PDA

View Full Version : Małe pytanko

mz1990
02-10-2009, 18:52
Witam, dokałdnie dwa tygodnie temu zrobiłem pierwszą dziarke. Wszystko się fajnie zagoiło, cały gładziutki juz jest, ale w jednym miejscu skóra jest napuchnięta... :/
Czy to normalne? ;)
Niżej fotka, wybrzuszenia są na czerwonym tuszu wewnątrz krzyża.
http://images50.fotosik.pl/61/e25ffb50aebd9e9f.jpg

alllga
02-10-2009, 19:50
troszke dziwne ze po 2 tygodniach nadal masz takei napuchnięcie. moze Twoja skóra gorzej toleruje tej czerowny barwnik z jakiegos powodu, albo tatuaż jest tam nakłuty glębiej? no ale tatuaz goi sie calkowicie miesiac czasu, wiec jeszcze moze to zniknie i wszytsko bedzie git :)

wyso
02-10-2009, 19:51
Tatmajster mógł cie bardziej przeorać kolorkiem i się zabliźniło, lub co zdarza się naprawdę rzadko masz uczulenie na składnik w czerwonym tuszu.

Wojtas
02-10-2009, 20:23
Jak dla mnie to powinno zniknac daj jeszcze troche czasu dziarce moze faktycznie w tym miejscu bardziej cie zaoral pozdro

mz1990
02-10-2009, 21:03
Tatmajster mógł cie bardziej przeorać kolorkiem i się zabliźniło, lub co zdarza się naprawdę rzadko masz uczulenie na składnik w czerwonym tuszu.

Uczulenie to chyba nie jest bo na zewnątrz okregu wszystko jest git.
Chyba rzeczywiście za mocno przejechane bo tak se teraz myśle, że wogóle to było 2 razy robione, poczatkowo miały być tam cztery, lekkie "promienie", ale źle to wyglądało i postanowiłem to wypełnić kolorkiem ;). Teraz tylko czekać, aż się zagoi.
Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć.

EDIT:
Albo w sumie jeszcze nie mozna... ;)
Mam jedno pytanie jeszcze, a nie chce zakladac nowego tematu.
Czy teraz zamiast Alantanem moge smarować reke np. Niveą lub innym kremem nawilżającym bo jak nie nasmaruje to strasznie wysycha, a maść sie kończy.

Wojtas
02-11-2009, 17:43
To co ty zuzyles cala tubke alantanu??? jesli ci sie skonczyla to zakup druga droga ona nie jest okolo 7 zl wiec nie sa to duze pieniadze ja natomiast krem odradzam
jak masz to oliwka posmaruj...

Shtojer
02-11-2009, 21:56
Slyszalem setki opini na temat czerwonego pigmentu... I Wyso wlasnie z czerwonym jest bardzo czesto problem przy gojeniu, jak i z alergia. Mi sie wydaje ze poprostu Twoj organizm z nim walczy, poczekaj jeszcze troszke

mz1990
02-12-2009, 09:01
To co ty zuzyles cala tubke alantanu??? jesli ci sie skonczyla to zakup druga droga ona nie jest okolo 7 zl wiec nie sa to duze pieniadze ja natomiast krem odradzam
jak masz to oliwka posmaruj...

Nie zuzyłem, ale po prostu jakos bardziej lubię sie smarować kremem, a gdzieś, chyba nawet na tym forum, czytałem, że po 2 tygodniach mozna sie przerzucić na krem bo juz ponoć "nie wpływa to na dziarke tylko na regeneracje naskórka" ;)
Ale jesli tak mówicie to bede dalej mascią smarowal.

A co do czerwonego pigmentu jeszcze nie jest tak dobrze jak z czarnym, ale jest lepiej :).