PDA

View Full Version : kolorki wady i zalety

wilku87
05-04-2010, 18:16
witam mam pytanie czy robienie kolorowych tatu bardzo sie rozni o czarno szarych.znaczy czy wykonywanie cieni i wypelnien bardzo sie rozni.oraz czy jasne wypelnienie mozna wycieniowac czarnym a moze zostawic nie wypelnione i dopiero wtedy cieniowac.wiem ze to moze sie wysdawac maslo maslane ale jesli zainteresuje kolegow specjalistow moje pytanie to postaram sie wyjasnic o co mi chodzi dzieki z gory za informacje .

Pinhead
05-04-2010, 21:36
Specjalista absolutnie nie jestem ale z tego co sie orientuje to kolor praktycznie na calosci jest wbijany na blache jak tribal zeby wyszedl intensywny. Z wlasnego doswiadczenia z mojego ostatniego tatu to powiem ci ze najpierw mailem robione cienie czarne a pozniej kladziony kolor. Nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem.

wilku87
05-04-2010, 21:58
tak tak wlasnie ob to mi chodzi .a czy jak mam lekki kontur jeszcze robiony czarna perla to kolor go Zakryje co o tym sadzisz?INie pojawi sie naprzyklad po zagojeniu?bylem swiecie przekonany ze najpierw kolor a potem cien ale spoko bardzo mi pomogles:D

Pinhead
05-05-2010, 16:43
Tyle ze ja nie jestem pewny. Moze to poprostu zalezy od tatuazysty w jakiej kolejnosci kladzie pigment jak mu jest lepiej:confused: Co do pokrywania to widzialem covery jakichs starych tribali i na nich byl kolor. Tyle ze to tez kwestia kilku sesji i indywiduanego dobrania kolorkow bo jedne zakryja lepiej od drugich.
Nie jestem osoba zbyt kompetentna zeby sie tutaj wypowiadac.:D Sa tu osoby, ktore Ci bardziej pomoga.

wilku87
05-05-2010, 17:29
moze i sa ale widze ze nie maja zbytnio checi dzielic sie swoja z cieszkim trudem zdobyta wiedza.lecz tobie bardzo dziekuje za wskazowki