PDA

View Full Version : Kilka pytan co do pierwszego tatuazu

smiglo27
12-25-2007, 21:55
Przede wszystkim witam wszystkich!
Moze na poczatek pokaze o co mi chodzi a potem bede zadawal pytania :-)
http://images26.fotosik.pl/131/e88e5cf323095307m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e88e5cf323095307)

Oczywiscie chodzi mi o sama postac, bez zadnych napisow itp itd.
Pytanie 1.
Czy ze wzgledu na to ze jest duzo kresek i jest to dosc chaotyczne wszystko to taki tatuaz moze kosztowac drozej? No i wiem ze glupie pytanie bo to zalezy od studia, kto to robi itp itd ale tak chociaz bardzo z grubsza, jaki moze byc orientacyjny koszt takiego tatuazu wysokosci powiedzmy 8 cm (czarny tylko).
Pytanie 2.
Na tym skanie postac stoi niejako na podstawie okladki (bo to okladka od plyty) wiec wyglada to natualnie, na skorze jednak postac bedzie wisiala w polowie powiedzmy ramienia a bedzie wygladac jakby stala na czyms twardym, nie bedzie to glupio wygladac? Czy moze w takim wypadku lepiej dorobic jakies prowizoryczne rozmywajace sie "podloze"?
Pytanie 3.
Czy w dobrym salonie uzupelnia rysunek o brakujace fragmenty typu ten zakryty przez napis na nodze i dorobia to ew. podloze? Jesli tak to czy zrobia to w ramach calej uslugi czy beda zyczyc sobie doplate za to? Jesli tak to i ile uslugi projektowe kosztuja? :-)
Pytanie 4.
Gdzie spece polecaliby taki tatuaz umiescic? Myslalem nad lydka, ale mam dosc wlochate nogi a z takim "postrzepionym" wzorem nie bedzie to kiepsko wygladac? Biceps tez nie wiem bo a nuz troche przypakuje i sie rozejdzie. Co polecacie?
Pytanie 5.
Co sadzicie o samym wzorze? :-)

Wiem ze duzo mam pytan i pewnie troche upierdliwe ale jednak jest to decyzja na cale zycie :-) Z gory dzieki za wszelkie porady i pozdrawiam!

roten
12-26-2007, 09:01
witam,

Mialem odpowiadac na podpunkty, ale nie trzeba :)

poniewaz wszystko o co pytawsz bylo juz, w jednym zdaniu wyglada to tak:

Kazdy szanujacy sie artysta zrobi z tego co chcesz, miejsce zalezy wylacznie od ciebie, o to ze przypakujesz nie musisz sie bac, tatuaz sie az tak nie rozejdzie i mozna go poprawic, kosz tatuazu zalezy tylko i wylacznie u kogo go robisz.

Poprostu bierzesz wzor idziesz do studia i dzialasz :)

pozdro.

OLdzi89
12-26-2007, 10:00
mnie osobiście wydaje się że ten wzór może wyglądać na skórze jak nieudany. Tzn chodzi mi o to, że kreska jest dość chaotyczna jak było wspomniane i może to wyglądać jak działanie niezamierzone.Ciemna plama... Nie znam się jednak na sztuce dziarania, więc opieram się tylko na własnym odczuciu, które może się różnić od zdania innych ;) Fajnym pomysłem wydaje mi się bazowanie na tym rysunku, można dodać do niego nieco więcej szczegółów, by postać stała się bardziej wyrazista (ostrzejsze rysy twarze, wyraźniejszy zarys ręki, spodni sylwetki). Pewnie będziesz mógł spokojnie skonsultować to z kimś w salonie. Jak będziesz chciał coś zmienić czy coś to napisz jak miałoby to wyglądać.
Pozdrawiam