View Full Version : małe zawody.
co powiecie na małe zawody w rysunku;>
tylko ustalmy wspólnie motyw przewodni, wielkość, technike
-moje propozycje
"kompozycja czaszek w old school"
"portret"
"biomechanika"
"fantasy"
proponowany format A4-
proponowana technika ołówek, pastela, kredka, węgiel
pisać co wam pasuje i wasze pomysły! :)
no ja jestem za w koncu sam podsunolem pomysl :D
noo ale bylo by fajnie gdyby ktos jeszcze sie z nami pobawil;>
no narazie brak cchetnych ;p
Wchodzę w to, ale termin nadsyłania prac musi być odpowiednio długi, bo muszę kredki potemperować:D:D:D Do tematyki proponuję dodać newschool i horror
ja bym proponowal jakiegos portreta :)
mi to jest obojętne:) więc decydujcie między sobą ;]
oki to moze niech kazdy zrobi to co chce a potem sie prace oceni w roznych aspektach:
np:
-poziom trudnosci
-wykonczenie
-tematyka
ja osobiscie polacze 3 tematy-biomechanike,zombie i pseudo portret. :)
j abym sa portreta jakiegoa walnol ale nei wiem kiedy sie za to wezme bo nie mam zbyt czasu moze przy sobocie siade :)
to kiedy cos wrzucisz?:) ja teraz zrobie fajna pracke, bo dzis tylko taki pseudo szkic zrobilem
Na pewno nie wcześniej niż po weekendzie, niestety brak czasu:D
tez sie pisze ;) o ile sie wyrobie przy odstatnim natezeniu czasu...
ALe to jest ciekawe tematyką dowolną dajmy na to do konca miesiaca, a kto wygra dostaje piwo od kazdego na tattoofescie hehe
ok, moze byc ciekawie widze :D
heh ciekawie sie zapowiada :)
no i jak tam chlopaki ja juz cos tam narysowalem co prawda mowie odrazu ze moja praca napewno nie bedzie sie rownac z waszymi ale sprobowac zawsze mozna wiec jest to cos takiego a teraz czekam na ruch z waszej strony :)
http://www.tatuaze.biz/album/haliboy/2pac.JPG.html
no i jak tam chlopaki ja juz cos tam narysowalem co prawda mowie odrazu ze moja praca napewno nie bedzie sie rownac z waszymi ale sprobowac zawsze mozna wiec jest to cos takiego a teraz czekam na ruch z waszej strony :)
http://www.tatuaze.biz/album/haliboy/2pac.JPG.html
Podobny do paca jest 2 Pac 4-ever THUG LIFE :cool:
no a ten moj to 2pac resurrection :)
Jak dla mnie gitara ciewaw jestem innych prac :)
no fajnie :) tylko troche takie "rybie oko" ale ogolne wrazenie gitara!!:)
szkoda tylko ze tak zdiecie lipnie wyszlo a robione cyfrowka nie wiem dlaczego tak rozmazalo a probowalem duzo razy robic i to w sumie najlepiej wyszlo no i dzieki za komenty czekam na nastepne :0 a ty boro kiedy wrzucasz cos swojego ? :)
dopiero w tyg;/bo mam ostry zapiernicz;/
No ładnie, niby tydzień mnie nie było, a tu tyle nowości.
Do tematu, portret gicior, ja jestem w połowie mojej pracy i nijak mogę się do tego zabrać, bo czasu brak:(
hehe ja tez jeszcze nawet kropki nie postawilem :D od jutra trzeba zaczac intensywnie pracowac...
to jutro i ja cos wrzuce jak znajde chwile zeby cos nabazgrac :)
Dobra, porobiłem cóś takiego, dodałem jakiś skromny efekt bo nie mam czasu skończyć.
Mam jednak w planach jeszcze jeden bazgroł:D:D:D
http://www.tatuaze.biz/album/zgni__ek/DSC00902.JPG.html
zajebiste czym to robiles? :)
Witam -a czy ja jako nowy tez moge w tym uczestniczyc i jezeli tak to gdzie konkretnie sie wstawia te prace zebyscie mogli ocenić???POZDRAWIAM:)
najlepiej wrzuc fote na serwisie do swojej galeri i podaj linka do zdiecia
1grzesiu1
10-28-2009, 19:25
to zgnilka tez mi sie podoba
Wiecie co niewiem czemu ale nie moge na gluwnym serwisie sie zalogować wyskakuje mi ze haslo jest nie pawidlowe niewiem co jest bo przeciesz tu na forum wchodze bez problemowo ???????
1grzesiu1
10-28-2009, 20:33
tak strona hujowo zrobiona ze sa oddzielne konta
Dzięki za opinie:D
Co do stronki to lipa po dwa kroć się logować:confused:
haliboy robiłem to wyobraźnią;)
no fajne:) ja jutro cos wrzuce jak znajde czas:)
Dzięki za opinie:D
Co do stronki to lipa po dwa kroć się logować:confused:
haliboy robiłem to wyobraźnią;)
no to w takim razie jakim przyzadem rysunkowym te wyobrazn przelales na papier ;p;p
witam mam nadzieje ze cos widać-
http://www.tatuaze.biz/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=624350&g2_GALLERYSID=21bb4fcd62819480e3b40e9740f710db
No nawet ładne.
Haliboy nie ważny jest przyrząd, ważna jest wyobraźnia, ale jeśli już tak nalegasz to Ci zdradzę mój sekret - ołówek, papier i wyobraźnia :D:D:D
Panowie coraz lepiej idzie tylko dawac wieksze foty aby mozna bylo lepiej oceniac ale jak na razie jest dobrze czekamy na nastepne he he:D
No nawet ładne.
Haliboy nie ważny jest przyrząd, ważna jest wyobraźnia, ale jeśli już tak nalegasz to Ci zdradzę mój sekret - ołówek, papier i wyobraźnia :D:D:D
to cos niebieskawy ten twoj ołowek ;p
Nie po to bozia wynalazła 21 wiek i całe to sprzętostwo, żebyśmy puste ołówki rzucali na forum;)
wyobraźnia, oprócz zdolności manualnych można używać cyfrówek ekstremalnie zmieniając ustawienia, a o to chyba chodzi, o bycie oryginalnym, bo sam ołówek bądź pastela jest aż tak przejedzony, że ciężko cóś w tłumie wypatrzeć.
Tak Haliboy to tylko ołówek i cyfrówka sorry:D najważniejsze że mojego autorstwa. tylko szkoda że kilka detali uciekło:D:D
A na prośbę Wojtasa dajemy większe foty
http://www.tatuaze.biz/album/zgni__ek/S6301046.JPG.html
A na prośbę Wojtasa dajemy większe foty
http://www.tatuaze.biz/album/zgni__ek/S6301046.JPG.html
co to jest ?
Co temat zdechł???
Wrzućcie coś do pooglądania;)
ja nie mam czasu narazie rysowac;/
ja nie mam czasu narazie rysowac;/
to moze przy niedzili znajdziesz chwilke liczylem na to ze jako pierwszy cos wrzucisz :)
no w sobote cos porobie i wrzuce:)
No to czekamy boro, mam nadzieję że zaskoczysz nas czymś czego jeszcze nie było;)
co tam boro cos nie widac twojej pracy ;p
na prawde teraz nie mam czasu ale OBIECUJE ZE COS WRZUCE :)
pitrek681
11-09-2009, 15:21
witam jeśli można to tez się dołączę,a ponieważ nikt nic nie wrzuca zapodam cos co dzisiaj skrabnolem może i nie jest to picasso ale ogólnie chodziło mi o koncepcje.ps 4 lata przerwy miałem w rysunku wiec proszę się nie śmiać
a mozna prosic wyrazniejsze zdjecie ?:)
pitrek681
11-09-2009, 15:30
niezbyt kolego cosik za duza jakość zdjęcia zda mi się ale postaram sie tez cos jutro wrzucić i dac jakiec lepsze te fotke
No nawet nawet, ołówek czy długopis?
Niepotrzebnie tylko nad tymi kratkami tak się napracowałeś bo psują efekt:D:D;)
pitrek681
11-09-2009, 20:37
ołówek, a kratki mi właśnie najlepiej wyszły :)
no to i ja cos zarzuce. zaczalem cos skrabac ale praca jest w trakcie :)
no to i ja cos zarzuce. zaczalem cos skrabac ale praca jest w trakcie :)
to wrzuc jak skonczysz bo mi sie juz podoba pomysl pozdro :)
pitrek681
11-09-2009, 23:50
oj ciekawy pomysl kolega to bardziej na biomechanike stawia czy raczej taki temacik zarzuciliscie ?jak tak to tez sie na to pisze nie probowalem co prawda ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana
zanim skoncze to moze troche potrwac ;) nie mam zbytnio czasu teraz na rysowanie ale postaram sie
oj ciekawy pomysl kolega to bardziej na biomechanike stawia czy raczej taki temacik zarzuciliscie ?jak tak to tez sie na to pisze nie probowalem co prawda ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana
temat jest ogolny kazdy rysuje co komu pasuje :) a ja biomechanike bo mnie to bardziej kreci niz motylki :D
pitrek681
11-10-2009, 00:39
temat jest ogolny kazdy rysuje co komu pasuje :) a ja biomechanike bo mnie to bardziej kreci niz motylki :D
mnie ogolnie smierc,zgnilizna i zniszczenie ale co kto lubi:rolleyes:
mnie ogolnie smierc,zgnilizna i zniszczenie ale co kto lubi:rolleyes:
Miło że kogoś kręcę :D:D
A tak na poważnie Sucheyu fajnie tylko mimo iż nie dokończone kwalifikuje się pod kolor, zbyt ostry kontur jak na mój gust.
A może tak czas na oceny ja bym proponował skalę 1-10 za całokształt, po to ten temat był założony.
Tak więc moje typowanie to Haliboy za portret 7 (bo nie umiem portretować, a nad kreską musi jeszcze popracować)
Pitrek 7,5 (za ładne pociągnięcie kreski i pomysł z kratkami:D)
Czekam na wasze typy
Aha no i uciekło mi, dla Krugera daję 6 bp ładnie i czysto ale z perspektywą na bakier;)
Miło że kogoś kręcę :D:D
A tak na poważnie Sucheyu fajnie tylko mimo iż nie dokończone kwalifikuje się pod kolor, zbyt ostry kontur jak na mój gust.
A może tak czas na oceny ja bym proponował skalę 1-10 za całokształt, po to ten temat był założony.
Tak więc moje typowanie to Haliboy za portret 7 (bo nie umiem portretować, a nad kreską musi jeszcze popracować)
Pitrek 7,5 (za ładne pociągnięcie kreski i pomysł z kratkami:D)
Czekam na wasze typy
A dla mnie jaka ocena ? zastanawialem sie nad kolorem ale chcialem pociagnac tylko oczy na czerwien i to nie do konca tylko z odrobina bialego. W sumie u mnie zostalo tylko docieniowac prawa strone i poprawic co nieco ale ogolny zarys jest juz gotowy wiec czekam na wasze opinie
Suchy jak skończysz to ocenię, póki co czekam na inne oceny;)
pitrek681
11-12-2009, 17:21
bo ja lubie kratki poza tym zonka mnie molestuje non top co sie za kartke chwyce i sila rzeczy musze chowac sie po katach a do ilu kb moge obrazek rzucic wie ktos cos na ten temat?ps zgnilek obiecuje ci ze nastepnym razem beda linie ;P
Trzy linie czy pięciolinia???
:D Daj na piątce, bo tego jeszcze nie było:D
pitrek681
11-12-2009, 17:45
Trzy linie czy pięciolinia???
:D Daj na piątce, bo tego jeszcze nie było:D
a co mnie STAC jak szalec to po calosci
bo ja lubie kratki poza tym zonka mnie molestuje non top co sie za kartke chwyce i sila rzeczy musze chowac sie po katach a do ilu kb moge obrazek rzucic wie ktos cos na ten temat?ps zgnilek obiecuje ci ze nastepnym razem beda linie ;P
cos kolo 90kb, ale mozesz tez na serwer rzucac wtedy lepsza jakosc i nie masz ograniczen
No to czekamy na efekty, a poza nawiasem to może byś ocenił nas trochę???:D
ze niby ja mam ocenic ?:)
W sumie to każda osoba powinna ocenę jakowąś wrzucić, po to ten wątek mamy;)
kazda osoba to powinna wrzucic cos chociazby serce przebite strzala :) hehe
a tak na powaznie to kolege pitrek681 moge ocenic ale chcialbym zobaczyc zdjecie w lepszej jakosci, haliboy fajne portrety ale czegos brakuje nie wiem dokladnie czego ale patrzac to cos brakuje, nie mowie ze sa zle tylko cos brak
no i ty zgnilek to masz dobry styl i gust cos w moim stylu duzo czarnych kresek i ciekawie pomyslane :)
No i został nam kolega Kruger, a dla ścisłości to skala od 1 do 10 powinna być wyznacznikiem popartym argumentacją ;)
tak wiec dla ciebie zgnilek 10- bo masz dobry pomysl moj klimat i wszystko jak trzeba
pitrek nie widzialem normalnych kresek tylko czarne plamy bo jakosc w huj slaba dam ocene po lepszym zdjeciu ale juz ma minus 1punkt za te kratki :P
haliboy- 8 za portrety bo widzialem duzo lepsze, ale wypowiadal sie ze ma 19lat wiec duzo czasu przed nim i nauki i jak bedzie dazyl do perfekcji to dojdzie pewnie
Moim zdaniem kazdy powinien pisac tez o swoim starzu w rysunku bo bez tego wyniki beda malo obiektywne
No jeśli chodzi o staż to mam minus 8 bo jak byłem mały to kolorowanki malowałem i to duuuużo. Praktycznie od zawsze coś skrobię:p;)
widac ze kreska jest pewna i dobrze narysowana :p
pitrek681
11-12-2009, 23:49
haliboy fajne portrety ale czegos brakuje nie wiem dokladnie czego ale patrzac to cos brakuje, nie mowie ze sa zle tylko cos brak[/QUOTE]
zda mi sie ze raczej cienia jesli o 2 paca chodzi i te slynne szklane oczko helboy troszku smielej taka ma opinia ale nie mam procz tego nic do zarzcenia
pitrek681
11-13-2009, 01:29
mam nadzieje ze cie to suchy zadowoli :p ps obiecuje zainwestowac w blok rysunkowy :eek:
Pitrku, tamto poprzednie było znacznie lepsze, korzystając z okazji poprosił bym o oceny, Suchy jak dokończysz to wrzucaj:p;):)
dla mnie to jest lepsze bo jest wyrazniejsze i wszystko widac, jak dla mnie ok tylko widze masz jeszcze problem z cieniowanie bo ten jeden kolec u gory rzuca cien a reszta juz nie i wydaje mi sie ze ladniej by to wygladalo jakby cienie byly bardziej miekkie i ladnie przechodzace wtedy nadalo by to lekkie 3d w rysunek, co do srodka w tym rysunku cienie sa takie kreskowane moglbys zrobic to od czarnego az do takiego kolka jasnego schodzacego w lewy dolny rug tego. nie pisze zeby ci na zlosc zrobic tylko taka opinia moja zebys wiedzial co mozna poprawic lub czego mozna sie wystrzegac.
A ocena tak jak mowilem minus 1 za te kratki a ocena ogolna to 5
Pitrku, tamto poprzednie było znacznie lepsze, korzystając z okazji poprosił bym o oceny, Suchy jak dokończysz to wrzucaj:p;):)
no teraz bede mial na week troche czasu to postaram sie skonczyc ;p
no to wedlug mnie tak:
zginlek 10 bardzo ladnie wykonane rzeklbym ze bezblednie
kruger 8 nawet ciekawie to wyglada ale moglo by byc lepiej np cienie
pitrek 1 rys. daje 4 nie chce byc zlosli czy hamski ale mi jakos to sie nie podoba brak wyraznosci
2 rys. daje 6 poniewaz w pewnym sesie jest taki bazgrol ale ladnie wyglada
suchy czekam na koniec pracy
no i czekam na prace bora ktory mial juz w sobote cos wrzucic
pozdro :)
No właśnie ciekawe co Boro porabia:confused:
pitrek681
11-13-2009, 20:00
thx za rady tak to jest jak sie 4 latka w ubojni po 12 h robi to raczej czasu nie mialem potrenowac a jak wiadomo powrzechnie miesien nieuzywany zanika :P rady tez przydatne postaram sie cos wrzucic jeszcze czekam z niecierpliwoscia na prace boro i helboya pozdro a 2 rysunek byl pierwszy w wykonany w tej tematyce troszku sie tam pogubilem:confused:
thx za rady tak to jest jak sie 4 latka w ubojni po 12 h robi to raczej czasu nie mialem potrenowac a jak wiadomo powrzechnie miesien nieuzywany zanika :P rady tez przydatne postaram sie cos wrzucic jeszcze czekam z niecierpliwoscia na prace boro i helboya pozdro a 2 rysunek byl pierwszy w wykonany w tej tematyce troszku sie tam pogubilem:confused:
jesli helboy to ja to ja juz swoje wrzucilem ale zaczolem nowy portrecik rysowac wiec jak wyjdzie ladnie to wrzuce moze jutro albo w niedziele bo nie wiem kiedy skoncze bo to na a3 robie pozdro :)
pitrek681
11-14-2009, 00:47
trzymam za słówko ja tam cerberka skrobie ale to zetrwa troszku;)suchy czyn swa powinność:)zaznaczam ze nie dokonczone
ooo juz i kratki znikly :) no fajne fajne :) jesli moge cos podpowiedzec to moze sprubuj rzuci czerwien w oczy, moze to nadac fajnego efektu ;p no i czekamy na skonczone dzielo
No masz u mnie 8 za trzymanie proporcji i uchwycenie ruchu:)
no to ja wrzucam obiecany rysunek udalo mi sie go dzis konczyc :)
http://www.tatuaze.biz/album/haliboy/dr+house.jpg.html
pitrek681
11-14-2009, 19:39
to ja wrzuce stary portrecik synka :)
pitrek681
11-14-2009, 21:20
a co do ocen to nie chce nikogo oceniać ale prace są na bardzo dobrym poziomie pozdrawiam i miłego weekendu życzę.PS a mi by się faktycznie przydał jakiś "guru" co by mi o tak w pysk strzelił i czuwał nad moim rozwojem artystycznym
to ja ci moge strzelic z mila checia :D hehe te cienie twoje sa nie do przyjecia ro bardzije miekkie, zobacz np portret hali i zobacz jak on cieniuje i spruboj zrobic podobnie bo te kreski to nie maja zadnego wygladu. te psy to wedlug ,mnie najlepsza twoja praca ktora pokazales na forum.
Dobrze ze juz tych kratek nie widze :P
pitrek681
11-15-2009, 01:16
o i takie SM;) to ja lubie prosto i na temat wiem co i jak mi na ambicje skoczyło postaram się poprawić thx
o i takie SM to ja lubie prosto i na temat wiem co i jak i mi na ambicje skoczylo postaram sie poprawic thx
Alez nie ma za co ;D hehe sam nie rysuje jak mistrz ale uwierz ze takie komenty sa najlepsze bo wiesz co poprawiac i sie o wiele szybciej uczysz niz samemu
moglbym prosic jeszcze o ocene doktorka? :)
Ja sie Hali na portretach nie znam, ale jak dla mnie swietne :) bardziej mi sie podoba niz ten poprzedni
a tak w skali od 1 - 10 ? :)
no to bedzie 10 :)
no co ty bez przesady heh zobaczymy co inny powiedza :)
ja mowilem na portretach sie nie znam :p ale jak dla mnie to oceniam na 10
pitrek681
11-17-2009, 08:14
i ja z pokora i nadzieja wrzucam linki :eek:
http://www.tatuaze.biz/album/pitrek681/17112009567.jpg.html
http://www.tatuaze.biz/album/pitrek681/16112009565.jpg.html
pitrek681
11-17-2009, 09:37
jak dla mnie masz 8 żebyś na laurach nie spoczą:p
Sorry ze sie wtrace pomimo ze nie biore udzialu w tych zawodach. Pitrek ten Twoj drugi rysunek w porownaniu do oryginalu to strasznie mizernie wyglada. Tak sie zlozylo ze autor oryginalu mnie ostatnio tatuowal i troche sledzilem jego poczynania. Takze sorry ale dobrze nie jest.
pitrek681
11-17-2009, 10:20
Sorry ze sie wtrace pomimo ze nie biore udzialu w tych zawodach. Pitrek ten Twoj drugi rysunek w porownaniu do oryginalu to strasznie mizernie wyglada. Tak sie zlozylo ze autor oryginalu mnie ostatnio tatuowal i troche sledzilem jego poczynania. Takze sorry ale dobrze nie jest.
absolutnie sie nie gniewam tylko prosiłbym cie pinhead abyś rozwiną bardziej co ci się rzuciło w oczy co mógłbym poprawić z góry ci dziękuje:)i co powiesz o pierwszej pracy?
Ok.
Cieniowanie bardzo slabe. Dzieki temu ten rysunek strasznie plasko wyglada. W oryginale refleksy na szkle wygladaja faktycznie jak refleksy a u ciebie trzeba sie domyslac co to jest. Jezeli ktos nie widzial oryginalu to podejrzewam ze sie nie domysli. Brak prostych i gladkich krawedzi. Z reszta jezeli sam sobie porownasz oba rysunki to widac golym okiem roznice. Nie trzeba sie bawic w "znajdz jedena roznice" Powodzenia:)
hehe o pierwszej pracy powiem ze zabawna:D Ogolnie smiechowe i karykaturalne ale takie powinno chyba byc.
Jest lepsza od drugiej. Lepsze cienie ale wg mnie powinny byc delikatniejsze.
1 rusunek mysle ze lepiej by wygladal gdyby nie odbicie lampy blyskowej daje 5
2 daje 3 wogule co tam widze to jakis cien co tworzy oczy no i zeby widac a reszta to nie umiem powiedziec co to nawet jest czy jakies lustro czy huj wie co ;p
ale to sa rady rysuj rysuj i jeszcze raz rysuj no i dzieki za troske o mnie :D
pitrek681
11-17-2009, 20:02
ale to sa rady rysuj rysuj i jeszcze raz rysuj no i dzieki za troske o mnie :D[/QUOTE]
nie ma za co jedziemy na tym samym wózku:D
ale to sa rady rysuj rysuj i jeszcze raz rysuj no i dzieki za troske o mnie :D
nie ma za co jedziemy na tym samym wózku:D[/QUOTE]
no to raczej popracuj nad kreska i cieniami pozdro :)
No ta pierwsza praca to trudno powiedziec co to jest nie moge rozgryzc tego widze tylko jakies zeby, a ta druga to ni to smieszne ni to straszne i proporcje pogubiles troszq ;P
pitrek681
11-18-2009, 08:12
No ta pierwsza praca to trudno powiedziec co to jest nie moge rozgryzc tego widze tylko jakies zeby, a ta druga to ni to smieszne ni to straszne i proporcje pogubiles troszq ;P
pierwsza praca z pokorom przyznaje racje pogubilem sie troszku ale w drogiej jak mnie wciaglo to już nie szlo przestać non topa cos tam kładłem i tak wyszło stworek ogólnie nie miał być anatomicznie proporcjonalny a jesli chodzi o heliboya to chodzilo mi o to mianowicie ze:"człowiek uczy się cale zycie" .....a zaraz pewnie ktos dopisze wiec pozbawię kogoś frajdy: "i umiera glupi" ale to tak poza tematem ;P
a moze sprubuj Pitrek jakas inna tematyke zarzucic ? ale i tak ten stworek to taki troche dziwny jak dla mnie
to moze i ja cos wrzuce...2 szybkie wegle
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=439416015&albumID=860998&imageID=13246196
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=439416015&albumID=860998&imageID=13246196#a=860998&i=13800573
to z kolei portret na zyczenie kumpla ze studia...
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=439416015&albumID=860998&imageID=13246196#a=860998&i=8747401
pitrek681
11-19-2009, 07:55
uldor te 2 ostatnie fajniutkie bo na pierwszej nic się tam nie dzieje jak o tematykę chodzi oczywiście o technikę masz u mnie pełną dyszkę
jak dla mnie uldor to najlepsze prace jakie tutaj widzialem
jestem tego samego zdania co suchy :)
dzieki wielkie za ocene. co do obrazka z rzeka i zamkiem, to zdaje sobie sprawe ze niewiele sie dzieje,ale wrzucilem to,bo to zupelnie inna tematyka od tego co na ogol mozna tu zobaczyc. jest niedopracowany, zajal mi zaledwie godzine - chcialem wykonac szybki wegiel i zobaczyc co wyjdzie. po prostu eksperyment
Jako iż prezentujesz wysoki poziom prac, nie pozostaje mi nic innego, jak przyznać Ci 10:D:D
Swoją drogą, mógłbyś się pokusić o ocenę naszych prac, Pitrka poprosił bym o to samo;)
do pitrka i haliboya - obaj macie potencjal, musicie go rozwinac. dr house potrzebuje wiecej precyzji i dokladnosci -szczegolnie usta i nieco wiecej glebi w cieniowaniu tak, by twarz byla bardziej trojwymiarowa. calkiem dobrze radzisz sobie z proporcjami, zadbaj o ogolny efekt i detale. pitrek - rowniez wiecej glebi w cieniowaniu i popraw swoje linie - rob je czysto i dokladnie a Twoje prace zyskaja bardzo wiele
wrzucam jeszcze dwa inne
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=439416015&albumID=860998&imageID=15092167
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=439416015&albumID=860998&imageID=5767909
z tego drugiego rysunku (kobieta z kwiatem) nie jestem zbytnio zadowolony, bo papier ktorego uzylem (a wlasciwie brulion) mial zbyt wysoka gramature i nie wyszlo tak jakbym chcial.
Nie zaglądałam tutaj wczesniej ale widzę niezłe prace. Uldor, naprawdę świetne i wyrózniające się z reszty tu przedstawionych. A ten portret to taki sobie, ale laska pin-up bardzo fajna.
dziekuje za opinie Iwonko - tak jak napisalem, portret kobiety nie jest taki jak byc powinien i nie jestem z niego zadowolony. ciesze sie ze podoba Ci sie Jessica Rabbit ;)
dobre prace uldor. postaram sie wrzucic jakies moje kiedys ;]
No tak, a moja została gdzieś w tyle:D:D:D
Mam nadzieję, że nie przegapiłeś mojej pracy Uldor i mogę liczyć na obiektywną opinię
widzialem twoja prace na 3 stronie Zgnilek i uwazam,ze daje rade. dobrze widzisz swiatlo i to zajebisty plus. jedno co rzuca mi sie w oczy to koniecznosc zadbania o detale, wykonczenie rysunku.odrobine wiecej precyzji w szczegolach i bedzie cacy;)
wrzucam nastepny szkic, znalazlem oryginal gdzies w necie i sprobowalem narysowac
(sory za jakosc fotki, jest niezbyt ostra)
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.editAlbumPhoto&albumID=860998&imageID=15853753
iskender
11-21-2009, 21:04
cos się niechce pojawidz slajd:confused:
no cos uldor nie kula ten link
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.editAlbumPhoto&albumID=860998&imageID=15853753
teraz powinien zadzialac(mam nadzieje)
znowu lipa.postaram sie przerzucic ta fote na inny portal
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=439416015&albumID=860998&imageID=15853753#a=860998&i=15853753
nie wiem co jest grane.wrzucam linki tak jak zawsze a ten sie zmienia zaraz po zamieszczeniu posta.
teraz ja potrzebuje porady - gdzie wrzucic zdjecia,zeby nie bylo klopotu z linkami?
teraz dziala :) no ladny portrecik
Gdzieś już coś takowego widziałem ... w każdym bądź razie ładne:D
Uldor z tymi detalami i wykończeniem to marnym aparatem było robione na powykręcanych ustawieniach, ale dzięki za opinię (nareszcie jakaś konstruktywna):)
Gdzieś już coś takowego widziałem ... w każdym bądź razie ładne:D
Uldor z tymi detalami i wykończeniem to marnym aparatem było robione na powykręcanych ustawieniach, ale dzięki za opinię (nareszcie jakaś konstruktywna):)
Jakiś bardzo spostrzegawczy jesteś, ciagle coś gdzieś tam widzisz tylko nie za bardzo potrafisz określić gdzie i co to takiego.
Uldor niewątpliwie twoje prace są bardzo interesujące, co prawda nie znam się na rysunku ale widać, ze są staranne i dopracowane to mogę zauważyć.
Jakiś bardzo spostrzegawczy jesteś, ciagle coś gdzieś tam widzisz tylko nie za bardzo potrafisz określić gdzie i co to takiego.
Jest tego wiele, nie sposób przypomnieć gdzie (mogę poszperać - choć mi się nie chce, tylko po co :rolleyes:)
Zaczynasz mnie irytować mała:D
Weź się i zrób coś, a nie dziamgasz jak pekińczyk (K***a w każdym wątku coś do mnie cierpisz dziewczynko)
Tak jestem spostrzegawczy:D
Jest tego wiele, nie sposób przypomnieć gdzie (mogę poszperać - choć mi się nie chce, tylko po co :rolleyes:)
Zaczynasz mnie irytować mała:D
Weź się i zrób coś, a nie dziamgasz jak pekińczyk (K***a w każdym wątku coś do mnie cierpisz dziewczynko)
Tak jestem spostrzegawczy:D
Widocznie słabo bo tylko wybrane prace są wg ciebie kopiami "czegoś" a nawet nie potrafisz udowodnic, ze tak jest. W przypadku Kolczyk20 było podobnie. Próbowałeś jej wmówić ze rysunek to okładka płyty ale nie napisałeś jakiej.
Czy za każdym razem muszę przypominać, ze to jest forum i każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, a że niektórym się ona nie podoba to już ich problem.
Po prostu korzystam podobnie jak ty i wiele innych osób z przysługujacego mi prawa.
Widocznie słabo bo tylko wybrane prace są wg ciebie kopiami "czegoś" a nawet nie potrafisz udowodnic, ze tak jest. W przypadku Kolczyk20 było podobnie. Próbowałeś jej wmówić ze rysunek to okładka płyty ale nie napisałeś jakiej.
Czy za każdym razem muszę przypominać, ze to jest forum i każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, a że niektórym się ona nie podoba to już ich problem.
Po prostu korzystam podobnie jak ty i wiele innych osób z przysługujacego mi prawa.
W przypadku Kolczyka, była to okładka jakiejś płyty, która wyszła w 2001-2002 roku. Jestem tego pewien, bo klient przyszedł do mnie, żebym mu to przerobił na płód diabła. Jak jesteś ciekawa, to poszperaj:rolleyes:
Półportret z zaciekami krwi pod oczami, tylko bez tych tibalopodobnych zawijasów - do jutra znajde;)
Bawisz mnie:D (ze skrajności w skrajność)
iskender
11-23-2009, 11:14
sorry że sie wtracam ale bylem bardzo zadowolony z tego wątku bo było wszystko ładnie a teraz kłótnia,dajcie sobie spokój,i zgniłek ma racje i ty yvonnes więc mam rade
zgniłek bierz bilobil na pamięć w tedy będziesz pamiętał gdzie co było i yvonnes się przestanie czepiać a ty yvonnes weż prozak powinien ci pomóć
W przypadku Kolczyka, była to okładka jakiejś płyty, która wyszła w 2001-2002 roku. Jestem tego pewien, bo klient przyszedł do mnie, żebym mu to przerobił na płód diabła. Jak jesteś ciekawa, to poszperaj:rolleyes:
Półportret z zaciekami krwi pod oczami, tylko bez tych tibalopodobnych zawijasów - do jutra znajde;)
Bawisz mnie:D (ze skrajności w skrajność)
A to miło mi, ze ci poprawiłam humor z poniedziałku.
Jeżeli coś się twierdzi to warto to poprzeć dowodami, tak jak w tym wypadku.
Bez emocji, w końcu jesteś facetem, chyba?:D
Iskender, nasza dyskusja dotyczy tematu, bo temu panu ciągle coś się wydaje, że inni kopiują prace i w ogóle. Dlatego pytam niech poda jakieś przykłady albo nie zarzuca innym artystom bycie odtwórcami. Sory ale takie odnoszę wrażenie. Być może jest inaczej.
Nie ma problemu, kontynuowac tej dyskusji nie będę.
A to miło mi, ze ci poprawiłam humor z poniedziałku.
Jeżeli coś się twierdzi to warto to poprzeć dowodami, tak jak w tym wypadku.
Bez emocji, w końcu jesteś facetem, chyba?:D
Iskender, nasza dyskusja dotyczy tematu, bo temu panu ciągle coś się wydaje, że inni kopiują prace i w ogóle. Dlatego pytam niech poda jakieś przykłady albo nie zarzuca innym artystom bycie odtwórcami. Sory ale takie odnoszę wrażenie. Być może jest inaczej.
Nie ma problemu, kontynuowac tej dyskusji nie będę.
Twoje zdanie - kopiują
moja odpowiedź - inspirują się
Jarzysz Iwcia???:D:D:D
Twoje zdanie - kopiują
moja odpowiedź - inspirują się
Jarzysz Iwcia???:D:D:D
Jak zwał tak zwał. W końcu to tylko forum. Zawsze można się wytłumaczyć.
Jak zwał tak zwał. W końcu to tylko forum. Zawsze można się wytłumaczyć.
:confused:???????:confused:
Teraz to chyba ja nie jarzę
pozwolcie ze sie wtrace iwona i co z tego ze ktos cos kopiuje jak mowisz ze sie nie znasz na rysunkach to sie tu nie wypowiadaj a nie katujesz ludzmy jakimis pierdolami zgnilek ma racje a to ze ktos cos kopiuje to co z tego wazne jest to jak ktos potrafi cos rarysowac
pozwolcie ze sie wtrace iwona i co z tego ze ktos cos kopiuje jak mowisz ze sie nie znasz na rysunkach to sie tu nie wypowiadaj a nie katujesz ludzmy jakimis pierdolami zgnilek ma racje a to ze ktos cos kopiuje to co z tego wazne jest to jak ktos potrafi cos rarysowac
Pozwól dzieciaku ze sama podejmę decyzję w jaki wątkach mam się wypowiadać a w jakich nie.
Nie musisz czytać tego co piszę i po problemie.
Ty rownież udzielasz się w wątkach o których niewiele wiesz i co z tego?
Wy jakąś cenzurę chcecie wprowadzać czy cos takiego?
powiem ci szczerze strasznie mnie wkurwiasz bo sie przypierdalasz do wszystkich i piszesz jakies pierdoly zaloze sie ze nie jedna osoba na forum jest tego samego zdania co ja
Pozwól dzieciaku ze sama podejmę decyzję w jaki wątkach mam się wypowiadać a w jakich nie.
Nie musisz czytać tego co piszę i po problemie.
Ty rownież udzielasz się w wątkach o których niewiele wiesz i co z tego?
Wy jakąś cenzurę chcecie wprowadzać czy cos takiego?
WY ...
Nikt nie wprowadza cenzury
Szkoda że muszę spadać, bo całkiem ciekawy dzień się zapowiada:D
Iwuś - nie zapomnij o prozaku:D (albo relanium)
Obiektywnie - Haliboy ma rację nie każdy może się pochwalić tak dobrą kreską, nawet przy kopii.
Swoją drogą poczytajcie moją poprzednią wypowiedź - nie powiedziałem ani słowa o kopiowaniu:(
powiem ci szczerze strasznie mnie wkurwiasz bo sie przypierdalasz do wszystkich i piszesz jakies pierdoly zaloze sie ze nie jedna osoba na forum jest tego samego zdania co ja
Poza tym gdybyś potrafił czytać to wiedziałbyś w jakim kontekście się wypowiadam.
I nie interesują mnie twoje problemy emocjonalne.
Zgniłek, o mnie się nie martw.
Jesteś strasznie przewidywalny z tym swoim czepianiem się słów ale co tam, czas przywyknąć i wrócić do tematu wątku.
znalazlem ta twarz w internecie i po prostu narysowalem ( zreszta jest to nawet w opisie zdjecia na moim profilu myspace). nie roszcze sobie praw autorskich ani nigdy nie wspominalem ze sa moje, bo nie sa. zrobilem w swoim zyciu mase kopii, bo uwazam,ze kazdy powinien, zanim nauczy sie rysowac na tyle by tworzyc swoje wlasne, dobre projekty.
ołkej w końcu jestem:) właśnie biorę się za ołówek i do dzieła:)
trochę problemów było, ale! coś tam się tworzy:P znajdę jakiś przyzwoity pojekcik, aparat i wystawie parę prac:))
no tylko wczesniej niz za 2 tyg ;p;p
spoko właśnie "tworzę" ;p
nie jestem zadowolony, bo kaszana wyszła:( pomysł był fajny ale przyznaje jakoś na "odwal się" to zrobiłem... ale cóż trza coś pokazać:D
http://img524.imageshack.us/img524/5546/pb250297.jpg
oceńcie sami.....
ps. papier do akwareli i do dupy się na tym cieniuje, a o detalach już nie wspomne:P
pitrek681
11-25-2009, 21:44
mnie sie zaj....szczo podoba chodzi mi o motywik miodzi a jesli tak tworzysz prace na odpier... to ja nie widze twoich dziel :P a o co tam chodzi z tymi nozkami czy co to bo tylko tego motywu nie jarze :)
chodziło mi o taką kobietkę cnotliwą, ale widzisz twarz nie jest za piękna, anatomia zupełnie leży, ale cóż chyba ważne jest to że, widzę własne błędy:)
Wysoki poziom prezentujesz.
W nawiasie mała dygresyjka :D - otóż bardzo dobrze że anatomia leży - esencja cnotliwej laski - brzydka, uda jak u słonia:D:D
To żart oczywiście
wiem!!:P to akurat wiem:P brzydula i to straszna:/ jedynie z górnego tła i skrzydełek jestem w miarę "zadowolony"....
no super pracka ale mozna bylo dopracowac te elementy o ktorych wszyscy mowia pozdro :)
ja bym dał z +3:P ale bardzo dziękuje:)
Kazdy inaczej widzi i ocenia sztuke......
ale samokrytyka jest budująca:) ktoś kto mówi że "to" dzieło jest dla niego idealne to tak praktycznie będzie kresem jego umiejętności:) ( mówię tu o twórcy)
ale miło też jest usłyszeć parę miłych opinii:)
W skali 1-10 daję 9, bo są elementy, które mi się bardzo podobają, ale coś bym przerobił;)
Boro jest git:D
siema wszystkim. doloze sie :p
1. mozna to nazwac darkside cos tam:)
2. machniety na szybko biomech wiec nie rozwozmy sie zbytnio nad dopracowaniem ;)
3. oriecik
oceniajcie
jak dla mnie zbyt mechaniczne, pracuj-pracuj!! :)
mechaniczne? co masz na mysli?
popadłeś w lekki manieryzm np:linie masz proste cień nie niejednostronny, za mała różnica między światłem a cieniem:) brak mi takiej płynności w Twojej kresce:)ale sądzę że będzie git;)
ten pierwszy mi sie podoba:), ale drugi i koi nie zbyt
trójeczka bardziej z powodu teść niż kreski mi się podoba kreska prosta ale uporządkowana linie harmonijne pewnie można by to było ulepszyć lecz ciężko by było utrzymać klimat .
Nie obraź się ale to pochlebstwo nazwał bym to Nikiforem Fantazy .
PIrtek co ten drugi obrazek przedstawia? bo nie moge go rozkminic;)
Jedynka i trójka w miarę, choć dla mnie trochę zbyt płaskie. Nie podoba mi się drugi - bez urazy ale nie zakwalifikował bym tego pod biomecha;)
pitrek681
11-29-2009, 14:27
PIrtek co ten drugi obrazek przedstawia? bo nie moge go rozkminic;)
no coz moja nieudana pracka miala przedstawiac czaszke odbijajaca sie w kuli czy przejrzystym kamieniu zreszta nie jest to moj projekt znalazlem u kogos na blogu chcialem sobie przecwiczyc cienie dalej walcze i sie szkole ;P
no coz moja nieudana pracka miala przedstawiac czaszke odbijajaca sie w kuli czy przejrzystym kamieniu zreszta nie jest to moj projekt znalazlem u kogos na blogu chcialem sobie przecwiczyc cienie dalej walcze i sie szkole ;P
Podobno Edison, nim wynalazł żarówkę skopał projekt tysiące razy, z tym że ujął to w następny sposób:
"Nie popełniłem tysiąca błędów, tylko znalazłem tysiąc sposobów jak nie wynaleźć żarówki"
Czy jakoś tak;)
pitrek681
04-13-2010, 09:09
a może by reaktywować temat forumowicze co wy na to:D poszkicujmy troszku?
xxbastianxx
04-13-2010, 13:29
no właśnie temat stary ale dopiero teraz go przeczytałem... jestem za bo pracuję nad orzełkiem więc coś mógłbym mu 'dokleić' :P
pitrek681
04-13-2010, 15:45
co powiecie na małe zawody w rysunku;>
tylko ustalmy wspólnie motyw przewodni, wielkość, technike
-moje propozycje
"kompozycja czaszek w old school"
"portret"
"biomechanika"
"fantasy"
proponowany format A4-
proponowana technika ołówek, pastela, kredka, węgiel
pisać co wam pasuje i wasze pomysły! :)
doklejamy coś do tematyki bo mi te pasują
natallica777
04-29-2010, 21:45
oki dajcie temat narysuje co trzeba;D proponuje portret
pitrek681
04-29-2010, 22:16
oki dajcie temat narysuje co trzeba;D proponuje portret
styl dowolny tematy powyżej (moze cos zaproponujesz jeszcze ekstra)można tez co nieco połączyć tematy i do dziela:p
Witam jestem tutaj nowy, co sądzicie o moich pracach? jak narazie mam dwie ale wrzuce niebawem wiecej :)
http://www.digart.pl/zoom/5357922/joker.html
Widzę, że na digart'cie smok sie podoba.