View Full Version : kolorki wady i zalety
witam mam pytanie czy robienie kolorowych tatu bardzo sie rozni o czarno szarych.znaczy czy wykonywanie cieni i wypelnien bardzo sie rozni.oraz czy jasne wypelnienie mozna wycieniowac czarnym a moze zostawic nie wypelnione i dopiero wtedy cieniowac.wiem ze to moze sie wysdawac maslo maslane ale jesli zainteresuje kolegow specjalistow moje pytanie to postaram sie wyjasnic o co mi chodzi dzieki z gory za informacje .
Specjalista absolutnie nie jestem ale z tego co sie orientuje to kolor praktycznie na calosci jest wbijany na blache jak tribal zeby wyszedl intensywny. Z wlasnego doswiadczenia z mojego ostatniego tatu to powiem ci ze najpierw mailem robione cienie czarne a pozniej kladziony kolor. Nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem.
tak tak wlasnie ob to mi chodzi .a czy jak mam lekki kontur jeszcze robiony czarna perla to kolor go Zakryje co o tym sadzisz?INie pojawi sie naprzyklad po zagojeniu?bylem swiecie przekonany ze najpierw kolor a potem cien ale spoko bardzo mi pomogles:D
Tyle ze ja nie jestem pewny. Moze to poprostu zalezy od tatuazysty w jakiej kolejnosci kladzie pigment jak mu jest lepiej:confused: Co do pokrywania to widzialem covery jakichs starych tribali i na nich byl kolor. Tyle ze to tez kwestia kilku sesji i indywiduanego dobrania kolorkow bo jedne zakryja lepiej od drugich.
Nie jestem osoba zbyt kompetentna zeby sie tutaj wypowiadac.:D Sa tu osoby, ktore Ci bardziej pomoga.
moze i sa ale widze ze nie maja zbytnio checi dzielic sie swoja z cieszkim trudem zdobyta wiedza.lecz tobie bardzo dziekuje za wskazowki