PDA

View Full Version : miejsce tattoo

88vito88
12-12-2008, 22:03
Witam wszystkich, mam takie pytanko, bo chce sobie w najbliższym czasie zrobić tatuaż tj. 3 chińskie znaki, czarne bez bajerów, z lewej strony pępka pod pępkiem, troche wyjdzie na brzuchu a troche już na nodze, i mam takie pytanie, czy nie będe miał potem problemów z gojeniem, z ewentualnymi strupkami, bo tatuaż będzie na wysokości pasa, pionowo, i będzie w takim miejscu, gdzie łatwo będzie o otarcie, zadarcie czy wogóle kontakt z ciasnym ubraniem. Bardzo bym prosił o jakieś rady i sugestie. Z góry dzięki, pozdro:)

Wojtas
12-13-2008, 21:56
Podczas okresu gojenia nie jest zalecane uciskanie tatuazu w takim misjcu jakim masz zalecam luzne dresy najlepiej bawelniane normalne to jest ze go bedziesz ocierac jak bedziesz dobrze dbala o swoje dzielo to napewno bedziesz z niego zadowolona po zrobieniu dodaj fote a ocenimy wykonanie twojego tatuatora pozdrawiam:)

dziarus
12-13-2008, 22:49
zaopatrz się w ogodniczki i problem z ocieraniem rozwiązany :)

Wojtas
12-14-2008, 21:33
Tak jak dziarus napisal tez bardzo dobra rada:) zalezy jak w pracy hi hi hi:D

dropsikk
12-17-2008, 01:22
hehe az mi sie pewna historia przypomniala hehehehe:D jak ktos chce znac szczegoly to zapraszam na priv bo nie ywpada mi opowiadac na forum:D:D:D hehe

88vito88
12-23-2008, 22:34
witam ponownie, tatuaż już gotowy, zrobiony w poniedziałek w profesjonalnym studiu, na wysokości pasa, wygląda nieźle. Więc już prawie 2 dni minęło. Co około 4h przemywam mydłem antybakteryjnym i smaruje Alantanem plus, zawijam na noc papierowym ręcznikiem, żeby za bardzo go nie ocierać, mam nadzieje że będzie ok bez żadnych komplikacji, bo to jest dość specyficzne miejsce i nietrudno o kontakt z ciasną odzieżą, trzeba czasem gdzieś wyjść, coś zrobić:) jesli macie jakieś rady czy uwagi to prosze pisać, z góry dzięki i życze wszystkim WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!

dziarus
12-23-2008, 22:49
A gdzie foto?;)