View Full Version : jak długo do pierwszego tattoo???
skazi926
07-09-2010, 12:15
Mam pytanko do osób bardziej zaawansowanych :) jak długo ćwiczyliście zanim wykonaliście pierwszy tatuaż na żywej skórze? Jak wyglądał wasz pierwszy tatuaż który wykonaliście komuś i ile czasu minęło zanim wasze tattoo zaczęły wyglądać naprawdę profesjonalnie??? :D:D... pytam z ciekawości ale tez dlatego że przede mną pierwszy tatuaż do wykonania. Ogólnie umiem dobrze rysować i mam opinię bardzo utalentowanego plastycznie ale tattoo zajmuję się od niedawna więc wiecie jak to jest. Stresik przed pierwszym dziełem :rolleyes:
pitrek681
07-09-2010, 12:24
chcesz wiedzieć od do kiedy mniej więcej pomyśl kolego to jest tylko twój wybór na ile sie czujesz (no i kwestia szczescia nie wszyscy chca byc krolikami doswiadczalnymi) slyszalem o pomaranczy swinskiej skorze i kauczuku ale na tym mozesz tylko poznac maszynke co i jak jak wyregulowac nic wiecej na zywej skorze sie calkiem inaczej pracuje
skazi926
07-09-2010, 15:23
chcesz wiedzieć od do kiedy mniej więcej pomyśl kolego to jest tylko twój wybór na ile sie czujesz (no i kwestia szczescia nie wszyscy chca byc krolikami doswiadczalnymi) slyszalem o pomaranczy swinskiej skorze i kauczuku ale na tym mozesz tylko poznac maszynke co i jak jak wyregulowac nic wiecej na zywej skorze sie calkiem inaczej pracuje
Nie chodzi o to że jestem całkiem zielony. ćwicze juz od jakiegoś czasu i jestem dosc obeznany ze sprzętem tylko jestem ciekaw jak inni z tym mieli :P
Ja tam na Hardcorze wjechalem Pierwszy Raz kolorowale kwiatki w miedzy czasie uczylem sie Jak pracuje Chinski sprzet, Sasiad z sasiadka sie podlozyli Stwierdzil ze idzie mi w miare To Kazal mi dorysowac swojemu smokowi plomienie z pyska to polecialem znow na freestailu,
Ogolnie Potem Siebie dziaralem na Drugi dzien juz wogole doszlem do wniosku ze nie jest to takie trudne hehe ale prosty wzor mialem , potem napisy, i teraz zaczelem proste wzory tribale Cienie,
Ostatnio Robilem napis kolezance Ktora Ma wydziarane polowe placow w salonie i Pochwalila mnie powiedziala cytuje "Jestem Dumna z Ciebie"
Zrobile zgodnie z projektem szybko Nie bolesnie hehe.
Ale Jak kazdy chyba widze swoje bledy i staram sie bardzo szybko wyciagac z nich wnioski.
No i zrobilem z swojego uda brudnopis :D TZW ofkors Finalnie mysle z na tej dziarze co Cwicze na moim udzie bedzie Ok.
Wazne zeby osoba Dziarana byla zadowolona i zeby Ci sie Łapy nie trzesły jak bys mial Delirium, No i ogolnie trzeba Stwarzac pozory ze wie sie co Robi :D
A Brzydko Powiem Walic sztuczna Kauczukowa skore wyzucilem po 5 minutach to gowno :D
A i przepraszam za brak Interpunkcji i polskich znakow, Jezeli komus to bardzo przeszkadza to zrobie Edit :D
Siema, pisze do tego tematu, bo tez mnie to interesuje jak to inni robili(mam na mysli pierwsza dziarke he,he) Co do malowania to chyba jasna sprawa, ze osoby ktore nie potrafia dobrze malowac, nie powinni sie za dziaranie nawet lapac(ale czy to tak w rzeczywistosci jest... ) Ja tez podobno dobrze maluje, czyli z przelaniem czegos na papier(male piwo) ale jak zaczolem sie bawic maszynami do tatow, to mialem troche klopotu z prostymi liniami itp(o ustawieniach juz nie mowie he,he) ale z czasem po wydziaraniu kilkunastu kilogramow bananow,grejfrutow zaczelo wychodzic(nie mowie ze mozna juz kogos albo samego siebie dziarac) No dojde do setna wreszcie ja mam jeszcze obawy kogos dziargac choc chetnych paru jest, nie wiem poczucie winy czy cos mnie powstrzymuje, ale jesli sie nie sprobuje to jak mozna sie czegos wiecej nauczyc. Moze lepiej jak kumpel wyzej dziarac na zywca i wyciagac z prac wnioski na przyszlosc...
:D chyba dobrze maluje?:D to trzeba wiedzieć, kopiowanie czegoś nie jest formą artyzmu, zależy czy sam potrafisz coś wymyślić, pokaż prace zobaczymy co potrafisz:)
Prosta sprawa zacznij od siebie, chcesz dziarać to się poświęć.