PDA

View Full Version : Mój pierwszy tatuaż

Agusia3213
01-10-2009, 19:08
Mam takie pytanko. Co siądzicie o tym tatuażu http://zapodaj.net/10061115.bmp.html

Wiem mały i może dla niektórych śmieszny, ale taki chce. Znaczy się nie teraz za jakieś 2 lata, bo młoda jestem. Chce go sobie zrobić w dokładnie tym samym miejscu co ten facet. Chciałam się spytać czy boli, akurat w tym miejscu? Wiem ze jest dużo wątków na ten temat i ból zależy od osoby. I jak taki "zabieg" wygląda?(chodzi mi o to co robi z naskórkiem, bo widziałam jakiś filmik, że gościowi skalpelem skórę wycinał. Czy przy tym moim też tak trzeba?) Czego się do tego używa?

YvonneS
01-10-2009, 19:36
Nie tyle śmieszny co nieładny.
Dwa lata to sporo czasu i jeszcze ci się odmieni, miejmy nadzieję. Na razie poszukaj sobie stronek z wzorami i gotowymi tatuażami i miłego oglądania.
Jezeli chodzi o ból to da się wytrzymać.

alikk1
01-10-2009, 19:47
dopisuję się- mi jakos nie podchodzi taki listek...x/
tym bardziej tym miejscu. Juz rozumiem gdyby na łopatce i jeszcze cos tam dodac, albo sam taki na kostce w kolorze.
Ale taki na 'widoku' ze to tak nazwe...listek...Myślę ze nie
Ból da się wytrzymac, nie ma źle, przeżyjesz.

Piszesz ze za 2 lata. Mysle ze przedmowca dobrze pisze, poszukaj czewgos co bardziej cie zainteresuje, odzwierciedli twoj sposob bycia czy coś w tym rodzaju. Wiesz jak to jest z tatuażami. robi sie bo wszyscy mają nie zważając na konsekwencje wieku, znaczenia i inne tego typu bla bla bla..
Warto poszukać, warto poczytac, warto pooglądać. zrob sobie maraton po salonach tat2 w tweoim miescie, moze ktos ci coś fajnego doradzi.

ALe oczywiscie jezeli tak bardzo chcesz, to nic nie stoi na przeszkodzie, takie cos to z poł godziny...nie bedzie długo i tak strasznie boleśnie jak to każdy myśli. Piknięcia jak piknięcia...po chwili się przyzywczaisz.

pozdro, AVE!

Shtojer
01-10-2009, 22:04
Co do tego skalpela to byla juz skaryfikacja a nie tattoo ;) Zabieg polega na wprowadzaniu pigmentu pod skore za pomoca igiel umieszczonych na specjalnej maszynce. Poszukaj na youtube'ie "make tattoo" i wszystko zobaczysz co i jak ;)

Agusia3213
01-10-2009, 22:47
Dzięki Wam za odp. A co do tego, że nie ładny to się nie zgadzam, mi się tam widzi. Jestem z Poznania i tam jest takie dobre studio. Nie wiem może ktoś słyszał jest na głogowskiej. Oczywiście jeszcze pomyślę=) jak będę mieć jeszcze coś to oczywiście zapytam:D

YvonneS
01-10-2009, 23:10
Nie tylko w Poznaniu robią ładnie tatuaże.

Wzór jest brzydki i na pewno będziesz żałowała że go sobie zrobiłaś.
Jak chcesz obejrzeć ładne obrazki to poszukaj na googlach galerii gotowych tatuaży.

Agusia3213
01-19-2009, 20:02
Ale szukałam i nic mi nie wpadło do oka jak to nie wiem dlaczego. Jak na niego patrzę to go po prostu chce. Dzięki za wasze opinie:)

Wojtas
01-19-2009, 20:14
A moze tobie podoba sie ten koles a nie listek?? daj spokuj z tym tatuazem szukaj a na pewno cos ci wpadnie w oko pozdrawiam..... szczerze to chyba nie jest dziarka tylko w photoshopie robione na cele `reklamowe tak mi sie wydaje bynajmniej ale niewazne he he pozdro

1grzesiu1
01-19-2009, 21:22
listek jak listek moze tobie sie podoba ja nie mam zdania
jedna rzecz w takim miejscu jak dlon czy glowa -szyja to nie wydaje mi sie zeby to byl to dobry pomysl dla mlodej dziewczyny:) nie rob nic na pokaz ani dla bajerki bo bedziesz zalowac zreszta tak jak pisza za 2 lata to jeszcze ci sie zmieni i se cale drzewo bedziesz chciala wydziargac;)

pozdrawiam

dropsikk
01-20-2009, 04:02
ten temat jak narazie wydaje mi sie abstrakcyjny zgadzam sie ze wszystkimi co tu sie wypowiedzieli a pozatym nie widze jakiegokolwiek sensu planowania sobie tatuazu ktory chce sie zrobic za 2 lata.... pozatym jak mloda jestes to lepiej mysl o nauce a nie o tatuowaniu sie na to bedziesz miala czas to Ci nie ucieknie troche dorosniesz to zmadrzejesz i wtedy zacznij kombinowac co gdzie i jak... znam wiele osob co sobie robily tatuaze za mlodu a pozniej trzeba bylo poprawiac bo wzorki bezsensowne dobrze chociaz ze myslisz o studiu a nie o znajomym co na strunowce leci:) bo to juz by byla kompletna glupota

Wojtas
01-20-2009, 16:55
Jak dla mnie odpusc sobie to na razie dziewczyno.

dziarus
01-20-2009, 18:59
agusia z całym szacunkiem dla twego młodego wieku, ten tatu przestanie ci się podobać gdy minie ci afekt do gościa na zdjęciu.Więc nie napalaj się i poczekaj trochę.