PDA

View Full Version : Kolczyk w pępku.

still
10-07-2007, 11:41
Niedawno zrobiłam sobie kolczyka w pępku.Wszystko ładnie się goi ,mam delikatne zaczerwienienie wokół kolczyka oraz nic mnie nie boli. Martwi mnie tylko jedno-moja znajoma powiedziała mi że powinna lecieć mi ropka.A po niej ani śladu.Czy jest to powód do zmartwień...?
I w jaki sposób mogę szybciej to zagoić..?

piotras
10-07-2007, 11:51
yo,

Nie koniecznie ropa musi sie pojawi, ja w brwi poporstu przemywalem woda utleniona, ale nie wiem czy to jest dobry sposob na pepek i czy tobie pomoze, bo troche mialem sucha skore w tym miejscu, ale zagoilo sie wszystko dobrze :)

pozdro

tony2486
10-08-2007, 09:43
Ja niestety z kolczykami miałem tylko tyle co do czynienia co w uszach. Ale niestety ze względu na aktywny tryb życia ( Liczne walki ) Musiałem się ich pozbyć do dość miałem wydłubywania sztyftów wbitych w kark bądź zerwanych z uszu.

Ale kolczyk w pępku to bardzo fajna sprawa u kobiety. A jeśli nie ma roby to nic nie szkodzi a to nawet lepiej bo twój organizm szybko goi ranę. Wiec nie masz sie co martwic a bardziej cieszyć.

hatecore
10-08-2007, 12:06
to jest wielka bzdura, włąsnie jezeli leci ropa z przekłucia to jest zła oznaka że coś się tam dzieje ze jest jakiś stan zapalny, jezeli nie amsz ropy to wszytko jest oki, polecam masć tribiotic , smaruj tym tydzien czasu , powinno się fajnie podgoić , a pózniej kup sobie w aptece rumianek i po zaparzeniu przemywaj sobie to przekłucie do wygojenia, pozdro

tony2486
10-09-2007, 08:41
zgadzam się hatecore

Ja mogę powiedzieć z doświadczenia jednakże gojenia się większy ran. Ale można uznać ze goją się na tej samej zasadzie ;-)

MoniCKaxD
11-25-2007, 00:08
ja sobie wlasnie zamierzam zrobic kolczyk w pepku ale szukam jakiegos sprawdzonego studia piercingu w Kielcach. gdyby ktos sobie zrobil kolczyk w pepku w studiu i jest zadowolony (zadnych komplikacji) to bylabym wdzieczna jakby podal adres ;)) z gory thx :D

tony2486
11-26-2007, 08:03
MoniCKaxD

po zrobieniu kolczyka prosimy o fotkę tradycja portalu :D

kot69
12-29-2007, 14:30
kolczyk w pepku goi sie do 6 miesiecy,a woda utleniona to nie jest najlepszy pomusł:/
lepsza jest sol fizjologiczna i trybiotyk do smarowania...albo poprostu mydło antybakteryjne...;)

Black Metal
12-19-2008, 17:13
Najlepsze w Kielcach studio to Children Of the Grave Polecam www.childrenofthegrave.pl cala reszta to amatorzy:D

Olaaaa160
04-20-2010, 23:18
Ani woda utleniona, ani tribiotic!
Przemywa się to octeniseptem, w każdym profesjonalnym studiu to potwierdzą!

owieczka33
04-24-2010, 22:11
kolczyk w pepku goi sie do 6 miesiecy,a woda utleniona to nie jest najlepszy pomusł:/
lepsza jest sol fizjologiczna i trybiotyk do smarowania...albo poprostu mydło antybakteryjne...;)

Pobiłam niegdyś ten rekord. Niechlubnie ;) Mój NIE zagoił sie przez rok! Wyjęłam odczekałam rok i... zrobiłąm sobie drugi. Ten przestał boleć i dawać sie odczuwac po ok 3-4 tygodniach. :)
A przekłuwanie przez blizne booooooliiiii!!!!!!!
Teraz wiem, że tak sie nie powinno robic, ale kilkanaście lat temu wiedza o piercingu w Polsce była duuuzo mniejsza, a profesjonalnych studiów tym sie zajmujących w stolicy- jedno- Dereniowa i tam właśnie oba robiłam.

YvonneS
05-04-2010, 22:43
Miałam podobnie, też mi się nie goiło miesiącami i niestety, bolało to jednak po wyjęciu kiedy rana się zagoiła mogłam bez problemu włożyć go z powrotem i mam go do dzisiaj ale podejrzewam, ze kolejny tak samo by się goił bo ogólnie rany mi się źle i długo goją.

Izulka24
05-19-2010, 10:12
Ja mialam kiedys w pepku ale byl tak chu... zrobiony ze moj chrzesniak mi go poprostu wyrwal a ja nawet tego nie poczulam... teraz zostala mala blizna ale juz bym nie chciala. Od 9lat mam w jezyku a od 2lat mam w brwi i wiecej nie potzrebuje przynajmniej narazie :p

YvonneS
05-19-2010, 10:31
Ja mialam kiedys w pepku ale byl tak chu... zrobiony ze moj chrzesniak mi go poprostu wyrwal :p

A to pewnie ten sam ci robił co tatuaże?

xxbastianxx
05-19-2010, 11:00
A to pewnie ten sam ci robił co tatuaże?

jaka Tyś jest wredna baba to normalnie szok :x