PDA

View Full Version : Marsz Wyzwolenia Konopi 2009

CHFH
03-01-2009, 15:00
Jak co roku mam zaszczyt zaprosić was na Manifestacje Pro Legalizacyjna - Marsz ku Wyzwoleniu Konopi!Przez pryzmat minionych lat zapamiętaliśmy was jako sympatyków HempLobby,aktywistów, palaczy, zwolenników legalizacji konopi, bądź osoby w inny sposób popierające zdrową i efektywną politykę narkotykową, dlatego też chcemy poinformować Was, iż już zaczęliśmy przygotowania do następnej edycji naszej imprezy. 23 maja o godz: 15:00 na ulicach miasta Warszawa całego świata odbędzie się Marszu Wyzwoleniu Konopi - parada legalizacyjna rozpoczynająca się pod Pałacem Kultury i Nauki. Tego dnia mieszkańcy na całym świata spotykają się, by przekazać wszystkim pokojowe przesłanie: „obowiązujące restrykcyjne prawo w stosunku do marihuany trzeba zmienić”. Marsz organizowany jest przez odpowiedzialnych, dorosłych ludzi, którzy domagają się respektowania praw człowieka i zrównaniem statusu alkoholu, konopi i papierosów. Celem manifestacji nie jest namawianie do palenia, lecz pokazanie panującej wśród elit rządzących hipokryzji, oraz faktu, że palacze marihuany są przyjaznymi ludźmi z poczuciem humoru, których nie trzeba się bać, a którzy za swój świadomy wybór wtrącani są do więzień i traktowani jak przestępcy. Chcemy, aby społeczeństwo zaakceptowało i respektowało prawo do używania i hodowli konopi.

6 lat temu,12 Kwietnia, pod Sejmem RP zasialiśmy symboliczne ziarna konopi, czym oficjalnie rozpoczęliśmy batalię o zmiany prawa narkotykowego. Starania te trwają do dziś dnia,lecz na horyzoncie zaświtało już zielone światło: nie możemy zaprzepaścić danej nam szansy.

Do aktywowania sie, dążenia do zmian, ruszenia tylka, wrzucam troche z archiwum jak w czesniej bylo w 2008, 2007 oraz dla tych co nie byli, aby uwierzyli w w jednosci sila, ktora tworze mase ludzi. Przyjdz i zacznij domagac sie zmian.

http://www.youtube.com/watch?v=UJ68wscVICk

http://www.youtube.com/watch?v=Iar3NRj6BVU

Jak co roku inauguracją Marszu Wyzwolenia Konopi jest Otwarta Pestka oraz info dotyczace w/w inicjatywy

Po raz kolejny inicjatywa Wolne Konopie organizuje Wielki Open Seed, w którym rozda wielu polskim rolnikom pestki od innych polskich Breederów i rolników. Czyli nareszcie łopaty w dłoń i szykujemy nasze tajne spoty. Taak czy to nie jest piękne jak każdy rolnik dba o swoje rośliny? Jak chce, aby rosły jak najlepiej, czy nie jest piękne to, że martwi się o nie czy wiatr nie połamał czy jakieś zwierze nie pożarło naszych roślin albo czy ktoś przypadkiem nie odkrył naszego małego ogródka? Jest piękne to, że możemy się cieszyć dzięki tej akcji naszymi prywatnymi zbiorami możemy zebrać znakomitej jakości zioło, które wyrosło dzięki ciężkiej pracy naszych rąk i cieszyć się jego smakiem, który odzwierciedla nasze starania. Oczywiście wiele pestek po prostu się zmarnuje trafiając do nieodpowiednich ludzi, którzy nie umieją się z nimi obchodzić, lecz dla niektórych będzie to pierwszy udany outdoor. Biorąc udział w akcji po raz kolejny naprawdę odkryłem ogromne znaczenie Otwartej Pestki jako akcji społecznej. To jest akcja, dzięki której polscy rolnicy nie będą musieli czekać w nieskończoność szukać uczciwych sprzedawców oraz potajemnie konsumowac materiału niewiadomego pochodzenia z wszelkiej maści domieszkami.
Powinniśmy, dlatego podjąć starania, aby najwięcej osób mogło zaopatrzyć się w nasionka z OP jak również propagandę która jest związana ze zmiana naszego prawa do wolnosci wyboru, wyboru który razem podejmujemy, a który razem w zwartych szeregach prezentujemy na Marszu Wyzwolenia Konopi .
Akcja ta to akt solidarności polskich rolników tego, że się wspieramy nawzajem, że nie pozostajemy wobec siebie obojętni, że chcemy, aby inni też mogli! Jest to między innymi także czysty obraz panującego chaosu w naszym prawie, Pokazuje to jak ważna jest dla naszego kraju depenalizacja. Bo przecież zapewne wielu nieodpowiedzialnych rolników uprawiających na własny użytek może pójść do więzienia za to, że nikomu nie robi krzywdy i za znikomą szkodliwość społeczną. Nikomu z was tego nie życzę z całego serca, bo to najgorszy scenariusz, który może się wydarzyć potajemnemu plantatorowi. Zachęcam wszystkich gorąco do Udziału w ogólnopolskiej Akcji Rolnicy Rolnikom Podzielcie się swoimi pestkami! A inni podzielą się z wami!:)

zapraszamy do zapisow na forum rolnika http://otwartapestka.info/forum dzial inicjatywa wolne konopie, poszukuj swoich swiadomych dzialan

Aktywuj sie na glupote

poczatek zaczyna sie od pestki, nasiona konopi ona daje plon, jak rowniez jest poczatek korzenia, ktory wskazuje skad pochodzimy i gdzie powinnismy szukac zmian

Chesz sie aktywowac ! Znajdz swoj okreg i zacznij propagowac !

Jeśli nie wiesz pd czego zaczac, przeslij te informacje do swoich znajomych, marsz swoja strone internetowa/forum, zamiesc info o tych inicjatywach ! Zadaj soebie pytanie, Co ja wlasciwie zrobilem tej sprawy ?
A moi przyjaciele maja za to wyroki. Glupota wladzy swoja droga, ale brak swiadomosci konsumentow osobna droga.
Dopoki reka systemu bedzie nas ganiac, doputy swiadomosc uzytkownikow nie dorosnie, z razem moga kopnac system w dupe. jest nas tylko conajmniej 3 000 000, czy tak wiele, aby kazdy zasial ziarno pozytywnych zmian. tak nie wielu, a jak wiele moze zdzialac...
Tak nie wiele mozna zrobic, a tak wiele mozna pomoc ! Jesli kazda osoba to sobie uswiadomi, bedziemy sila, ktora wywalczy swoje zmiany ! Dorzuc swoj punkt aktywnosci, przekaz to info dalej, spalajac jointa, ta informacje przeslal bys do conajmniej 10 uzytkownikow, nie rob tego wyslij do 3, do trzech takich, ktorzy, by zrobili takie samo cos jak ty, czyli przeslali do kolejnych swoich trzech przyjaciol, zasiejmy polske cala, niech wiedza, ze mamy zielone swiatlo.

jesli posiadasz serwis, zamiesc ta informacje na nim lub link odnoszacy sie do tej inicjatywy

wiecej info naszych serwisach

www.wolnekonopie.pl
www.spliff.pl
www.otwartapestka
myspace.com/wolnekonopie
forum.otwartapestka.info sekcja WOLNE KONOPIE HEMP ARMY

aktywuj sie

jesli posiadasz serwis, zamiesc ta informacje na nim lub link odnoszacy sie do tej inicjatywy

YvonneS
03-01-2009, 15:26
Cóż, mamy przecież demokrację.

Na mnie nie liczcie, bo jestem przeciwna. Za długo byłoby pisać dlaczego ale powiem krótko - pracuję z ludźmi uzaleznionymi i wiem co to znaczy być uzaleznionym, nieważne czy to od alkoholu czy narkotyków i jak cięzko z tego wyjść. Niektórym się nie udaje, niestety.
Oczywiście każdy postępuje wg własnych zasad i jak chce pić czy cpać to jego sprawa.
Wydaje mi się, że zamieszczanie tego typu postów na forum ogolnodostępnym nie jest dobrym pomysłem, to tak jakby namawiać do picia alkoholu czy innej formy zatruwania organizmu.

moniqa
03-01-2009, 20:18
popieram YvonneS...również pracowałam z takimi ludżmi....ale oczywiście jest to sprawa indywidualna:)

Wojtas
03-02-2009, 00:27
Kazdy ma swoj poglad ale czy trawa od razu jest narkotykiem jak dla mnie bardziej sie uzalerznisz od nikotyny alkoholu a nie od trawy wole widziec upalonych ludzi na ulicy z ktorymi poczujesz klimat niz z naspidowanymi drechami co potrafia skakac po glowach sory THC jestem ZA.

YvonneS
03-02-2009, 00:33
Niewątpliwie marihuana została zaliczona do grupy środków odurzających. Co prawda nie uzależnia fizycznie a szybciej psychicznie i przez wielu jest traktowana jako wstęp do ćpania twardszych narkotyków.

Wojtas
03-02-2009, 00:45
Przez wielu tu sie nie zgodze z toba fakt chodzi o psychike ale bzdura jest ze jak zapalisz trawy to od razu siegasz po here nie powiem swiety nie jestem mam troche na karku jak rowniez moi znajomi palilo sie niepowiem poterzne ilosci bralo sie extasy tripy white itp i jakos po kilku latach nikt nie skonczyl na dworcu z igla sory to od psychiki zalezy jak masz slaba psyche to po co siegasz po dragi idz do lekarza nie rozumiem takich ludzi sam bralem wiem jak to jest ale z czasem to sie nudzi innych uzalerznia...innych NIE.pech zycie...

YvonneS
03-02-2009, 01:08
Podobno jeden kieliszek też nie uzależnia ale jak się pije po jednym codziennie to po jakimś czasie już się musi.

Z jedym się zgodzę, ludzie słabi psychicznie sięgają po używki - alkohol czy narkotyki, dla mnie nie ma znaczenia czy jest to trawka czy heroina, jeżeli się bierze to gówno to przyzwyczajenie jest tylko kwestią czasu.
Marihuana może nie powoduje takiego spustoszenia w organizmie co heroina ale powoduje uzaleznienie psychiczne objawiające się tym, że masz chęć poczuć się fajnie, wyluzować, masz chęć zapalić ponownie.
Każdy robi tak jak lubi ale publiczne namawianie ludzi do popierania narkotyków jest nieporozumieniem.

dziarus
03-02-2009, 08:10
dziewczyny tu nie chodzi o namawianie do palenia tylko o legalizację unormowanie stanu faktycznego jakim jest to że spora część społeczeństwa łamie prawo. Nie tylko posiadanie ,palenie ale i wiedza iż sąsiad ma marihuanę jest przestępstwem jak by zliczył tych wszystkich ludzi to z 50% polaków dopuściło się znamion przestępstwa to jest chore.
Czemu ja dorosły człowiek muszę się ukrywać jak dzieciak gdy chcę sobie zapalić a gdy wypiję to mogę zarzygany i zataczający się ;) paradować po ulicy paranoja.
Elity nasze twierdzą iż ziolo uzależnia tworzy patologię i jest pierwszym krokiem do sięgnięcia po coś mocniejszego więc bronią społeczeństwo wprowadzając zakazy a z drugiej strony czerpią zyski ze sprzedaży alkoholu który jest też używką i nie lepsze spustoszenie sieje ,moralność pani Dulskiej.

CHFH
03-02-2009, 10:27
Dokładnie tu chodzi o legalizację nie namawianie na palenie czy sadzenie konopi tak jak wspomniał kolega wyżej wszystko jest ok jak ktoś się napije alkoholu i wszczyna awantury ale za to nic nie ma bo alkohol jest legalny więc dlaczego marihuana miała być nie legalna skoro marihuana to spokój a alkohol to szaleństwo. Chodzi tu o zmianę prawa które jest tak kruche pod tym względem.

A oto garść statystyk pod względem uzależnienia:

Podstawowy fakt: miara mocy uzależniającej w/g instytutu Cato:
Nikotyna 100
Alkohol 81
Wciągana amfetamina 78
Kokaina 72
Kofeina 68
LSD 18
Konopie (marijuana & hashish) 15

Alkohol jest ponad 5 razy bardziej uzależniający.

Dlaczego państwo Polskie nie miało by zarabiać na zalegalizowaniu przecież mogą nałożyć akcyzę na Marihuanę i czerpać z tego korzyści a jak na razie korzyści z tego czerpią Dilerzy i Gangi. Prawo Polskie pod względem marihuany jest jednym z najostrzejszych w Europie.

YvonneS
03-02-2009, 10:34
Elity nasze twierdzą iż ziolo uzależnia tworzy patologię i jest pierwszym krokiem do sięgnięcia po coś mocniejszego więc bronią społeczeństwo wprowadzając zakazy a z drugiej strony czerpią zyski ze sprzedaży alkoholu który jest też używką i nie lepsze spustoszenie sieje ,moralność pani Dulskiej.

To nie elity tak twierdzą a lekarze zajmujący się problemem uzależnienia od narkotyków.

Nie oczekuję zrozumienia bo najczęściej osoby ktore chcą legalizacji naprawdę niewiele wiedzą o chorobach związanych z uzależnieniem, mało kto wie czym jest taka choroba. Nie każda z osób palących czy pijących wpadnie w nałóg ale ryzyko istnieje i jest ono bardzo duże.
Promowanie napojów alkoholowych czy legalizacji trawki nie jest dobrym rozwiązaniem, dla trzeźwego alkoholika sama reklama piwa może być zachętą do sięgnięcia po alkohol zanim nauczy się sobie z tym radzić.

CHFH, chciałabym żebyś napisał coś od siebie a nie walił sloganami. ;)
Wszystkie substancje psychoaktywne, czyli takie które zaburzają centralny układ nerwowy są zaliczane do substancji uzależniających.
Osoby które palą trawę niejednokrotnie piją też alkohol co jeszcze zwiększa ryzyko uzależnienia.
Przede wszystkim jest to groźne dla młodzieży, która coraz częściej sięga po alkohol i narkotyki. Nie pozostaje to obojętne dla organizmu i prawidłowgo rozwoju młodego człowieka a dla niektórych stanowi wstęp do eksperymentowania z innymi, mocniejszymi substancjami.

CHFH
03-02-2009, 10:57
Dobrze odpowiem Ci z własnej inicjatywy ja nie pije alkoholu ponieważ nie jestem jego zwolennikiem. A co do młodzieży spożywającej marihuanę po legalizacji nic na gorsze by się nie zmieniło a dużo na lepsze. Czy taka osoba nie pełno letnia nazywając małolat bardzo w tej chwili może zdobyć narkotyki od dilera bo on się nie pyta o dowód i taka osoba nie wie co pali dokładnie ponieważ dilerzy żeby zwiększyć wagę dosypują czego innego np. szkło albo ludzie którzy żeby zwiększyć moc swojej rośliny dolewają acze sami tego nie palą a sprzedają innym więc nigdy nie wie taka osoba co pali. Więc po legalizacji było by to pod pewną kontrolą. Patrząc na wypowiedzi ludzi z Holandii ilość ludzi uzależnionych nie powiększyła się a Polska mogła by na osoby uzależnione od alkoholu, nikotyny i innych używek nałożyć dodatkowe ubezpieczenie aby pieniądze na jego leczenie nie szły z naszych pieniędzy a z jego własnych. A po za tym co do reklam alkoholu jak dużo ludzi myśli że skoro marihuana jest nie legalna to spróbuję bo będzie fajnie jak wszyscy wiemy jak coś jest zakazane najlepiej smakuje więc mogło też by się zmniejszyć zażywanie. Marihuana jest nielegalna ale Dopalacze w których jest sam chemiczny syf są legalne ponieważ polscy politycy pokroju kaczyńskich nie wiedzą że marihuana jest z Konopi. Po nałożeniu akcyzy na marihuanę Polska mogła by z tych pieniędzy łatać dziurę budżetową.

YvonneS
03-02-2009, 11:13
Nie chodzi o polityków.
Dopalacze też niedługo powinny zniknąć, jeszcze kilka osób się zatruje i w końcu ktoś się za to weźmie.
Absolutnie nie chcę nikogo przekonywać do tego, żeby nie palił czy nie pił, ale proponuję każdej osobie zainteresowanej legalizacją wizytę w monarze lub innej placówce pomagającej wyjśc z uzależnienia. Oprócz kontaktu z ludźmi którzy podobnie twierdzili, ze to nic złego do chwili aż życie wymknęło im się spod kontroli dowiedzielibyście się wielu ciekawych rzeczy odnośnie uzależnienia jak i samych narkotyków.
Poza tym uważam, ze wielu ludzi nawet tych palących czy pijących okazyjnie ma niewielkie szanse na uzależnienie ale szerszy, łatwiejszy dostęp do niektórych środków moze to zmienić i wtedy pojawi się problem.

iskender
03-02-2009, 16:38
Człowieku niepatrz na Holandie,mieszkasz tam żyłeś tam pare lat żeby sie wypowiadać,moja siora jest tam już pare ładnych lat i z jej wypowiedzi nie jest tam tak pięknie,bo to że będzie to też legalne to będzie też łatwo dostępne a więc więcej osób będzie mogło po to sięgać. Gość z holandi chodzi kupować córce 12 letniej papierosy a z 17 letnią jara jointy ale dla niego to norma i niewidzi nic złego bo uważa tak jak u nas niektórzy uważają palenie papierosów,jak się ma chować to niech lepiej pali przymnie. U nich co ma się powiększać jak już większość pali. W Polsce bedzie to rosło aż dojdzie do tego stopnia że zostaną ci co biorą i ci co nie chcą brać.

YvonneS
03-02-2009, 16:47
Poza tym Holandia jest dużo bogatszym krajem i ma więcej środków na pomoc ludziom uzależnionym, u nas nie jest tak ładnie jakby się mogło wydawać i brakuje pieniędzy na tego typu pomoc.