View Full Version : Help pliz ;d
NitroSucker
07-30-2008, 23:26
Witam serdecznie, mam kilka pytań odnośnie robienia tatuażu. Z góry proszę o zrozumienie i cierpliwość gdyż pytania będą dość banalne i gdybym chciał to mógłbym poświęcić troche czasu i znaleźć na nie odpowiedź samemu. Niestety nie dysponuje zbyt dużą ilością czasu a do tego jestem leń :p Otóż chciałbym zrobić tatuaż dosłownie dzień przed wyjazdem na wakacje nad morze ze swoją dziewczyną. Tatuaż będzie w dolnej części brzucha po prawej stronie tak w okolicach łona, skorpion :) W związku z moim wyjazdem, chciałbym spytać jak bardzo będzie mi przeszkadzać ten tatuaż, w jakim zakresie, na co uważać i co mi grozi z tego tytułu. Czy może lepiej odczekać do powrotu? Głównie chodzi mi o to jak długo będzie się goił i w jaki sposób mam go pielęgnować przy normalnych czynnościach na wczasach typu kąpiel w morzu opalanie sie, imprezowanie prysznic sex itp heheh. Aha, przy okazji prosiłbym, jeśli ktoś ma wiedze w tym temacie, o jakieś konkretne rekomendowane studio w ŁODZI. Fajnie by było gdybyście pochwalili sie jakimiś ciekawymi wzorami Skorpiona :) Pozdrawiam gorąco!
opalanie, kapanie, imprezowanie (alkohol) czy wiekszy wysilek jest wykluczone trzeba dbac o niego jak o swieza rane; smarowanie mascmi, opatrunki - lepiej poczekaj do powrotu. Narazie masz pewnie chec pokazanie sie na plazy z nim a on ci tylko utrudni dobra zabawe na wakacjach. Jeszcze sie nim nacieszysz i pokazesz w roznych miejscach typu plaza
NitroSucker
07-31-2008, 00:36
Hmmm a gdybym tak zrobił ponad tydzień przed wyjazdem? Pomogłoby coś? Proszę o więcej postów, z góry dzięki!
mozesz nawet godzine przed wyjazdem zrobic tylko czy jest sens wstrzymaj sie do powrotu "...Tatuaż powinien zagoić się w ciągu 10-14 dni. W tych pierwszych dniach nie powinno się moczyć tatuażu. Możesz brać prysznic, ale nie puszczaj wody bezpośrednio na tatuaż. Nie wolno pływać ani opalać się przez kilka tygodni po zabiegu. Świeży tatuaż wymaga pielęgnacji. " to cytat z pierwszej lepszej strony po wpisaniu w google pielegnacja tatuazu. Chcesz rob tylko nie bedziesz mogl w pelni korzystac z atrakcji jakie sa na morzem a jedna z glownych to plaza i kapiele
extreame
07-31-2008, 06:56
Według mnie głupi pomysł. Zrób go sobie po powrocie. A jeżeli chodzi Ci tylko o to by pochwalić się nim na plaży czy przed swoją dziewczyną to zastanów się czy napewno chcesz go zrobić, bo to decyzja na całe życie. Nowy tatuaż wymaga starannej pielęgnacji i napewno alkohol, morze i ogólnie wysiłek nie są wcale dobrym lekarstwem na jego zagojenie. Sam pamiętam ile rzeczy musiałem sobie odmówić... Ja radze Ci jeżeli na 100% go chcesz, to zrób po powrocie.
Hubson.com
08-01-2008, 09:20
Ja osobiście robię sobie tatuaże jesienią i zimą wtedy do lata są piękne i zagojone.Tak jak już dowiedziałeś się trzeba paru rzeczy się ustrzec: najlepiej jak nie ma styczności z wodą to po pierwsze a po drugie to promienie słoneczne no i jeszcze alkohol ( ja osobiście jak mam zamiar robić to tydzień przed i tydzień po nic nie piję ). Dbanie o takie dzieło wymaga poświęcenie i to nie tak że dzisiaj robisz a jutro na plaże. Dlatego zrób jak wrócisz ....
To jest moje prywatne zdanie decyzja należy i tak do Ciebie :):):)
Pozdro
Hubson.com masz 100% racje ktora ci przyznaje ja tez nie polecam robienie tatuazu na lato bo jest to w jakims stopniu lekkie utrudnienie a tym bardziej wyjazd nad moze stary odpusc sobie i zrob sobie dziarke po powrocie bedziesz mial mniej problemu i lepiej bedzie ci sie goila w domowych warunkach pozatym tatuaze swierze nie lubia promieni slonecznych i wiem z wlasnego doswiadczenia piecze cholernie od slonca wiec odpusc sobie takie jest moje i pewnie wiekszosci zdanie pozdro...
NitroSucker
08-01-2008, 20:11
Dzięki Wam wszystkich za odpowiedź. Przekonaliście mnie, zrobie po powrocie, dzięki bardzo. Wojtas widze że Ty też z łodzi, możesz polecić jakieś studio gdzie zrobią mi tatuaż solidnie i w dobrych warunkach ?
Szczerze powiem tak sa studia ale ktore bym ci polecil to sam nie wiem bo ja nie dziargam sie po salonach mam swojego tatuatora do ktorego jerzdze na sesje do domu. popytam chlopakow jak cos to ci napisze dokladne adresy pozdrawiam