View Full Version : kolejna pracka
Witam:)
z góry znów za jakość zdjęcia przepraszam (w końcu muszę sobie jakąś cyfrową głupawkę kupić:P)
taka tam pracka:) proszę o szczerą krytykę!:)
>>taka tam pracka (http://img689.imageshack.us/img689/4708/dsc004231.jpg)<<
boro twoj poziom jest o wiele wyzszy niz moj wiec chyba nie mnie twoja prace oceniac jak dla mnie to jest zajebista
I mnie się podoba. Masz chłopie umiejętności!
dziękuję:) następnym razem bardziej się postaram:p
Kolczyk_20
11-29-2009, 17:20
Jest konkretna !
a ja się tak zastanawiam która źrenica powinna być bardziej przyciemniona.;) chyba ta która jest dalej ?
o i w końcu jakaś konstruktywna krytyka:) masz rację:) dzięki że, to zauważyłeś:)
Nie lubie prac w ktorych nie wiem o co chodzi:) Tutaj tez zielonego pojecia nie mam. Wykonanie podoba nam sie. Ale i tak napisze ze jest ch...a zebys dawal wiecej swoich rysunkow bo niektorych tutaj obecnych przewyzszasz i to bardzo.
Te obloki dookola tego czegos to specjalnie ci takie wychodza z jasnymi kropkami czy to na dywanie malowales?:)
papier od akwareli on ma taka fakturę, nie wydaje mi się żebym tutaj pokazywał jakiś "pro" poziom wiem ze was i mnie stać na wiele więcej:)
mysle ze to bardzo fajna praca. podoba mi sie uklad twarzy, jednak musisz popracowac nad swiatlocieniem tak, zeby mozna bylo dostrzec kierunek padania swiatla. czasami jest on mieszany, z wielu kierunkow, jednak trzeba to dosc wyraznie zaznaczyc. masz talent chlopie. rozwijaj go
mysle ze to bardzo fajna praca. podoba mi sie uklad twarzy, jednak musisz popracowac nad swiatlocieniem tak, zeby mozna bylo dostrzec kierunek padania swiatla. czasami jest on mieszany, z wielu kierunkow, jednak trzeba to dosc wyraznie zaznaczyc. masz talent chlopie. rozwijaj go
Zgodzę się z kolegą Uldorem, aczkolwiek ta praca przemawia do mnie bardziej niż poprzednia:)
nowe dzieło :D moja praca autorska;> co sądzicie?
http://img222.imageshack.us/img222/4310/czaszula.jpg
Calkiem fajne. Tyle z nowu ni cholere nie czaje celowosci takiego laczenia. Po za tym lepiej by to chyba wygladalo jakby to bio bylo nieco bardziej splecione ze soba. Tak to git, klimatyczne. Podoba sie.
i pora na collaba......
nie jest jakiś perfekcyjny ale co tam pokaże:P
http://img718.imageshack.us/img718/453/stefan.jpg
No to ja po raz kolejny powiem, ze nie wiem co przedstawia ten rysunek. A to zle bo kazdy odbiorca powinien wiedziec, a jezeli nie to rysunek powinien sklaniac do przemyslen a Twoj niestety nie sklania. Po za tym sprawia nieskonczonego a jezeli takie wrazenie sprawia to dosyc bezsensowne jest dalsze ocenianie. Taka moja opinia jako ogladajacego.
to jest collab a przynajmniej jego połowa:) rozumiem Twoje niezrozumienie bo collab tworzy co najmniej 2 artystów, z przyjemnością pokaże dalsze działania....
portrety, martwe natury zazwyczaj też nie posiadają przekazu, po za tym czasem dokonuje się przerostu treści nad formą, gdyby ta praca miała przesłanie na pewno było by to zaakcentowane, ocena odbiorcy nie ogranicza się do przesłania ale i do spójności formy czy też techniki. Szanuje Twoje zdanie i w pełni się z nim zgadzam, lecz od razu zaznaczam że ta praca nie jest tematyczna, to jest wstępny szkic do fuzji z innym rysownikiem:) i w pełnej okazałości nabiera to jakiegoś głębszego sensu:) pozdrawiam:)
portrety, martwe natury zazwyczaj też nie posiadają przekazu
Z tym sie po czesci zgodze bo faktycznie przekazu moga nie posiadac ale posiadaja sens. Tak jest z kazda forma sztuki. Pomijajac jakas biala kropke na czarnym tle bo to juz jest jakas wizja przecpanego umyslu:p
Ale ok poczekam na dalsza czesc i z przyjemnoscia sie wypowiem na temat calosci.
W przynajmniej dwoch twoich rysunkach nie wiedzialem co to jest. Fajne bo fajne ale to tyle.
oczywiście:) jeśli tylko powstaną kolejne części zaraz wrzuce
calkiem najs. tylko jesli moge ci podrzucic maly patencik to staraj sie rysowac luki z lokcia a nie z nadgarstka wtedy wychodza cukierek.
natallica777
04-29-2010, 21:51
Papier z fakturą. ja myślę że to co bliżej jest bardziej wyraźne więc prawa źrenica ma być ciemniejsza. Twarz gites. A reszta też chociaż nie wiem co to ale fajne;D
a tu psikus papier gladki jak pupa niemowlaka ;]