PDA

View Full Version : kolor

misiek
01-24-2010, 16:23
Witajcie mam problem z kolorem po zrobieniu tatuaż w miejscu gdzie był biały kolor zrobił się po prostu szory dlaczego tak się dzieje miałem tam po prawiane z trzy razy i bez efektu . Proszę o pomoc , pozdrawiam

YvonneS
01-24-2010, 17:56
Podobno z biel± tak bywa, podobno kolor zalezy od karnacji, podobno żeby uzyskać pożadany efekt trzeba poprawiać kilka x. Podczas robienia trzeba też ten barwnik wbijać nieco głębiej niż inne. Z czasem białe tatuaże nieco bledn± i jest to objaw zupełnie normalny. Nie wiem jakie jeszcze mog± być przyczyny, może jednak odcień skóry powoduje że biel wydaje się być szara?

Shtojer
01-24-2010, 18:12
Zabrudzil kolor, przy kladzeniu bialego trzeba uwazac i zostawia sie go na koniec, tak jak zolty

YvonneS
01-24-2010, 18:51
No tak, jak mi robił biel± to też na samym końcu i jest białe chociaż już nieco zbladło.

wujek116
01-24-2010, 19:11
nie wieżę że je¶li robił w profesionalnym studio to kole¶ nie wiedział że biały kładzie się na końcu . chyba że robił mu to kolega, to inna sprawa . i na dodatek 3 razy poprawiane i nadal nie jest białe po tylu razach wbijania koloru w jednym miejscu chciał nie chciał musiało wsi±kn±ć i być białe . jak pierwszy raz robiłem tattoo to nie wiedziałem ze jasne kolory na końcu się kładzie i faktycznie zabarwiło i to bardzo ale po wygojeniu za pierwszym połażeniem koloru idealn± biel miałem .

misiek
01-25-2010, 08:13
Mam rozumieć że szary kolor zrobił się tylko poprzez zabrudzenie , czy po którym¶ razie od¶wieżania zrobi się biały ?

Shtojer
01-25-2010, 23:57
Na szarym czy czarnym ciezko polozyc bialy kolor. Tyle... Chyba ze wchodzi jeszcze w gre brak doswiadczenia tego majstra.... Ale bardziej prawdopodobne jest to ze przy pierwszej wizycie poprostu go zabrudzil i ma problem z tym :P

uldor
01-26-2010, 00:05
moze to byc zwykle zabrudzenie koloru albo zupelnie inna rzecz - niektorzy ludzie maja wlasnie taki typ skory i za nic na swiecie bialy nie bedzie bialy. mialem tak kilka dni temu.klientka robila sobie podwiazke dookola uda i bialy momentalnie szarzal. ja pracuje czysto i zanim zmienie kolor ,upewniam sie ze na dziobie i iglach nie ma poprzedniego koloru a jednak nic to nie dalo a co ciekawe calosc byla robiona odcieniami rozu bez nawet kropli czarnego.
a, i jedna mala rzecz - bialy ani zaden inny kolor nie idzie na wieksza glebokosc.wszystkie kolory wbija sie na ta sama glebokosc,nawet delikatny cien

misiek
01-26-2010, 06:30
Witaj dzięki za odpowiedzi , ale co do zabrudzenia mam w±tpliwo¶ć ponieważ biały był wkładany dwa tygodnie po kolorze może że to za krótka przerwa. Ale dziwne jest to że po włożeniu białego przez dwa dni jest biały a potem nagle robi się szary.Pozdrawiam

wujek116
01-26-2010, 08:21
Może to kiepski tusz a może po prostu masz takie złudzenie .

może zrób fotkę i wstaw .