PDA

View Full Version : maszyny z abaddon

dawidEf
09-01-2008, 09:58
Witam wszystkich! Chcialbym zapytac o maszynki ktore sa sprzedawane na stronie http://www.abaddon.pl. Czy ktos z was mial jakies doswiadczenia z nimi? Zastanawiam sie nad ich zakupem, ale nie mam zielonego pojecia czy sa dobre, czy sie nie rozleca za chwile, czy mozna je latwo i dobrze wyregulowac, ogolnie czy nie sa jakosciowo jak chinski sprzecik z allegro.;) Cena jest calkiem kuszaca ok 200 zl za maszynke to nie za wiele ale tez nie jest to 50zl sugerujace slaba jakosc. Z drugiej strony cene mozna latwo zawyzyc i naciagac klientow, wiec pewny nie moge byc. Dlatego tez chcialbym zapytac Was o nie. Pozdrawiam!
dawidEf...

pietras
09-19-2008, 13:53
zobacz sobie maszynki na allegro są mniej więcej takie same jak w abaddon i tańższe

Shtojer
09-19-2008, 16:23
To sa zwyczajne chinszczyzny :D Pewnie sprzedawca nawet ich nie sprawdzil... Tzw. masówka !

somok
10-22-2008, 22:13
To sa zwyczajne chinszczyzny :D Pewnie sprzedawca nawet ich nie sprawdzil... Tzw. masówka !

To bądź tak dobry i wymień mi jakiś sklep, który sprzedaje nie chińskie maszynki. Oczywiście, jeśli masz jakieś rozeznanie to wiesz, że wszystkie maszynki sprzedawane w Polsce pochodzą z Chin podobnie jak wiele innych rzeczy. Ciekawe, jaką ty masz maszynkę gdzie i za ile ją kupiłeś
Na 99% jest z Chin tyle, że kupiłeś ją w Europie lub w USA i zapłaciłeś 400$ :)

Shtojer
10-23-2008, 00:02
Wlasnie sam pokazales Swoje wysmienite rozpoznanie... Nie chce Cie martwic ale Polskie maszyny sa bardzo cenione na swiatowym rynku. Proponowal bym zajrzec do oferty Workhouse'a, Viking'a oraz na drogim planie CTF. To nie sa czasy gdzie zeby dostac maszynke to trzeba cala rodzine sasiada sprzedac do niewolnictwa tylko wszystko poszlo do przodu i teraz ogolno dostepny sprzet z akcesoriami. Jezeli mi powiesz ze rownierz igly sa sprawdzane co za tym idzie sa produkowane tylko i wylacznie w Chinach to ja poprostu zjade... Ja mam maszynke Custom (jezeli wiesz co to...) "Producentem" byl Dante a ile zaplacilem to nie powinnes wiedziec ;) z tym 99% nie badz na przyszlosc tak pewny bo cala maszynka byla jego pomyslem/projektem, ktora wykonal wlasno-recznie z wlasnych materialow i byla sprawdzana w Viking'u. Wielu moich znajomych po fachu bylo pod wrazeniem pracy mojej maszyny wiec szczerze watpie ze to jest smiec ;) Jezeli zyjesz na samych chinszczyznach to nie zycze Ci dalekiej przyszlosci i postepow bo na tym ciezko sie pracuje... Mialem jedna to poleciala przez okno bo tym mozna ludzi krzywdzic. Nadaje sie dla poczatkujacych ale nie na dluga mete. Oj Somok naprawde mnie rozlozyles na deski i poprawiles humor na noc :)) Moge zgadnac? Scratcher?? :D

Shtojer
10-23-2008, 00:06
Prosze maly cytacik z Workhouse ;)
"Maszynki sprzedawane przez nas to nasza własna produkcja - od a - do z.

Maszyny charakteryzują się solidnością, trwałością, jakością, niezawodnością, równą pewną pracą.

W dobie zalewu produkcją chińską , są super alternatywą- połączeniem dobrej jakości i przystępnej ceny.
Wszystkie nasze maszyny powstały we współpracy z najlepszymi polskimi artystami.

Wykonane są ze stali pokrytej chromem zaś cewki są ręcznie nawijane z możliwie największą dokładnością. Konstrukcja cewek, średnice drutu, ilość zwoi są indywidualnie dopasowane do deklarowanej pracy oraz konstrukcji maszynki.

Śruba kontaktowa wykonana jest ze specjalnego stopu zawierającego 97% srebra.

Każda maszyna jest indywidualnie regulowana i ustawiona - nie ma tutaj miejsca na przypadek...

Nasze maszynki cieszą się wielkim uznaniem nie tylko na krajowym rynku . posiadamy przedstawicielstwa w Czechach oraz Niemczech.

W POLSCE nasze maszynki można obejrzeć i zakupić także w studiu tatuażu " JUNIORINK " w warszawie oraz firmie "WILDCAT POLSKA " w Rudzie Śląskiej. "

fedortat
10-23-2008, 07:22
Ja używam maszynek z ctf i są bardzo dobre. Przede wszystkim są ze stali nierdzewnej a nie chromowane. Kupiłem kiedys z abbadonu maszyne, włożyłem ją w sekusept i chrom odpadł. A co do workhouse tonie mam zastrzeżeń. W sumie nie ważne czy są chińskie czy ruskie albo z marsa, zależy z jakich materiałów są zrobione

Lion-of-judah
10-23-2008, 07:53
ja mam maszynkę z Workhouse'a i to jest bajka, na początku miałem made in china i ona już nigdy nie dotknie żadnego mojego klienta... a w niedalekiej przyszłości planuje kupić maszynę do konturu i już wiem ze na pewno będzie ona z WH

somok
10-23-2008, 10:00
I właśnie z tego powodu mówię, że 99% bo 1 % to maszynki robione na zamówienie lub samodzielnie. Reszta maszynek pochodzi z Chin i nie wiem, w czym masz problem. Z jakiego powodu sądzisz, że chińczycy, których rynek tatuażowy jest dużo większy od polskiego nie potrafią zrobić porządnej maszynki do tatuażu. Widziałem wiele maszynek cyber i wiem gdzie są produkowane a są produkowane w Chinach podobnie jak igły, zasilacze itd. Nie wiem, na jakiej podstawie twierdzisz, że jest inaczej.

Shtojer
10-23-2008, 10:22
No ok 99% sa produkowane w chinach, 1 % na zamowienie... to gdzie są polscy producenci? Czescy? A ze chinczycy maja o wiele wiekszy rynek tatuazowy to nie swiadczy ze sa specami w tej sztuce i wszystko maja w malym palcu. Chinska produkcja polega na tym zeby z jak najmniejszej ilosci materialu i jak najmniejszego wkladu wyszlo czegosc najwiecej nie patrzac na jakosc towaru. Oni wrzucaja na taśme, maszyna wszystko sklada, potem na pulke i wio do klienta. Ale nikt nie laska zobaczyc czy Ona poprawnie dziala i ją ustawic. U nas to sie rozni, jak sam widzisz maszynki sa skladane przy pomocy artystow, Oni skladaja tatuatorzy testuja prace na maszynce. Np. Muras. A wiem jak sa produkowane maszyny w CTF, mam dobry kontakt z producentem i widzialem co nieco... Chociaz do igiel od nich moge sie zgodzic bo sa masowo lutowane. Ale wielu samemu lutuje igly gdzie nie ma miejsca na wpadke.

"Reszta maszynek pochodzi z Chin i nie wiem, w czym masz problem."

w tym ze gadasz od rzeczy nic nie wiedzac... aha i na poczatku urzyles sformulowania "samodzielnie" to masz na mysli "strunowki" ?? Jezeli tak to brawo jezeli to dopuszczasz do pracy...

somok
10-23-2008, 11:03
Mówiąc samodzielnie myślę zgodnie z konotacja tego słowa. Maszynkę na elektromagnes też można wykonać samodzielnie. Utrzymujesz, że cyber własnoręcznie robi swoje maszynki? Nie żebym miał coś do nich, ale akurat zaczęli służyć jako przykład poprzednio, więc i teraz mogą. Gdyby nie to, że mam trochę gdzieś stan twojego uświadomienia w tym względzie to mógłbym przesłać ci chińskie katalogi ze sprzętem oraz moje faktury oraz dokumenty z cła, ale wtedy też nie uwierzysz, więc żyj dalej w nieświadomości. Oczywiście jest jeszcze opcje, że masz jakiś interes w utrzymywaniu niewiedzy w narodzie i z tego powodu wypisujesz brednie, ale to też mam gdzieś.

fedortat
10-23-2008, 11:14
Ciagle słyszę że ustawiają maszynki specjaliści od tat2 . To jest jakas paranoja przecież ażdy tatuaż robi się inaczej i rózną ilością igieł. Nawet jakby sam Hernandez ją ustawiał to i tak nikt by tego nie zauważył.....

fedortat
10-23-2008, 11:16
Napiszcie czym powinna się charakteryzować dobra maszynka.(może sama powinna dziargać)?

Shtojer
10-23-2008, 23:26
Somok ja juz do Ciebie naprawde nie mam sily... Nie wmawiaj mi ze zyje w niewiedzy i sam skoncz za przeproszeniem pierdolic bo sam wprowadzasz urzytkownikow w blad. Ze Tobie pchaja drogi bubel to nie moja sprawa, ale to nie znaczy ze wszystkim go pociesniesz... Moze wyjedz do Chin bo tylko Oni wszystko produkuja i nawet zrudlanka jest Chinska... Proponowal bym pojezdzic po producentach, porozmawiac i podpatrzec jak wyglada produkcja... Fedortat zle zrozumialem moje sformulowanie, chodzilo o to ze projekt maszyny tworzy pan X, robi prototyp, artysta sprawdza co nie tak i jak wyglada praca na Niej. Geometria sprezyn, czy wszystko rowne, czy jest stabilna i rowna praca itp itd pozniej wprowadzane sa te poprawki i jezeli wszystko pasuje to na podstawie tamtej maszyny sa produkowane kolejne. Nowy model maszyny to tak samo od nowa... Nie chodzilo w zadnych wypadku o ustawienia pod kontury czy cien... Bo to by bylo bez sensu jak wspomniales.
Aha Somok tak na marginesie, maszyny nie roznia sie tylko i wylacznie wygladem... ;]

somok
10-24-2008, 12:04
Słowo przeciw słowu ty wiesz lepiej, bo coś tam. Ja wiem, bo sprowadzałem z Chin nie jedną rzecz między innymi do tatuażu i nie jedną maszynkę z polskich sklepów miałem w rękach.
No to słuchaj ciemniaku skoro cyber osobiście wytwarza maszynki z jakiego powodu dostępne są one w sklepie jetfrance np. model ms212 – 13 ? może Francuzi kupują od Polaków tyle, że jaszcze kilka polskich i zagranicznych sklepów miało te maszynki w ofercie, więc chyba kupują je w innym miejscu. Oczywiście jest jeszcze możliwość że to 1 polska mała firma zaopatruje cały świat i produkuje milion maszynek miesięcznie a podstępni Chińczycy kupują je od Polaków i sprzedają taniej z dużą stratą. Wybacz ale myślę że jesteś w najlepszym przypadku skrajnie naiwny lub nieuczciwy.
Oczywiście żeby opłacało się zmówić coś z Chin to trzeba zamawiać wielkie ilości i najlepiej statkiem, więc nadal bardziej opłaca kupować się kupić maszynkę w Polsce. Jednak kupującym zgodnie z prawem należy się informacja o pochodzeniu produktu. Więc bądź łaskaw nie obnażać więcej swoich przemyśleń w tym względzie gdyż wprowadzasz nie potrzebny zamęt i dezinformację.

Shtojer
10-24-2008, 13:51
Sugerujesz ze KAZDA maszyna jest z chin? A czym sie kierujesz? wzorem ramy? Rownierz moge Ci pokazac 2 identyczne maszyny jedna chinska droga polska. I myslisz ze pracuja jak blizniaki? Nie chce wiedziec z jakich sklepow polskich miales maszyne bo jezeli dla Ciebie to jest jeden cep to nawet ich w reku nie powinnes trzymac a tym bardziej urzywac na skorze. I to Ty grubo zmylasz caly watek, twierdziles ze mam jakies argumenty zeby taic "prawde", moim zdaniem Ty bronisz swojego wkladu finansowego w ktory inwestujesz sprowadzajac setki gowna z Chin, sprzedajac poczatkujacym w Polsce, i myslisz ze tylko Ty wiesz co tak naprawde sie dzieje, ale proponowal bym otworzyc oczy bo zgubiles dobrych pare lat ewolucji sztuki w Polsce... Mam nadzieje ze spotkamy sie na konwencji i porownamy sprzety, bedziemy mieli okazje porozmawiac i wytlumaczyc cale zamieszanie z producentami obecnymi na imprezie, wtedy przedstawisz Swoje argumenty ktore podtrzymasz jak twierdzisz swoimi fakturkami i katalogami. A tak droga strona wypraszam sobie tego ciemniaka i jak wyzej napisalem poczekamy do konwentu, a poki co chyba zaprosze paru "obcykanych"...

somok
10-24-2008, 14:12
Zapraszaj, kogo sobie życzysz.
Nie sugeruje, że każda maszynka jest chińska sugeruje, że 99% pochodzi z Chin. Miałem możliwość mieć na jednym stole maszynki ze sklepów, które były już tu wymieniane i maszynki prosto z Chin i były to te same maszyny.
Skoro jesteś tak jaśnie oświecony to powiedz mi proszę, kto, z kogo zrzyna Polacy ukradli wzornictwo maszyn jetfrance czy odwrotnie. Może jednocześnie zaprojektowało im się takie same maszyny? Jedyny interes, jakiego bronie to interes konsumenta, jeśli miałeś jakieś wątpliwości.

Shtojer
10-24-2008, 15:33
Pracowales na nich czy je tylko miales ? Juz wczesniej zaznaczylem ze maszyna nie rozni sie tylko wygladem. I co do zrzynania to Chinczyk wymyslil maszynke?

fedortat
10-24-2008, 20:08
Sorry koledzy kłócicie się o sprzęt, pochwalcie się jak robicie tat2. Wiem że ręcznie bez użycia maszynki można zrobić pięknie tattoo. Przecież Japonskie są robione ręcznie. Ja jestem w stanie zrobic sam maszynkę i wykonać nią fajny tat2. Nawet mogę się założyć o 2000 że nikt by się nie kapną że byłby wykonany samoróbka

wyso
10-24-2008, 21:15
Jadaną z moich maszyn mam ze sklepu abandon i nie narzekam lecz nie należy do moich ulubionych.

Shtojer
10-25-2008, 13:41
Kto nie potrafi wykonac najprostrzej maszynki, Fedor zgadzam sie, znam paru ludzi co potrafia na strunowce wykonac ladna prace, ale to i tak widac roznice miedzy zwykla i wez pod uwage higiene strunowki... Rowna zeru :P