View Full Version : Krostki
Bufon144
10-29-2009, 13:53
Witam:) pare dni temu robiłem dziare dokłądnie to był piątek. i od ok 2 dni zauwazyłem ze wokoł tatuazu pojawiają się czerwone krostki. i swędzą. Uzywam masci Alantan. czy moze to byc uczulenie na jakiś składnik tej masci? co radzicie? :):)
oczywiscie dbam o higiene smarując 4 razy dziennie mascią i przemywając dziare przed kazdym smarowaniem.
pozdrawiam.:)
pajak914
10-29-2009, 17:21
Nie wiemy jak one wyglądają, ale z opisu wygląda to albo na uczulenie na alantan (w takim wypadku rozsądna będzie przesiadka na bepanthen). Mogą to również być zwyczajne potówki, które same zejdą. Zresztą nikt tutaj profesjonalnych porad z zakresu farmakologii nie udziela;)
Też jestem uczulony na to dziadostwo, nie ma łatwo;)
Widzę, że coraz więcej osób ma problem z alantanem. Zarówno ja jak i mój tż też nie możemy tego używać ale są osoby które sobie chwalą ją bardziej niż bepanthen.
albo masz uczulenie na alantan albo po prostu przesadzasz z jego iloscia. jak kladziesz go za czesto i za duzo ,skora ma problem ze swobodnym oddychaniem, bo zatykasz sobie pory skory i stad moga byc te krostki.
pajak914
10-29-2009, 21:47
Ja osobiście preferuję alantan - u mnie sprawdza się znakomicie. Jednakże jak napisał, przedmówca może przesadzasz z ilością bądź częstotliwością? Albo to zwyczajne uczulenie a jeżeli tak to chyba już wiesz co należy zrobić;)