View Full Version : Leki przeciwbólowe a tatuaż ?
seremene
07-26-2007, 19:49
Witam. Jaki wpływ ma lek przeciwbolowy ketonal forte na tatuaż lek che wzaisc pzred wykonaniem tatuazu aby zmniejszyc bol wykonywania samego tatuazu bo planuje go w dosc unerwionym miejscu zrobic co o tym sadzicie ? i jak to sie ma do przyjecia pigmentu i gojenia ? POzdrawiam wszystkich uzytkowników tego forum i czekam na odpowiedz :):D
witam,
wiec tak najpiew powiedz w jakim miejscu :D tatuaż az tak bardzo nie boli, uwierz mi ze mam zrobione w miejcach najbardziej unerwionych...
mnie osobiscie bola tatuaze, i jak juz mialbym stosowac leki to napewno nie ketonal bo to ci nic nie da :) ketonal sluzy na inny rodzaj bolu. Mozna wytrzymac ten bol spokojnie, tatuaz nie jest dla wszystkich, ci co sie boja niech go nie robia :), ale jak jestes hardcorowcem a boisz sie bolu to ja bym zastosowal Tramal - lecz nie wiem czy duzo to da ale zawsze cos , nastepny tatuaz zrobie na tym leku i napisze odczucia
wczesniej kazdy robilem na freeleki
pozdro :D
hatecore
07-27-2007, 08:08
wiesz co dal mnie to jest profanacja, łykanie jkai¶ leków przed dziaraniem , ale to twój wybór, , raczej skutkki sa marne , nic nie zniweluje twojego ból , mógło by to zrobic znieczulenie miejscowe ale to musiałby wykonać zastrzyk lekarza, w zadny salonie mnie zzrobia tego ,jest tez masć w aptece nzaywa sie EMLA i mozna jej uzyc przed dziaraniem trzeba posmaroać skórę i odczekać odpowiedni czas, jedni twierdza ze pomaga inny ze nie , ze dalej boli, wybór nalezy do ciebie , mogę tylko tyle tobie doradzić ze na dziaranie przyjdz najedzony, wyspany , wypoczety a napewno ból bedzie bardziej znosny , to tyle
ps widocznie amsz słab± motywacje , bo ja na poczatku jak zaczynałem się tatuować to tak bardzo chcciałem mieć tatuazę ze ból się nie liczył , potrafiłem wytrzymać sesje nawet 8 godzinne , gdzie najczesciej po 5 godzinach , klient , tatuator i skóra maja dosc , to tyle pozdro
seremene
07-27-2007, 16:11
podoba mi sie tatuaż i chce go miec , ale mam taki organizm z ejak pocuzje uklucie igła to splywam do bazy. ale zobacze jestem twardy to dam rade:)) i ma kto¶ z was może słownik kanji w obrazkach ? bo interesuje mnie pare znaków.:)
Ja Się dziaram już 3,5 roku i mnie to nieboli i niejestem kozakiem jakim¶ a leki przeciwblowe brać to jest chore miałem okres że brakowało mi dĽwięku i dotyku igieł hhee.Elo Wariaty hehe Mordaaa:)