View Full Version : Gumka RECEPTURKA :)
sarna_1989
10-13-2008, 15:39
niektórzy tatuatorzy oplatają rame i drut wyżej wymienioną gumką, po co tak robią i jakie ona ma spełniać zadanie? czy ma ona dociskać drut do gumki na kotwicy, chyba raczej nie bo drut na gumce kotwicy siedzi ciasno. proszę o odpowiedź
Heh az mi sie glupio zrobilo :D Sproboj bez gumeczki ;) igly troche luzno beda Ci chodzic, gumke sie stosuje do usztywnienia zestawu igiel by w dziobie nie lataly jak im sie podoba tylko w jednym ruchu
sarna_1989
10-13-2008, 19:09
Też tak myślalem, ale niebyłem pewien. A czy zdarza wam się, gdy założycie ową gumke recepturke to maszynka wam ;;przygasa;;? hehe bez żadnych skojażeń:P czy to jest źle, czy wtedy zaścisło jest ona owinięta wokół ramy i drutu. Chodzi mi o niewielke :przygasanie: bo wiadomo że jak ściśniemy tak, że aż maszyna się zamuli tzn że za mocno:) Chodzi o to czy wam maszynka pracuje przed założeniem recepturki tak samo jak po jej założeniu, czy jednak widać różnicę w jej pracy
Stabilniej pracuje ;) No ale bez przesady nakladac gumki co Ci docisna maksymalnie drut do tuby i zeby oralo i kwiczalo z braku sily