PDA

View Full Version : Kostka

TiGrA_86
01-17-2009, 18:31
Witam :)
Czy zna ktoś jakieś ciekawe wzory na kotske? a raczej nad kostke.. znalazłam kiedys cos w stylu orientalnym cieniowanym, bardzo delikatne i naprawde sliczne ale niestety usuneli ze stronki to foto..
moze ktos z was zna jakies linki z takimi orientalnymi wzorami cos w stylu japonskich kwiatow.. ale nie calkiem zeby to byl kwiat.. takie cos orginalne niz obyte motyle

aga
01-17-2009, 19:08
http://www.yellowblaze.net/gallery/jn_comp/index.html
Tu masz trochę ładnej japońszczyzny - wzór zawsze można pomniejszyć, wykonać w innym miejscu

TiGrA_86
01-17-2009, 19:40
a pod jakim haslem mozna poszukac w necie cos w tym stylu??
bo to jest wlasnie w tym klimacie tylko ja bym wolala ciut nad kostka

aga
01-17-2009, 20:06
szukaj pod tribal; ani to orientalne, ani japońskie powodzenia

dymon
01-17-2009, 20:34
tu masz pare wzorów
http://pu.i.wp.pl/?k=MjU0MTYxODcsNDA3NDAy&f=motyle_na_stopie.jpg
http://pu.i.wp.pl/?k=MjU0MTYxODcsNDA3NDAy&f=P7070347.JPG

YvonneS
01-17-2009, 21:33
szukaj pod tribal; ani to orientalne, ani japońskie powodzenia

Ten wzór śmiało można zaliczyć do wzorów "egzotycznych" . Tribale też się zaliczają do tej grupy.
Prosty, ciekawy wzór ale poszukaj czegoś jeszcze tak aby mieć wybór.
Dziewczyny często tatuują sobie na kostkach, łydkach kolorowe kwiaty, japońskie chryzantemy czy kwiaty wiśni lub gwiazdki.

aga
01-18-2009, 10:44
Ten wzór śmiało można zaliczyć do wzorów "egzotycznych" . Tribale też się zaliczają do tej grupy.
Prosty, ciekawy wzór .

O gustach się nie dyskutuje, każdemy podoba się coś innego, ale pierwszy raz słyszę, że te czarne zawijasy są egzotyczne (nie mam tu na myśli maori itp.) ciekawa teoria

YvonneS
01-18-2009, 10:57
O gustach się nie dyskutuje, każdemy podoba się coś innego, ale pierwszy raz słyszę, że te czarne zawijasy są egzotyczne (nie mam tu na myśli maori itp.) ciekawa teoria

To sobie poczytaj skąd się wywodzą takie wzory i wtedy porozmawiamy. Tribale nie są "wytworem" sztuki europejskiej i pochodzą ze wzorów plemiennych kultur afrykańskich jak również ameryki prekolumbijskiej (indianie) jak również Australii, Oceanii, Indonezji.

aga
01-18-2009, 12:59
jeżeli uważasz, że wzór który pokazała tu koleżanka zalicza się do plemiennych tatuaży kultur pierwotnych i ma on jakieś znaczenie, niesie za sobą jakąś treść to będę wdzięczna za wytłumaczenie :) do tej pory w swej nieświadomości myślałam, że w tribale takie jak na zdjęciu, tatuowane dzisiaj zostały niestety pozbawione swojego pierwotnego znaczenia
pozdrawiam

YvonneS
01-18-2009, 13:05
jeżeli uważasz, że wzór który pokazała tu koleżanka zalicza się do plemiennych tatuaży kultur pierwotnych i ma on jakieś znaczenie, niesie za sobą jakąś treść to będę wdzięczna za wytłumaczenie :) do tej pory w swej nieświadomości myślałam, że w tribale takie jak na zdjęciu, tatuowane dzisiaj zostały niestety pozbawione swojego pierwotnego znaczenia
pozdrawiam

O to już musisz zapytać koleżanki która ten wzór tu wstawiła.

Dzisiejsze tribale albo posiadają jakieś znaczenie albo nie posiadają go wcale będąc jedynie ozdobą ciała.
Jak wiesz zapewne nie wszystkie tatuaże MUSZĄ coś wyrażac lub oznaczać, jedne służą wyłącznie jako element dekoracyjny.

Ale o tym chyba kazdy wie, kto ma trochę pojęcia o tatuażach. ;)