PDA

View Full Version : Igły

Mojrzesz
01-17-2008, 09:38
Jakie igły do wypełniania a jakie do cieni?

Shtojer
01-17-2008, 14:20
to juz zalezy od Twoich upodoban ;) ja osobiscie preferuje do wypelnianych prac igły typu Flat, bardzo wygodnie sie na nich pracuje, co do cieni to wiekszosc tatuatorow "bawi" sie na magnumach zlutowanych w łuk, chociaz mnie one nie podchodza... nie moge skoordynowac ruchow dloni to tych igiel i zostaja mi ciemniejsze paseczki między mgiełką... używam zwyklych RS-ek :)

Mojrzesz
03-23-2008, 09:59
Jak jest różnica między magnumami 1 a 2 i czy dobre sa do wypełniania?

Shtojer
03-23-2008, 11:48
Nie rozumiem wogole pytania... Jak magnum 1 czy 2 ? chodzi Ci o magnum w 2 rzedach czy w jednym ?

Mojrzesz
03-26-2008, 18:24
Przy zamawianiu magnumów mam do wyboru M1 albo M2 ale chyba juz mi odpowiedziales

Można ich uzywac do wypelniania?

Shtojer
03-26-2008, 21:30
Przeciwskazan jakis nie ma :P jak juz jade na magnumach to 2 rzedowki lutowane w łuk do cieni a do wypelniania flat'y :) chociaz pobaw sie nimi i sam zdecyduj do czego Tobie one posluza ;)

abcd703
05-31-2008, 12:40
No Hidden Costs We will not take any of your equipment or expend any of your gold. Your posessions prior to the start of leveling will be fully inventoried and returned back to you intact. Your character will also keep all items from drops during the leveling service. However, since drops and such are by chance, we cannot make any guarantees about what extra items your character will gain through drops. 9 Dragons (http://9dragons.wow-gold-buy.com/)9Dragons Gold (http://9dragons.wow-gold-buy.com/)Anarchy Credits (http://ao.ffxi-gil.net/)Anarchy Online Credits (http://ao.ffxi-gil.net/)Anarchy Online Gold (http://ao.ffxi-gil.net/)

babajaga82
08-25-2009, 17:37
Dotarl do mnie zestaw z Vikinga. Mam w nim nastepujace igly:
3RS
5RS
7RS
9RS
11RS

7F
9F
11F
15F
1205F

7RL
1003RL
1205RL

Z tego co wyszperalam na forum- cienie RS-ami a kontury RL-ami. Nie wiem jeszcze do czego są F-ki i RL-ki, moglibyście mi wyjaśnić? A jeszcze jedno,rozumiem że numer igly oznacza jej grubość? Sory ale wogole sie nie znam,dzieki za info:)

Shtojer
08-25-2009, 18:20
Po co kupujesz skoro sie na tym nie znasz?:P Proponowal bym najpierw wszystko przestudiowac i dopiero powoli sie brac za to ;)

RS do cieni, RL do konturu , ale zaraz pytasz do czego sa RL-ki? hehe
F-ki to sa do cieni i wypelnien , to samo jak RSki tyle ze nie sa lutowane w kolo tylko rzedowo

babajaga82
08-25-2009, 18:53
No nie znam,nie znam. Kupilam w zestawie z maszynka,osobno nie wybieralam zadnych igiel bo sie nie znam,wiec właśnie pytam. Widzialam tu glupsze pytania wiec nie bulwersuj:DWszak od tego jest forum,by pytac i znajdywac satysfakcjonujace odpowiedzi;) Dzieki za odp. Pozdro:)

Shtojer
08-26-2009, 13:44
Ze forum jest od tego zeby udzielac potrzebne informacje i pomagac, to również chcemy pomoc ludzia co sie podloza pod igly, wiec samo to "a od jutra zaczne dziarac i zbijac kokosy!" to nie wystarczy, w tym zawodznie nie jest najwazniejsze zeby byc super ekstra, tylko trzeba brac duza uwage na to zeby nie skrzywdzic klienta i i zadbac o higiene.
Jak ja zaczynalem to higienie studiowalem na pierwszym miejscu od deski do deski bo bez tego ani rusz

babajaga82
08-26-2009, 16:13
Ale kto tu pisze o tatuowaniu ludzi? Ja pytalam tylko o igly,dobra moze nie bylo to pytanie na poziomie tatoomastera,ale kazdy sie uczy i ma prawo pytac. Tymbardziej jesli sie ktoś uczy,to napewno nie zaczyna od malowania ludzi nie wiedząc jaka igla do czego służy. Chyba się nie zrozumieliśmy. Temat jest o igłach i o nie spytalam, a o higienie jest osobn temat,w ktorym narazie sie nie udzielam,bo mam o tym pojęcie, w przeciwieństwie do niektórych z tego forum. Zresztą nie piszesz do 15-latki:) Milego dnia ;)

uldor
08-26-2009, 22:19
po krotce - RL- kontorowki - oznaczenia RL3, RL5, RL7,RL9 itd - mowia o ilosci igiel w zestawie - im wartosc wyzsza tym kontur bedzie grubszy
RS- te same oznaczenia - RS5,RS7 itd- do cieniowania
F- ''flat'' czyli plaskie, zlutowane w rzedzie - mowi sie ze dobre do cieni i kolorow,ja natomiast nie uzywam ich wcale- nie podchodza mi w zaden sposob (robie wszystkie cienie i kolory magnumami)
no i M - jak magnum - 1 i 2 . jest lekka roznica w konstrukcji ale to latwiej pokazac niz opisywac. dla mnie roznicy w uzywaniu nie ma.
grubosci - 0.40, 0.35, 0.30 itd - grubosc igiel - im ciensze tym lepsze do cieni im grubsze - do koloru
sa rowniez zestawy zlutowane w luk - glownie do cieni. jesli luk jest bardzo delikatny - idealne do cieni - nie zostawiaja 'rys' ktore robia czasem pierwsza i ostatnia igla w zestawie plaskim.
pozdro

babajaga82
08-27-2009, 12:27
Uldor jestes wielki :) Vielkie dzieki :D

darloss
11-22-2010, 16:09
po krotce - RL- kontorowki - oznaczenia RL3, RL5, RL7,RL9 itd - mowia o ilosci igiel w zestawie - im wartosc wyzsza tym kontur bedzie grubszy
RS- te same oznaczenia - RS5,RS7 itd- do cieniowania
F- ''flat'' czyli plaskie, zlutowane w rzedzie - mowi sie ze dobre do cieni i kolorow,ja natomiast nie uzywam ich wcale- nie podchodza mi w zaden sposob (robie wszystkie cienie i kolory magnumami)
no i M - jak magnum - 1 i 2 . jest lekka roznica w konstrukcji ale to latwiej pokazac niz opisywac. dla mnie roznicy w uzywaniu nie ma.
grubosci - 0.40, 0.35, 0.30 itd - grubosc igiel - im ciensze tym lepsze do cieni im grubsze - do koloru
sa rowniez zestawy zlutowane w luk - glownie do cieni. jesli luk jest bardzo delikatny - idealne do cieni - nie zostawiaja 'rys' ktore robia czasem pierwsza i ostatnia igla w zestawie plaskim.
pozdro

A pomógłbyś mi kolego dobrać do tych igieł odpowiednie dzioby (jednorazowe) ???
tak już są inne oznaczenia???