PDA

View Full Version : lampa Bioptron na tatuaż

karol_ek
07-11-2008, 13:32
witajcie,
mam pytanie, czy ktoś z Was naświetlał tatuaż lampą Bioptron? mam taką lampę w domu, skutecznie przyspiesza gojenie się różnych ran, zastanawiam się nad użyciem jej na tatuaż, ale boję się, że zaszkodzi kolorom. Lampa świeci spolaryzowanym światłem. Jeśli ktoś z Was wie coś na ten temat to będę wdzięczny za odpowiedź
pozdrawiam serdecznie

YvonneS
07-11-2008, 20:16
Sama lampa jest b. dobra ale jeżeli chodzi o tatuaż to nie wiem czy nie lepiej goić go w sposób tradycyjny i zgodnie z zaleceniami.

Shtojer
07-11-2008, 20:25
Szczerze tez sie nie spotkalem z takim pytaniem, ani nie uzywalem tego... Wolal bym nie ryzykowac...

YvonneS
07-11-2008, 20:29
Ta lampa rzeczywiście pomaga, na rózne schorzenia ale uważam, ze świeży tatuaż lepiej zostawić w spokoju do czasu wygojenia i nie kombinować za bardzo.

Shtojer
07-11-2008, 20:37
Ja wlasnie podejzewam czy ona moze zadzialac w pewien sposob na kolorki jak to wspomnial Karol ale zastanawia mnie rownierz czy moze wywolac pewnego rodzaju odparzenia...

karol_ek
07-11-2008, 21:55
o odparzeniach nie .ma mowy, lampa nie nagrzewa, leczysz tylko spolaryzowanym światłem
Ja obawiam się co do kolorów, nie chciał bym, aby zbledły od tego, w necie szukałem, nic nie znalazłem na temat naświetlania tatuażu biotronem. Lepiej nie będę ryzykował.