View Full Version : Jak to usunąć ?
niedzielan360
09-02-2008, 16:01
Witam :) mam taki sobie tatuaż i jest on idiotyczny i nie profesjonalny (domowa robota). Użyto tuszu z drukarki (kolor czarny). Jak go usunąć najlepiej ? A może jest możliwość nakrycia go innym tatuażem ? Aż mi wstyd głupi byłem że go zrobiłem Proszę o pomoc
Mój tatuaż:
http://www.vpx.pl/up/20080902/mldsc00015.jpg (http://www.vpx.pl/foto,dsc0001511.html)
Jesli chcesz go usunac to tylko zabieg laserowy cie ratuje (nie proponuje domowych sposobow) poczytaj na glownej stronie jest o tym duzo. Cover up jesli chcesz to zakryc nie jest to duza dziarka wiec nie bedzie problemu proponuje dobrac jakis wzorek i isc do prawdziwego profesionalisty
Sadchild
09-02-2008, 16:42
zrob coverup ale nie u kolegi, tylko w studio.
Nie probuj tez domowych sposobow typu nadmanganian potasu czy kwasek cytrynowy - bo bedziesz w jeszcze "gorszej" sytuacji.
A jesli nie chcesz zadnego tatuazu no to laser - kilka sesji powinno starczyc.
niedzielan360
09-02-2008, 17:59
A w jakich granicach cenowych wykonuję się cover up ?
Te tematy juz byly poruszane we wczesniejszych postach zalezy to glownie od salonu i na ile sie wycenia tatuator idz do salonu i popytaj nikt ci tu ceny dokladnej nie napisze.
dropsikk
11-04-2008, 21:04
no tak nie ma to jak coverki:) ciekawe czy ja tez kiedys bede chcial cos zakrywac:)
Dlatego przed zrobieniem trzeba się 10x zastanowić dlaczego chce się mieć taki a nie inny wzór.
To coś powinno dać się zakryć, wcale się nie dziwię, ze chcesz to usunąć, ale też musisz się liczyć z wydatkiem jeżeli zdecydujesz się na laser czy na cover.
pontonss
11-05-2008, 11:28
a cover jest droższy niż zwykły tatuaż?
Chodzilo mi o to, ze wykonywanie tatuażu "w domu" jest tańsze niż robienie go u profesjonalisty i dlatego chcąc to zakryć musi liczyć się z tym, ze będzie go to kosztowało.
Pontonss cover zawsze bedzie drozszy z racji tego ze trzeba kombinowac zeby skutecznie go zakryc i projekt jest wymagajacy. Tatuator z malym doswiadczeniem nie narzuci tak intensywnego koloru zeby zakryc chocby niebieski, czerwony czy czarny. I zauwazylem ze na starcie klienta licza ze jak cover to 50 zl dolicza plus (ale nie wiem czemu :D )
HE he dokladnie jak Shtojer napisal cover trzeba sie liczyc z konsekwencjami pokrywania sam wiem na wlasnej skurze duzo lamiglowki dla artysty he he zalerzy tez od wielkosci to duzo pzdr
1grzesiu1
11-05-2008, 21:46
Chodzilo mi o to, ze wykonywanie tatuażu "w domu" jest tańsze niż robienie go u profesjonalisty i dlatego chcąc to zakryć musi liczyć się z tym, ze będzie go to kosztowało.
zalezy mozesz robic u kogos w domu zaplacic wiecej jak w studiu nie powiedziane ze koles co dziara na chacie jest gorszy od tego w studiu , robilem w te wakacje w studiu w irlandi u jakiegos anglika niby dobry ladne studio itp. zaplacilem jak za zboze a wcale super nie zrobil:) pozdrawiam
Znowu niedokładnie się wyraziłam - domowy czyli taki kiedy kumpel ci robi tak jak w tym wypadku, z profesjonalizmem mający niewiele wspólnego.
Jasna sprawa, że miejsca nie ma aż takiego znaczenia a głowną rolę odgrywa osoba która to wykonuje, jej doświadczenie i podejście artystyczne, wówczas możemy liczyć na ładnie wykonany tatuaż.
Ja również miałam robiony w domu jednak wykonywała mi go osoba zajmująca się tatuowaniem a nie kumpel tuszem do drukarki.
YvonneS male sprostowanie ;) Miejsce rownierz ma wielkie znaczenie ;) Idac do tatuatora z dlugim stazem co mial by mi robic w piwnicy, to rece by mi opadly :D Higiena otoczenia ma duzy wplyw na prace ;)
Tatuażysta z długim stażem raczej po piwnicach się nie chowa, chyba, ze akurat ma taki lokal. ;)
Po prostu co innego jak wykonuje to osoba z jakimś tam doświadczeniem, wiedzą, profesjonalnym sprzętem a co innego jak kolega dorwie się do maszynki i robi jakieś cuda.
Zanim zdecydowałam się na tatuaz "w domu" obejrzałam sobie prace artysty który miał mi go wykonać i nie fakt posiadania studia w domu ale ładnie wykonane tatuaże były czynnikiem decydującym.
A kumpel robił sobie w wypasionym studio i mu spieprzyli.
W dzisiejszych czasach przy cenie lokali do wynajęcia wiele osób rezygnuje i prowadzi działalność w domu lub z dojazdem do klienta, wydaje mi się, ze taka forma świadczenia usług będzie się rozwijać i coraz więcej osób będzie z niej korzystać.
1grzesiu1
11-06-2008, 18:32
tatoo z dojazdem do klienta to jeszcze nie slyszalem:) smieszne troche;)
pozdrawiam
tatoo z dojazdem do klienta to jeszcze nie slyszalem:) smieszne troche;)
pozdrawiam
Czemu? Są przecież fryzjerzy na telefon, kosmetyczki, lekarze, dlaczego ma nie być tatuażystów?
Tak mi się skojarzyło, bo coraz więcej osób zamawia usługi do domu, moze kiedyś w przyszłosci i taką będzie można zamówić, kto wie?
pontonss
11-06-2008, 22:54
sa goście którzy dziabają u siebie albo u ciebie
O toz to;) ja rownierz czesto jezdze do klienterii :D
O toz to;) ja rownierz czesto jezdze do klienterii :D
A gdzie mozna obejrzeć Twoje prace?
Może kiedyś odwiedzę Bielsko, mąż ma tam ciocię a ja znajomą, chętnie bym zostala Twoją klientką. :D
dropsikk
11-09-2008, 23:54
a ja wam powiem ze nie mam jak narazie wlasnego studia tatuuje od dwoch lat i coverki nie sprawiaja mi zadnych trudnosci wiadomo ze dolicze sobie troszki wiecej za to ale to tlyko z racji straconego czasu:)