View Full Version : golenie
co myslicie o goleniu skory jednorazowka przed zrobieniem tatuazu? pewne osoby z mojego otoczenia twierdza ze nie powinno sie bo podraznia skore i goli taka elektryczna (oczywiscie jak sa wlosy jakies ) ja osobiscie uwazam ze powinno sie jdnorazowka bo za chwile i tak ta skore podraznimy igla , co wy na to?
marcinjaworsky
02-08-2011, 13:12
Prawdę powiedziawszy to nie widzę żadnego problemu w goleniu jednorazówką zaraz przed wykonaniem ta2, i traktuję to jako standardowe działanie. Jednorazówka do kosza , miejsce golenia sterylizuję środkiem do odkażania skóry i po zabiegu.
Natomiast elektryczna ??? Wydaje mi się to mało higieniczne.
możesz się ogolić jednorazówką z dwa, trzy a nawet cztery dni prze dziarganiem , to nie broda do tego czasu ! :p podrażnienie :p ! minie. ,a elektryczną swoją to nie będziesz wszystkich golił a nie każdy ma więc dla spokoju to mówić by się jednorazówką pociągną tak z dwa trzy dni przed .
.
golone miejsce zazwyczaj mało owłosione i nie jest tak łatwo o podrażnienia (miękki włos bardzo delikatnie i lekko się zgala) a golenie elektrykiem?? w życiu!! niech trafi Ci się ktoś z jakimś cholerstwem, narobisz tylko kłopotu
Przed zrobieniem tatuazu pytałem mojego artystę czy mam ogolić (cała łydka) powiedział, że nic mam nie robić, wszystko zrobi jak przyjdę. No i ogolił, ostrzem od skalpela :D Sterylnym oczywiście, przy mnie odpakowanym. Rozumiem, maszynką jednorazową, brzytwą ale ze skalpelem jeszcze się nie spotkałem. Zrobił to w kilkadziesiąt sekund i do tego super precyzyjnie.
heh kazdy ma swoje techniki
owieczka33
03-10-2011, 10:49
Panowie, no to ja Wam proponuje depilacje woskiem, albo, depilatorem chechacha, wtedy to dopiero jest skóra podreazniona
eee tam, nad gazem opalić :D
owieczka33
03-10-2011, 12:37
Spoko, metod usuwania włosów, zastsowanych prze mnie i moich znajomych w czasach "starszo nastoletnich" mielismy wiele- opalanie za pomoca zapalniczki, tudzież wiekszych źródeł ognia, też było kilka. Osobiście powyrywałam sobie zbedne owłosienie na spólkę z 3 kolezankami JEDNĄ pensetą.Fun był, polepszacze nastroju w takim przypadku też zdały się konieczne...