PDA

View Full Version : Jak długo goi się tatuaż?

astariel
04-22-2008, 17:40
Mój tatuaż ma 5 dni, ale wyglada tak jakby juz się zagoił. Dzisiaj go umyłam mydłem. Cała skóra z niego zeszła, oczywiscie była to bardzo kolorowa skóra, teraz jest gładki, wogóle się go nie wyczuwa dotykiem i wyglada bardzo dobrze. Czy to mozliwe, że już sie zagoil? Czy mam go nadal smarowac maścia? Czuje się jak osoba z odchowanym, całkiem gotowym tatuażem a to dopiero 5 dni. Dodam, że folie miałam na sobie tylko godzine i od początku nie bylo z nim żadnych problemów. Jak sie okaże, że wraz z tą skórą zmyłam część kolorów to sie załamię, a nie mogę tego sama stwierdzic bo dzielo znajduje sie na plecach.

7thDimension
04-22-2008, 23:48
Naskórek się regeneruje od dwóch do trzech tygodni. Pomimo tego iż teraz wygląda na całkowicie zagojony musisz go dalej smarować maścią lub balsamem nawilżającym bo skóra nie może się wysuszyć. Kolorków ze skórą nie zmyjesz także spokojnie. Zresztą w lusterku chyba wszystko widać.

evachj
04-28-2008, 14:00
dokladnie tak...pomimo ze tatuaz wyglada na zagojony to smaruj go jeszcze mascia...mozesz to robic troche rzadziej niz na poczatku ale smaruj! naskorek potrzebuje czsu zeby calkowicie sie zregenerowac.