PDA

View Full Version : Kolczyk w pępku

Olaaaa160
04-20-2010, 23:25
Proszę o wypowiedzi osoby, które się znają na tym. Bo serce mnie boli od porad typu "przemywaj wodą utlenioną i smaruj tribiotic'em".

Yo! Problem wygląda następująco:
W piątek przebili mi pępek, żeby nie było w dobrym salonie. Zaraz po przebiciu wszystko było git, ale teraz wydaje mi się, że jest za głęboko. Oprócz tego boli... Wszystko jak trzeba robię, myje mydłem protex i przemywam octeniseptem. Górna kulka zrobiła odcisk na skórze.
Co mam z tym faktem zrobić, wyjąc w pi*** ?

Kazu
09-22-2010, 11:56
Proszę o wypowiedzi osoby, które się znają na tym. Bo serce mnie boli od porad typu "przemywaj wodą utlenioną i smaruj tribiotic'em".

Yo! Problem wygląda następująco:
W piątek przebili mi pępek, żeby nie było w dobrym salonie. Zaraz po przebiciu wszystko było git, ale teraz wydaje mi się, że jest za głęboko. Oprócz tego boli... Wszystko jak trzeba robię, myje mydłem protex i przemywam octeniseptem. Górna kulka zrobiła odcisk na skórze.
Co mam z tym faktem zrobić, wyjąc w pi*** ?

Przypuszczam, ze wstawili ci za krotka sztange, skoro odbila ci sie gorna kolka w skorze.
Zakup sobie sol fizjologiczna<koszt 1.50zl>, jest delikatnym srodkiem do oczyszczania.
Nie przesadzaj z czyszczeniem-max 2-3 razy dziennie, daj skorze dzialac.
Z daleka od wody utlenionej! Usuwa ona cialka umozliwiajace gojenie sie rany.
Nie nos obcislych koszulek, lekko poruszaj kolczykiem by strupy nie powodowaly przywierania do ciala.