PDA

View Full Version : Moda na tatuaż - ale moda się zmienia...

Pabiełek
08-05-2008, 10:28
Chciałem poruszyć temat mody na tatuaże. Czy nie zauważyliście, że jest jakieś boom na coś i wszyscy to robią? Jakieś 2, 3 lata temu dziewczyny namiętnie robiły sobie tattoo na lędźwi. Teraz moda na to minęła i zastanawiam się jak te Panie z nimi się teraz czują. Wg mnie są obciachowe.
W tej chwili prawie każdy, kto decyduje się na tatuaż to robi sobie gwiazdki albo pajęczyny - kolejna moda. Ludzie to minie i za rok co innego będzie na topie! A tatuaż zostaje... i co wtedy? Nie będę się rozpisywał, że wzór i miejsce tatuażu powinno być bardzo przemyślane, bo na pewno każdy nie raz o tym czytał.

Ja mam w tej chwili 3 tatuaże i sądzę, że na tym nie poprzestanę. Ale nie mam żadnych gwiazdek ani pajęczyn. Każdy z nich wybierałem sam, lub rysowałem i nie była to decyzja podjęta w ciągu dnia ani dwóch.

YvonneS
08-05-2008, 12:28
Chciałem poruszyć temat mody na tatuaże. Czy nie zauważyliście, że jest jakieś boom na coś i wszyscy to robią? Jakieś 2, 3 lata temu dziewczyny namiętnie robiły sobie tattoo na lędźwi. Teraz moda na to minęła i zastanawiam się jak te Panie z nimi się teraz czują. Wg mnie są obciachowe.
.

A tatuaże na ramieniu czy nodze nie są?
Przecież podobnie jak tamte też są oklepane i typowe.
Uważam, ze nie ma czegoś takiego jak obciachowy tatuaż, no chyba, ze jest to domowej roboty amatorszczyzna którą widać gołym okiem.
Każdy ma własne poczucie estetyki i każdy wybiera to, co mu pasuje, więc nie może być mowy o obciachu a jedynie można powiedzieć, ze dana osoba ma zły gust bo wybrala coś co nam się nie podoba a jej wręcz przeciwnie.
Mnie się podobają tego typu tatuaże, uważam ze są bardzo kobiece, od czegoś przecież się zawsze zaczyna?

Shtojer
08-05-2008, 17:10
Ja odbieram to tak, ze Ty tego nie pogardzasz tylko podzielasz sie Swoim zdaniem w sensie ze Twoja glowna mysl to "szpan" czy "moda"... Kazdy tworzy cos co go kreci/ z czym jest zwiazany lub ma jakies szczegolne znaczenie dla niego... Ja kazdy wzor rownierz sobie sam projektowalem, lub ktos go robil dla mnie... Mam gwiazde na nadgarstku i co? tez jestem pusty i juz nie modny ? BLAD - masa gwiazd ma swoje znaczenia... Z Twojego punktu widzenia uwazasz ze chinszczyzna/ lacina/ hebrajski itp itd nie jest oklepany ? Miesiecznie robie tego cale masy... Ale wazna jest tresc.

impression
08-05-2008, 18:17
jesli chodzi o mode, to racja z czasem sie to zmienia, ale to indywidualna sprawa kazdej osoby czy tez zrobi sobie wzor ktory jest oklepany czy tez oryginalny:p Ja sama pare dni temu zrobiłam pierwszy tattoo:D i jestem mega zadowolona, co prawda zawsze znajdzie sie ktos kto powie ze moj MOTYLEK to wiocha, bo oklepany wzor czy banalny, ale jest jedyny w swoim rodzaju poniewaz sama go sobie zaprojektowalam i narysowałam..a co najwazniejsze to to ze mi sie podoba, a innym nie musi:cool:
a gwiazdeczka na nadgarsku mi sie marzy tak wiec kto wie czy juz niedlugo sobie takiej nie sprawie
a co do tego ze tatuaze wciagaja, to swieta racja, juz mysle o nastepnym:)

Wojtas
08-05-2008, 19:50
Ja natomiast uwarzam ze kazdy robi tatuaze dla siebie a nie na pokaz fakt ze wiekszosc chce go pokazac i robi je w widocznych miejscach ale w/g mnie to nie o to tu w tym chodzi poprosty robisz go i wiazesz sie z nim na cale zycie a czy to sie komus podoba czy nie to jest moj problem bo to jest moj tatuaz i mi sie on podoba mimo ze nie robie dziarek w salonie mam swojego tatuatora i moge na niego polegac on spelnia moje wszystkie oczekiwania a to ze ktos robi gwiazdki czy tez tribale to jest jego wylaczna sprawa Kazdy tatuaz kiedys bedzie oklepany tylko moze inaczej przerobiony he he pozdrawiam