy nie raz o tym czytał.
Ja mam w tej chwili 3 tatuaże i sądzę, że na tym nie poprzestanę. Ale nie mam żadnych gwiazdek ani pajęczyn. Każdy z nich wybierałem sam, lub rysowałem i nie była to decyzja podjęta w ciągu dnia ani dwóch.
Chciałem poruszyć temat mody na tatuaże. Czy nie zauważyliście, że jest jakieś boom na coś i wszyscy to robią? Jakieś 2, 3 lata temu dziewczyny namiętnie robiły sobie tattoo na lędźwi. Teraz moda na to minęła i zastanawiam się jak te Panie z nimi się teraz czują. Wg mnie są obciachowe.
.
A tatuaże na ramieniu czy nodze nie są?
Przecież podobnie jak tamte też są oklepane i typowe.
Uważam, ze nie ma czegoś takiego jak obciachowy tatuaż, no chyba, ze jest to domowej roboty amatorszczyzna którą widać gołym okiem.
Każdy ma własne poczucie estetyki i każdy wybiera to, co mu pasuje, więc nie może być mowy o obciachu a jedynie można powiedzieć, ze dana osoba ma zły gust bo wybrala coś co nam się nie podoba a jej wręcz przeciwnie.
Mnie się podobają tego typu tatuaże, uważam ze są bardzo kobiece, od czegoś przecież się zawsze zaczyna?
Ja odbieram to tak, ze Ty tego nie pogardzasz tylko podzielasz sie Swoim zdaniem w sensie ze Twoja glowna mysl to "szpan" czy "moda"... Kazdy tworzy cos co go kreci/ z czym jest zwiazany lub ma jakies szczegolne znaczenie dla niego... Ja kazdy wzor rownierz sobie sam projektowalem, lub ktos go robil dla mnie... Mam gwiazde na nadgarstku i co? tez jestem pusty i juz nie modny ? BLAD - masa gwiazd ma swoje znaczenia... Z Twojego punktu widzenia uwazasz ze chinszczyzna/ lacina/ hebrajski itp itd nie jest oklepany ? Miesiecznie robie tego cale masy... Ale wazna jest tresc.
impression
08-05-2008, 18:17
jesli chodzi o mode, to racja z czasem sie to zmienia, ale to indywidualna sprawa kazdej osoby czy tez zrobi sobie wzor ktory jest oklepany czy tez oryginalny:p Ja sama pare dni temu zrobiłam pierwszy tattoo:D i jestem mega zadowolona, co prawda zawsze znajdzie sie ktos kto powie ze moj MOTYLEK to wiocha, bo oklepany wzor czy banalny, ale jest jedyny w swoim rodzaju poniewaz sama go sobie zaprojektowalam i narysowałam..a co najwazniejsze to to ze mi sie podoba, a innym nie musi:cool:
a gwiazdeczka na nadgarsku mi sie marzy tak wiec kto wie czy juz niedlugo sobie takiej nie sprawie
a co do tego ze tatuaze wciagaja, to swieta racja, juz mysle o nastepnym:)
Ja natomiast uwarzam ze kazdy robi tatuaze dla siebie a nie na pokaz fakt ze wiekszosc chce go pokazac i robi je w widocznych miejscach ale w/g mnie to nie o to tu w tym chodzi poprosty robisz go i wiazesz sie z nim na cale zycie a czy to sie komus podoba czy nie to jest moj problem bo to jest moj tatuaz i mi sie on podoba mimo ze nie robie dziarek w salonie mam swojego tatuatora i moge na niego polegac on spelnia moje wszystkie oczekiwania a to ze ktos robi gwiazdki czy tez tribale to jest jego wylaczna sprawa Kazdy tatuaz kiedys bedzie oklepany tylko moze inaczej przerobiony he he pozdrawiam